RKC zegt contracten van zes spelers formeel op

De contracten van een zestal RKC Waalwijk-spelers worden niet verlengd. Dit meldt de club op de clubsite. Op de site staat een verklaring: Het gaat om de aflopende contracten van Aaron Meijers, Evander Sno, Karim Bridji, Sigourney Bandjar, Mitchell Schet en Krisztián Németh.

De opzeggingen zijn een gevolg van de CAO-bepalingen. Aflopende verbintenissen moeten voor 1 april worden opgezegd. "Het feit dat deze contracten formeel zijn opgezegd, wil niet zeggen dat wij definitief afscheid nemen van deze jongens", licht algemeen directeur Joost de Wit toe.

"Onze eerste prioriteit is, nu Ruud Brood te kennen heeft gegeven naar Roda JC te vertrekken, het aantrekken van een nieuwe trainer/coach voor het volgende seizoen. Vervolgens gaan wij met spelers om de tafel om al dan niet over een verlenging van hun contract te praten."

Daarnaast meldt de club dat het contract van Karim Fachtali niet zal worden verlengd. De aanvaller wordt momenteel verhuurd aan Go Ahead Eagles en mag deze zomer opzoek naar een nieuwe club.