Antiskimmaatregel Rabobank is mogelijk plagiaat

De antiskimmaatregel van de Rabobank is mogelijk plagiaat. Ondernemer Jan Meurs stelt in het Financieele Dagblad dat hij de uitvinding om pinnen buiten Europa uit te zetten juridisch heeft vastgelegd.

Afgelopen weekend kondigde de Rabobank de maatregel tegen skimmen aan. Het binnenhalen van geld van geskimde passen gebeurt vooral buiten Europa. Het pinnen daar wordt daarom per 1 juni door de bank uitgezet en kan door de klant weer worden aangezet.

Volgens Meurs heeft hij de antiskimmaatregel echter begin dit jaar uitgevonden en aangeboden aan verschillende banken. Met de Rabobank had hij contact over de uitvinding, maar die toonde zich uiteindelijk niet geïnteresseerd.

De bank ontkent in het FD dat er sprake is van plagiaat. "Wij zijn al sinds november 2011 bezig met de ontwikkeling van het systeem", stelt een woordvoerder. De bank vertelde zaterdag dat banken in het buitenland al met succes met een dergelijke systeem werken.

Dat de bank niet aan Meurs vertelde dat het al bezig was met iets dergelijks, erkent de Rabobank. "Je vertelt nu eenmaal niet alles wat je aan het doen bent. Zeker niet als het om beveiliging gaat."


Antiskimmaatregel Rabobank is mogelijk plagiaat (Foto: Novum)