Leonardo kan biezen pakken bij Red Bull Salzburg

Leonardo kan zijn biezen pakken bij Red Bull Salzburg. De Oostenrijkers nemen de kritiek van de 29-jarige aanvaller op zijn collega Stefan Maierhofer kwalijk. Hij is niet welkom bij de trainingen en maakt geen deel meer uit van het team van de Oostenrijkse kampioen.

Leonardo noemde Maierhofer eerder deze week een 'showmannetje' en 'iemand die altijd maar op de voorgrond wil staan'. Salzburg is niet blij met deze uitspraken en geeft via directeur Ralf Rangnick uitleg. "Hij heeft een taboe gebroken. De teamgeest staat voorop en daarom moet iedereen respect tonen voor elkaar."

Overigens wilde Leonardo zelf ook al weg bij de Oostenrijkers, zo liet hij aan NUsport weten. "Ik heb er een mooi jaar gehad, maar ik wil verder. De nieuwe trainer Roger Schmidt is een topper, de mensen zijn vaak goed voor me geweest. Maar het is tijd voor iets anders."

Dat anders zou een terugkeer in de Eredivisie zijn, waar de geboren Braziliaan weer naar terug wil keren. Hij speelde al voor NAC Breda, Feyenoord en Ajax. "Het is een leerzaam jaar voor me geweest in het buitenland. Ik ben er sterker en beter geworden. Maar ik ben er ook de Eredivisie meer gaan waarderen. Of Nederlandse club op me zitten te wachten? Ik hoopt het wel. Maar een nieuw buitenlands avontuur zou ook kunnen. Eerst moet ik eruit komen met Red Bull."