Drie speciale edities voor Assassin's Creed III

Ubisoft heeft vandaag drie speciale edities van Assassin's Creed III laten zien. Het gaat hier om de Freedom Editie, Join or Die Editie en de Special Editie. Gamers die een speciale editie willen kunnen beter snel opzoek gaan naar een pre-order, gezien de edities niet overal te koop zullen zijn.

Freedom Editie
De meest uitgebreide en ongetwijfeld duurste editie van Assassin's Creed III is de Freedom Editie. Het eerste wat opvalt is een 24 centimer hoge statue van hoofdpersonage Connor Kenway. Daarbij krijg je een exclusieve lithograaf en notitieboekje van George Washington, verpakt in een grote mooie doos. Daarnaast krijg je ook een aantal exclusieve singleplayer-missies genaamd 'Lost Mayan Ruins' en 'Ghost of War'. In de singleplayer-missies neem je het op tegen de Templars en verdien je exclusieve nieuwe wapens. Naast de singleplayer-missies krijg je ook een nieuwe online karakter, de Sharpshooter en krijg je nieuwe afbeeldingen en een embleem voor de multiplayer. Uiteraard, het belangrijkste: Assassin's Creed III zit in een steelbook met artwork van tekenaar Alex Ross.

Assassin's Creed III

Join or Die Editie
Deze versie is een stuk kleiner dan de Freedom Editie, en zal ongetwijfeld qua prijs ook een stuk lager uitvallen. In de editie krijg je een medaillon van de Assassins, hetzelfde notitieboekje van George Washington zoals bij de Freedom Editie en de 'Ghost of War DLC' en 'Sharpshooter DLC'. Bij de Join or Die Editie beschik je dus niet over de 'Lost Mayan Ruins DLC' die de Freedom Editie wel heeft.

Assassin's Creed III

Special Editie
De laatste editie is eigenlijk een kleine upgrade van de standaardversie, het verschil hierbij zit in een mooiere boxart en DLC. Het enige wat je hierbij krijgt is de exclusieve 'A Dangerous Secret' singleplayer-missie. In de singleplayer-missie neem je het op tegen een geheime personage dat de financiering van de revolutie in gevaar zou kunnen brengen. Hierbij krijg je ook een exclusieve wapen. De prijs hiervan zal ongetwijfeld niet veel hoger zijn dan de standaardversie. Ubisoft heeft hier geen afbeelding van vrijgegeven.

Of we later de content van de verschillende edities als DLC kunnen verwachten is nog niet bekend. Assassin's Creed: Revelations beschikte ook over drie speciale edities met een adviesprijs van respectievelijk €100, €75 en €65. Mogelijk zijn dat ook de prijzen voor de edities van Assassin's Creed III. Assassin's Creed III komt 30 oktober uit op Xbox 360 en PlayStation 3 met later geplande releases op pc en Wii U.