Stevens overweegt Huntelaar als aanvoerder

Klaas-Jan Huntelaar maakt een goede kans om volgend seizoen de aanvoerdersband om zijn arm te dragen bij Schalke 04. Dat meldt Kicker. Volgens de Duitse sportkrant beschouwt trainer Huub Stevens de Oranje-international als de ideale leider van het team waarmee hij het aankomende Bundesliga-seizoen hoopt te presteren.

De promotie van Huntelaar zou in dat geval ten koste gaan van Benedikt Höwedes, die de band het afgelopen seizoen droeg. Stevens is naar verluidt niet tevreden over de prestaties in het veld van zijn aanvoerder van vorig seizoen en zou naast Huntelaar ook middenvelder Jermaine Jones als optie zien voor het aanvoerderschap. De aanvoerdersband is niet nieuw voor Huntelaar. De topschutter van de Bundesliga van de voorbije voetbaljaargang droeg de band eerder ook al tijdens zijn dienstverband bij Ajax.

Huntelaar staat er goed op in Gelsenkirchen. Sinds zijn komst van AC Milan groeide de voormalig speler van PSV, De Graafschap, AGOVV, sc Heerenveen, Ajax, Real Madrid en dus AC Milan uit tot sterkhouder in het elftal van Stevens. Volgens diverse Duitse media staat Schalke te popelen om zijn contract, dat tot medio 2013 loopt, te verlengen.