Martins Indi en Van la Parra nieuw bij Jong Oranje

Bruno Martins Indi en Rajiv van la Parra zijn voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje. De spelers van respectievelijk Feyenoord en sc Heerenveen kunnen woensdag hun debuut maken voor de ploeg van Cor Pot. Jong Oranje neemt het in een EK-kwalificatiewedstrijd op tegen de leeftijdsgenoten uit Schotland.

De 20-jarige voetballers speelden eerder al voor diverse vertegenwoordigende jeugdelftallen van de KNVB. Martins Indi kwam met Oranje onder 17 en onder 19 uit op een EK en WK. Van la Parra speelde met zowel onder 17 als onder 19 een EK.

De wedstrijd tegen Jong Schotland is de vijfde kwalificatiewedstrijd voor het EK. Nederland is koploper in groep tien, de Schotten volgen op slechts een punt achterstand. De wedstrijd staat gepland op St. Mirren Park in Praisley. De aftrap is om 18.30 Nederlandse tijd.

Volledige selectie:

Patrick van Aanholt (Vitesse), Leandro Bacuna (FC Groningen), Nacer Barazite (AS Monaco), Jerson Cabral (Feyenoord), Jordy Clasie (Feyenoord), Virgil van Dijk (FC Groningen), Lerin Duarte (Heracles Almelo), Leroy Fer (FC Twente), Marco van Ginkel (Vitesse), Jeffrey Gouweleeuw (sc Heerenveen), Kelvin Leerdam (Feyenoord), Adam Maher (AZ), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Bram Nuytinck (NEC), Sergio Padt (AA Gent), Rajiv van la Parra (sc Heerenveen), Género Zeefuik (NEC), Jeroen Zoet (RKC Waalwijk).