[RG] Errani stunt met finaleplaats

Sara Errani heeft voor het eerst in haar carrière de finale van een grandslamtoernooi bereikt. De 25-jarige Italiaanse drong door tot de eindstrijd van Roland Garros door met 7-5, 1-6 en 6-3 te winnen van de Australische Samantha Stosur (6). Errani, die als 21e is geplaatst, was in Parijs nooit verder gekomen dan de tweede ronde.

Errani hoefde niet eens spectaculair te spelen om de finale te bereiken. De Italiaanse leunde vooral op haar spel op de baseline en maakte veel minder onnodige fouten dan haar Australische tegenstandster (twintig tegenover 42). Dat Stosur veel meer winners maakte (56 tegenover 21) deerde Errani niet.

Stosur stond in 2010 al in de finale van Roland Garros, die toen verloren ging tegen Francesca Schiavone, maar die ervaring hielp haar niet. De winnares van de US Open speelde weliswaar prima in de tweede set, maar in de derde begon de foutenlast weer op te lopen. Een 3-0 achterstand poetste ze nog weg, een nieuwe break tegen op 4-3 werd haar alsnog fataal.

De tegenstandster van Errani in de finale is nog niet bekend. Die moet komen uit de partij tussen Maria Sharapova (2) en Petra Kvitova (4). De vrouwenfinale van Roland Garros wordt zaterdag gespeeld.