Apple komt met plannen voor kasoverschot

De aandeelhouders van Apple zullen maandag een antwoord krijgen op hun meest gestelde vraag: wat zal de technologiegigant doen met zijn honderd miljard dollar in kas? Het in Californië gevestigde concern houdt een telefonische persconferentie over wat er gedaan zal worden met de ongekende voorraad aan liquide middelen.

Op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering stelde bestuursvoorzitter Tim Cook dat de onderneming 'zeer diep' nagedacht heeft over het contante geld en actief strategieën bespreekt met de raad van bestuur over het beheer van het geld. "Het is erg veel", voegde hij daar toen aan toe. "Het is meer dan we nodig hebben om het bedrijf te runnen."

Sommige investeerders verwachten dat Apple een dividend zal uitkeren. Dat zal een grote verschuiving voor het concern inhouden, dat regelmatig betoogt het geld nodig te hebben om de leveringen van componenten voor de producten veilig te stellen. Aandeelhouders hebben veel gelobbyd voor de invoering van een terugkerende oplossing in plaats van een eenmalige inkoop van aandelen of een dividenduitkering.


Apple komt met plannen voor kasoverschot (Foto: Novum)