Boerrigter nadert unicum bij Ajax

Ajax kan morgen de landstitel in de Eredivisie prolongeren. Daarvoor moeten de Amsterdammers één punt zien te pakken in de wedstrijd tegen VVV-Venlo, die ook nog eens in de Amsterdam ArenA wordt gespeeld.

Mocht Ajax er in slagen om de titel opnieuw te pakken, dan schrijft Derk Boerrigter geschiedenis. Vorig seizoen speelde de aanvaller namelijk nog voor RKC Waalwijk, dat er uiteindelijk met de titel in de Jupiler League vandoor ging. Nu staat de voetballer aan de vooravond van een nieuwe titel en kan daarmee de eerste speler worden, die in twee jaar tijd de eerste plaats in zowel de Jupiler League als de Eredivisie pakt.

"Ik heb toen een ontzettend leuk feest gehad met RKC en hoop met Ajax hetzelfde te kunnen beleven", keek Boerrigter op de officiële website van Ajax terug op vorig seizoen. "Al is er natuurlijk wel een verschil tussen de Jupiler league en Eredivisie, dat toch het hoogste nationale podium is. Maar verder is een prijs een prijs en ik houd van prijzen."

Tot slot benadrukte Boerrigter nog wel dat de wedstrijd tegen VVV-Venlo nog niet gewonnen is en de selectie het duel benadert, zoals dat elke week gebeurt. "Dus met de instelling om te winnen. En nu natuurlijk om kampioen te worden. Ik kan niet wachten en kijk er naar uit."