Assassin's Creed III krijgt seizoensinvloeden

Er zijn een aantal nieuwe details bekend geworden over de gameplay en de omgevingen van Assassin's Creed III. Het interessantste detail is misschien wel dat er een eind komt aan de eeuwige zomers van de serie. Elke lokatie in het spel zal bespeelbaar zijn in zowel de zomer als de winter.

Het gedrag van de NPC's en een aantal uit te voeren acties zullen worden beïnvloed door het seizoen. Zo zullen NPC's langzamer worden in de sneeuw en sneller kunnen worden ontvlucht als Connor de bomen ingaat. Ook zal Connor sneller kunnen voortbewegen over ijzige gebieden in de winter. Aangezien een deel van het verhaal zich afspeelt tijdens Connors jeugd in een indianendorp heeft deze ontwikkeling een behoorlijke invloed op de gameplay.

Er zijn ook een aantal bekende NPC's bekendgemaakt. Zo zal Benjamin Franklin in het spel voorkomen, hoewel deze weinig zal doen in het spel. George Washington gaat een centrale rol spelen in het verhaal en Connor zal op regelmatige basis met hem spreken. Ubisoft wil in Assassin's Creed III met name de historisch juiste besluiteloze kant van Washington laten zien. Tot slot zal ook de gevangen genomen Amerikaanse generaal Charles Lee voorbij gaan komen.

Voor wat betreft steden is bekendgemaakt dat New York en Boston de twee grote steden zijn die je kunt ontdekken. Het is nog niet bekend of er meer steden bijkomen of dat het bij deze twee blijft.

Assassin's Creed III komt 30 oktober uit op Xbox 360 en PlayStation 3 met later geplande releases op pc en Wii U.