[NBA] Bulls uitgeschakeld door 76ers

Voor Chicago Bulls is het seizoen in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA ten einde. De ploeg domineerde de Eastern Conference in het reguliere seizoen, maar werd donderdag in de play-offs verrassend uitgeschakeld door Philadelphia 76ers. Philadelphia velde de opponent pas in de slotseconden: 79-78. De eindstand in de best-of-sevenserie kwam daarmee op 4-2.

Andre Iguadola was de grote man bij de Sixers. Met nog 2,2 seconden te spelen benutte hij twee vrije worpen. Iguadola maakte in totaal twintig punten. De Bulls moesten het opnieuw stellen zonder de geblesseerden Derrick Rose en Joakim Noah.

Philadelphia neemt het in de in de tweede ronde op tegen Boston Celtics, dat in de zesde wedstrijd afrekende met Atlanta Hawks. Kevin Garnett bezorgde de thuisploeg met 31 seconden op de klok de zege: 83-80. Garnett was met 28 punten topscorer, Paul Pierce en Rajon Rondo voegden daar respectievelijk achttien en veertien punten aan toe. Het eerste treffen tussen de Sixers en de Celtics staat zaterdag in Boston op het programma.

Bij het treffen tussen Los Angeles Lakers en Denver Nuggets moet een zevende duel de beslissing brengen. In Denver was de thuisploeg met 113-96 te sterk. Ty Lawson was de uitblinker met 32 punten.