FOK!filmtips van de dag: Burn After Reading / Kill Bill vol. 2

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Vannacht is het precies honderd jaar geleden dat de Titanic een ijsberg raakte en binnen enkele uren verdween in zee. Eigenlijk is er zeer weinig anders aan te raden dan de grote hit van James Cameron uit, maar deze film komt verrassend genoeg vanavond niet op televisie. Toch zijn er wel andere films die je niet kan en mag missen. Hoe ziet onze zaterdagavond er precies uit?

Om 20:30, RTL 5 start de geweldige film Burn After Reading van de gebroeders Coen. Osbourne Cox (John Malkovich) is een analist voor de CIA die op staande voet ontslagen wordt. Uit wraak besluit hij zijn memoires op te schrijven. Maar, hoe kan het ook anders, hij raakt deze kwijt en ze komen terecht in een fitnesscentrum. In dit centrum werken Linda Litzke (Frances McDormand), die haar grote liefde probeert te vinden door middel van datingsites en geld nodig heeft voor plastische chirurgie, en de geblondeerde, kauwgumkauwende en Ipod-luisterende malloot Chad (Brad Pitt). De CD met memoires komt in hun handen en zij denken dat ze wel geld kunnen krijgen voor die 'top secret shit', wat ze dan ook wanhopig proberen. Uiteraard loopt dit niet helemaal zoals gepland. En dan is er ook nog de aan seks verslaafde Harry (George Clooney) die een affaire heeft met de vrouw van Cox, maar toch ook wel wat ziet in Linda. Al met al een geweldig verhaal voor een goede filmavond.

KB2

Enige tijd na de film is om 23:55 op Canvas de film Kill Bill, vol. 2 te bewonderen. Het vervolg op Quentin Tarantinos orgie van geweld gaat verder waar deel 1 ophield. En hoe kan dat ook anders, The Bride heeft immers nog een appeltje te schillen met enkele overgebleven oud-collega's en haar voormalige baas Bill. In deel 1 waren het Copperhead (Vivian Cox) en Cottonmouth (Lucy Liu) die het onderspit moesten delven in hun bloedige strijd tegen de door haat gedreven Bruidegom. Nu krijgen California Mountain Snake (Daryl Hannah), Sidewinder (Michael Madsen) en de grote baas zelf het voor hun kiezen. Bill heeft echter nog een verrassing voor zijn oud-employee in petto. Hij is voornemens die troef op slinkse manier in te zetten om het spel alsnog in zijn voordeel te beslissen.

Dames en heren, wij wensen jullie een geweldige filmavond.