Breschel en Boom kopmannen in Vlaanderens Mooiste

Matti Breschel is zondag in de Ronde van Vlaanderen de kopman van Rabobank. Naast de 27-jarige Deen heeft ook Lars Boom een beschermde status binnen de ploeg. De 26-jarige coureur uit Vlijmen kampte de afgelopen week met een voorhoofdsholteontsteking, maar is fit genoeg om te starten. "Ik voel me beter dan afgelopen weekeinde."

Hoewel Vlaanderens Mooiste een van zijn belangrijkste doelen was dit jaar, heeft Boom nog meer het vizier gericht op volgende weekeinde. "Hopelijk ben ik in Roubaix nog beter dan in Vlaanderen. Roubaix is de koers waar ik nog meer naar uitkijk, maar Vlaanderen is zeker belangrijk."

Breschel hoopt voor de bankiersformatie te gaan verrassen komende zondag. "Ik moet voorin rijden op het goede moment, kijken hoe de benen zijn en dan hopen dat ik met de grote rijders meekan." In 2009 boekte Breschel met een zesde plaats zijn beste resultaat in Vlaanderen.

De Rabobankploeg bestaat verder uit Bram Tankink, Maarten Tjallingii, Jos van Emden, Tom Leezer, Maarten Wynants en Dennis van Winden.

Nick Nuyens, winnaar van de editie van 2011, moet in Vlaanderens Mooiste verstek laten gaan vanwege een blessure. De renner van Saxo Bank tipt een verrassende winnaar komende zondag. "Heel veel mensen gaan zeggen Fabian Cancellara of Tom Boonen, maar ik denk Filippo Pozzato."


Breschel en Boom kopmannen in Vlaanderens Mooiste (Foto: Novum)