Heitinga: ''Wedstrijd van het jaar''

Liverpool en Everton strijden zaterdagmiddag op Wembley om een finaleplaats in de FA Cup. John Heitinga versus Dirk Kuijt. De oud-Ajacied spreekt van de wedstrijd van het jaar. 

In de Premier League was Liverpool dit seizoen twee keer (0-2 en 3-0) de sterkste in de Merseyside-derby. In de halve finale FA Cup willen de Toffees eindelijk weer eens als winnaar van het veld stappen. Oranje-international John Heitinga noemt de wedstrijd "een duel op zich."

"Nu we zo dichtbij zijn, willen we die beker winnen", is Heitinga stellig tegenover De Telegraaf. Maar ook bij The Reds wordt vurig gehoopt op succes in de halve finale, weet Kuijt. "In totaal zijn er 120.000 fans van beide clubs in Londen, met en zonder kaart. Ik kwam kaarten te kort."

Heitinga lijkt zeker van een basisplaats, Kuijt rekent zelf ook op een plek bij de eerste elf. "Ik heb zaterdag gespeeld, dinsdag rust gehad en ga ervan uit dat ik start. Maar laat ik het zo zeggen: ik ben klaar om op welke positie dan ook te spelen. Ik heb eerder op Wembley gestaan: een geweldige ervaring."

Kuijt hoopt zaterdag de stap te zetten naar een nieuwe finaleplaats in zijn carrière. "Ik heb de finale van het WK, de Champions League en de League Cup gespeeld. De eindstrijd van de FA Cup, afgesloten met winst, past prima in dat rijtje", aldus de Katwijker, die met FC Utrecht eerder de Nederlandse beker wist te winnen.