Ecclestone: "GP Bahrein niet in gevaar"

Formule 1-baas Bernie Ecclestone vindt niet dat het doorgaan van de Grand Prix van Bahrein in gevaar is nu de onrust in het land terug is gekeerd. De politie in Manama sloeg gisteren daar een demonstratie uiteen.

"Het enige dat ik heb gehoord is, dat het een kleine groep was die slaags raakte met de politie. We zijn van plan af te reizen naar Bahrein. Ik heb altijd gezegd dat als er iets zou gebeuren dat dat zou gebeuren op deze dag. De mensen hier hebben er vertrouwen in dat het geen problemen oplevert voor de race over twee maanden. Vorig jaar lag het meer voor de hand om niet te gaan, maar de omstandigheden zijn sindsdien behoorlijk veranderd," zei Ecclestone in The Telegraph.

Ook de FIA ziet vooralsnog geen problemen. "De FIA denkt dat het doorgaan van de Grand Prix kan helpen in het overbruggen van de moeilijkheden waarmee Bahrein wordt geconfronteerd. De FIA is niet in een positie waarin het de zaken op poliitiek gebied kan beïnvloeden. We kunnen alleen hopen op een vredige oplossing," zo meldde een woordvoerder van de internationale autosportfederatie.