PSV benadert twijfelende Advocaat

PSV heeft Dick Advocaat benaderd om volgend seizoen hoofdtrainer te worden in Eindhoven. Dat meldt Eredivisie Live. De Kleine Generaal twijfelt.

Advocaat is topkandidaat om komende zomer hoofdtrainer te worden bij PSV. De huidige bondscoach van Rusland zou het stokje dan overnemen van interim-trainer Phillip Cocu, die sinds afgelopen maandag Fred Rutten vervangt op de trainersstoel in Eindhoven.

Eredivisie Live maakt vandaag melding van het feit dat PSV bij Advocaat heeft aangeklopt. De Kleine Generaal, die tussen 1995 en 1998 al eindverantwoordelijk was in Eindhoven, twijfelt. Advocaat zal bij PSV als een manager moeten gaan fungeren. De huidige trainers Phillip Cocu en Ernest Faber zijn dan de veldtrainers.

Advocaat ziet de uitdaging van PSV-manager zeker zitten, maar heeft het ook uitstekend naar zijn zin bij de Russische bond. Met Rusland neemt hij komende zomer deel aan het EK in Polen en Oekraïne. Hij heeft als bondscoach een doorlopend contract, maar kondigde onlangs wel aan dat er na het eindtoernooi geëvalueerd gaat worden. Het laatst was Advocaat in de Eredivisie werkzaam als trainer van AZ. Hij nam het toen als bondscoach van België tijdelijk over van de ontslagen Ronald Koeman.