Sigthórsson scoort bij rentree

Kolbeinn Sigthórsson stond bijna een half jaar buitenspel, maar maakte eerder vanavond zijn eerste meters op in een officieel duel van Jong Ajax. De IJslander luisterde zijn rentree op met een doelpunt en was daar logischerwijs erg blij mee.

"Ik ben heel blij dat ik vanavond weer heb kunnen spelen. Ook mooi dat ik gelijk gescoord heb. Na een helft vond ik het wel goed geweest. Ik moet langzaam weer beginnen", liet Sigthórsson na afloop van de wedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam (1-4) weten.

Sigthórsson speelde op 2 oktober 2011 zijn laatste wedstrijd voor Ajax. Op die dag viel de aanvaller na 19 minuten uit met een blessure aan zijn rechterenkel. Nader onderzoek in het ziekenhuis wees vervolgens uit dat de IJslander een vermoeidheidsbreuk had.

Twee weken geleden kwam er een einde aan het lange revalidatieproces en stond Sigthórsson weer op het veld. Door alle fysieke problemen speelde de voetballer, die in de zomerstop van AZ naar Ajax ging, slechts elf officiële duels.