FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 15 februari 2012

[EK] Badmintonners winnen ook tweede duel

De Nederlandse badmintonners hebben ook hun tweede duel op het EK voor landenteams gewonnen. In Amsterdam werd woensdag Slowakije met 5-0 verslagen. Eric Pang, Dicky Palyama en Nick Fransman wonnen in het enkelspel. Ruud Bosch en Koen Ridder en Jorrit de Ruiter en Dave Khodabux bezorgden Oranje in het dubbelspel een perfecte score.

Nederland kan zich donderdag door een zege op Oostenrijk plaatsen voor de kwartfinales. Het eerste duel werd dinsdag al eenvoudig met 5-0 van Hongarije gewonnen.

Mollengangen bedreigen binnenstad Borculo

De fundering van huizen in de historische binnenstad van Borculo wordt bedreigd door gangen van mollen en muskusratten. Door de gangen is de kade van de Oude Berkel in Borculo verzwakt, wat kan leiden tot een lager waterpeil in de stadsgrachten en een lager grondwaterpeil. Een lager grondwaterpeil zou de fundering van de huizen aantasten.

Het waterschap Rijn en IJssel meldt woensdag begonnen te zijn met de aanpak van de kade. Rijn en IJssel heeft de sloot achter de oude Berkelloop afgedamd om te voorkomen dat bij een verdere verzwakking het waterpeil van de Berkel in de stadsgrachten van Borculo wegzakt.

Eind vorige maand bleek dat de kade is verzwakt door de gangen van gravers als mollen. Toen werden meteen noodmaatregelen genomen. Komende week vindt nog aanvullend onderzoek plaats. Over ongeveer een maand worden de definitieve herstelwerkzaamheden uitgevoerd.

Verdachte fatale overval vermoedelijk dood

Een verdachte van een fatale overval op een belwinkel in Vlaardingen in december is vermoedelijk om het leven gekomen bij een misdrijf in het buitenland. Dat meldt de politie woensdag. Drie andere verdachten werden eind januari opgepakt. Zij zitten nog vast.

De politie was de drie op het spoor gekomen door camerabeelden in de winkel, achtergelaten sporen en informatie uit buurtonderzoek. Of de vierde verdachte inderdaad begin januari omkwam bij een misdrijf in het buitenland, moet nader technisch onderzoek nog uitwijzen.

De overval vond 3 december plaats in de winkel aan de Schiedamseweg. Een klant, een 28-jarige vrachtwagenchauffeur uit Macedonië, raakte ernstig gewond. De man bezweek eind december aan zijn verwondingen.

Tunesië arresteert journalisten vanwege foto

Drie Tunesische journalisten zijn gearresteerd omdat ze de publieke moraal hebben geschonden. Dat meldde het Tunesische ministerie van justitie woensdag.

De uitgever van de krant Attounisia, Nasreddine Ben Said, hoofdredacteur Hbib Guizani en redacteur Hedi Hidhri zijn opgepakt, aldus het ministerie. Attounisia publiceerde onlangs een foto van de Duits-Tunesische voetballer Sami Khedira met een blote vrouw.

Journalisten bij de krant zeiden dat er telefonisch gedreigd is dat het kantoor van de krant in brand zou worden gestoken. Het pand wordt nu door politieagenten bewaakt.

Hoewel Tunesië niet zo conservatief is als zijn buurlanden is het ongebruikelijk dat een krant een dergelijke foto publiceert.

Papegaaien gevonden in wietkwekerij

In een woning in Rotterdam waarin de politie op zoek was naar een wietkwekerij zijn agenten woensdagmiddag gestuit op 47 papegaaien. Ook zijn achthonderd net geknipte wietplanten en duizend hennepstekjes gevonden. De dieren zijn naar het Nationaal Opvangcentrum Papegaaien in Veldhoven gebracht, meldt de politie.

De politie doorzocht de woning aan de Essenburgstraat na een tip dat in het pand een wietkwekerij zou zitten. De planten stonden in het souterrain, de stekjes werden aangetroffen in een naastgelegen kamer. De hennepkwekerij is ontruimd. De politie doet onderzoek naar de bewoner van het pand. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit bekijkt of voor de papegaaien de vergunningen in orde zijn.

Vrouwenfluisteraar

Stel: Je valt even in als docent op een universiteit en je hebt binnen de kortste keren seks met een rondborstige studente, een lekkere collega-docente en met de spannende vrouw van de rector. Niet 'same time, same bed', maar veel scheelt het niet. Verder heb je een fantastische vriendin die altijd alles te weten komt, maar die toch van je blijft houden. Wie ben je dan? Dan ben je Hank Moody, schrijver met een bijna permanent writersblock, maar vooral held van de cultserie Californication.

HTC wil eigen 'iTunes'

In navolging van Apple met iTunes, wil HTC ook een eigen muziekdienst gaan aanbieden. Zoals de geruchten op dit moment suggereren, werkt HTC samen met Beats Audio waar HTC grootaandeelhouder van is.

De smartphonefabrikant uit Taiwan levert al een tijdje koptelefoons van Beats bij sommige telefoons, en het ligt in de lijn der verwachtingen dat HTC met een dergelijke uitbreiding komt. De topman van Beats, Jimmy Iovine, is ook betrokken bij een platenlabel dat eigendom is van Universal.

Het is niet ondenkbaar dat HTC hoopt dat de ervaring van Iovine het opzetten van de dienst vergemakkelijkt. Overigens is niet duidelijk of de naam Beats zal worden gekoppeld aan de nieuw op te zetten streamingdienst. Op dit moment werken HTC en Beats al wel samen om audiohardware op de markt te brengen. Het lanceren van een streamingdienst lijkt een logische stap te zijn voor HTC. Het bedrijf is op zoek naar manieren om zich op haar eigen manier te profileren op de Android-markt.

Zo biedt HTC onder andere al een videodienst aan (HTC Watch) en wordt er in Sense 4.0 vijftig gigabyte aan cloudopslag via dropbox aangeboden. Naar verluidt is HTC nog bezig met de details en het prijsmodel van de streamingdienst.

T. Dekker start in Amstel Gold Race

Thomas Dekker zal dit voorjaar voor zijn ploeg Garmin-Barracuda deelnemen aan een aantal grote koersen. Dit maakte de wielrenner vandaag bekend via Twitter.

"Mensen, geen zorgen. Ben dit voorjaar te bewonderen in de klassiekers die mij het beste liggen!", liet Dekker via Twitter weten. Hij noemde de Brabantse Pijl, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Dekker, die in 2009 voor twee jaar werd geschorst vanwege dopinggebruik, rijdt sinds juli 2011 weer mee in het peloton. Hij maakte zijn rentree in het opleidingdsteam van Garmin en dwong daar een contract af.

Rutten: "We zijn misschien wel favoriet"

Het PSV van trainer Fred Rutten treedt morgen in de Europa League aan tegen Trabzonspor. De keuzeheer heeft een hoge pet op van de Turkse tegenstander. De Eindhovenaren spelen morgen eerst het uitduel in Turkije. Een uitdoelpunt is het belangrijkste voor Rutten, maar de oefenmeester hoopt dat er nog meer in zit voor zijn ploeg. "Wij zijn misschien wel favoriet om door te komen in deze ronde, gezien de plaatsen op de ranglijst."

Trabzonspor staat in de Turkse competitie op de vierde plaats, terwijl PSV de ranglijst aanvoert in de Eredivisie. Rutten beseft echter dat de Turkse club eerder dit seizoen wel uitkwam in de Champions League. "Daarom verwacht ik wel iets van die club. Ze hebben qua resultaten in de Champions League laten zien van niveau te zijn."

Rutten hoopt dat PSV in staat is om het spel te maken in Turkije. "Wij zullen ons eigen spel voor een groot gedeelte gaan spelen. We zijn een team dat niet alleen maar kan verdedigen, maar ook moet aanvallen. Als je de eerste Europese wedstrijd speelt, is het zeker in een uitwedstrijd belangrijk dat je een goal maakt", aldus de keuzeheer op de persconferentie.

[CL] Uitslag AC Milan - Arsenal

Vanavond werd om 20:45 uur in het San Siro afgetrapt voor de eerste ontmoeting in de achtste finales van de Champions League tussen AC Milan en Arsenal. De Italiaanse ploeg had het opvallend makkelijk vanavond en won met 4-0. De return wordt over drie weken afgewerkt.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Champions League stonden twee ploegen tegenover elkaar met een Nederlandse aanvoerder. Clarence Seedorf was de captain aan de zijde van AC Milan, terwijl Robin van Persie aanvoerder was bij Arsenal. Verder kon ook Mark van Bommel bij de Italiaanse ploeg op een basisplaats rekenen. Milan begon voortvarend aan het duel en kreeg meteen een aantal mogelijkheden. Zo ging een schot van Seedorf het zijnet in. Diezelfde Seedorf moest al na twaalf minuten noodgedwongen gewisseld worden, nadat hij geblesseerd raakte. Zijn vervanger was Urby Emanuelson.

De voormalig Ajacied werd direct gevaarlijk, nadat hij een voorzet van Zlatan Ibrahimovic bijna in het net wist te werken. Korte tijd later was het Milan dat alsnog verdiend op voorsprong kwam. Kevin-Prince Boateng wist een prachtige dieptepass van Antonio Nocerino prachtig te controleren en jaagde vervolgens de bal keihard via de onderkant van de lat achter de kansloze Arsenal-doelman Wojciech Szczęsny. Arsenal, waar Van Persie nauwelijks voor gevaar kon zorgen, ging weliswaar op jacht naar de gelijkmaker, maar incasseerde in de 38e minuut opnieuw een tegentreffer. Emanuelson stuurde Ibrahimovic weg aan de linkerkant. De Zweed wist op zijn beurt Robinho te vinden, die knap raak kopte.


Kevin-Prince Boateng scoorde namens AC Milan de 1-0 (Foto: Pro Shots)

Na rust maakte Thierry Henry namens Arsenal zijn rentree in de Champions League. De Fransman speelde tevens zijn laatste duel voor The Gunners, aangezien hij direct na dit duel terug keert naar zijn ploeg New York Red Bulls in de Verenigde Staten. Toch was het Milan dat doorging met aanvallen en opnieuw met succes. Robinho profiteerde van het uitglijden van Thomas Vermaelen en kreeg zo alle ruimte om aan te leggen om te schieten. Het schot van de Braziliaan belandde opnieuw in het doel. Na ruim een uur spelen wist Van Persie voor het eerst echt gevaarlijk te worden. Hij kreeg een afvallende bal voor zijn voeten en onze landgenoot haalde ineens uit. Milan-goalie Christian Abbiati wist met de nodige moeite de bal naast zijn doel te tikken.

Arsenal ging in de laatste 25 minuten al over op de alles-of-niets-tactiek. Alex Oxlade-Chamberlain werd als extra aanvaller in het veld gebracht. The Gunners kregen iets meer initiatief, maar wisten dit niet tot grote kansen om te zetten. Het werd een kwartier voor tijd zelfs nog erger, nadat Ibrahimovic in het strafschopgebied werd neergehaald door Djourou en daardoor een strafschop voor Milan verdiende. De Zweed verzilverde vervolgens zelf de strafschop en bracht zijn ploeg op 4-0. In het restant van het duel drong Arsenal nog wel aan, maar tot grote mogelijkheden kwam dit niet. Bij Milan maakte Alexandre Pato nog zijn rentree na lang blessureleed.  Door de 4-0 overwinning kan Milan zich in principe al opmaken voor de kwartfinales van de Champions League.

Karakteristieken:

AC Milan

4 - 0

Arsenal

 15' K. Boateng
38' Robinho
49' Robinho
79' Ibrahimovic (pen.)
 
 
 Gele kaart: Antonini, Mexes, Ambrosini (AC Milan), Song, Djourou (Arsenal)
 
Stadion: San Siro, Milaan
Toeschouwers: 71.000
Arbiter: Kassai (Hon)
 
Opstelling:   Opstelling:
Abbiati
Abate
Mexes
T.Silva
Antonini
Seedorf (Emanuelson/12)
v. Bommel
K. Boateng (Ambrosini/69)
Nocerino
Ibrahimovic
Robinho (Pato/83)
  Szczesny
Sagna
Koscielny (Djourou/44)
Vermaelen
Gibbs (Oxlade-Chamberlain/66)
Walcott (Henry/46)
Song
Ramsey
Arteta
Rosicky
v. Persie

[WTT] Federer en organisatie komen fans tegemoet

Roger Federer wist vandaag zijn eersterondepartij bij het ABN Amro World Tennis Tournament winnend af te sluiten. Normaal gesproken zou hij morgen zijn partij in de tweede ronde af moeten werken, maar omdat zijn tegenstander Mikhail Youzhny geblesseerd moest afzeggen kreeg de Zwitser een vrijgeleide naar de kwartfinale.

Om de fans, die erop gerekend hadden dat de nummer drie van de wereld op donderdagavond in actie zou komen, tegemoet te komen heeft de organisatie samen met Federer besloten om morgenavond een korte demonstratie te geven.

Federer zal voor aanvang van het avondprogramma een Super tiebreak spelen tegen Igor Sijsling, die in de eerste ronde werd uitgeschakeld. In de tiebreak zal worden gespeeld tot de tien punten.

Pirelli maakt compounds eerste drie races bekend

Pirelli heeft de compounds bekendgemaakt waar de eerste drie races van het Formule 1-seizoen 2012 mee zal worden geracet. De coureurs zullen achtereenvolgens Australië, Maleisië en China aan gaan doen.

De Italiaanse rubbermaker was vorig jaar nieuw in de F1 en wilde tijdens de eerste wedstrijden niet te veel risico nemen en kwam met de zachte en harde banden. Dit jaar kan het een betere inschatting maken en daarom wordt er in Australië en in China gereden met de zachte en de mediumbanden. In Maleisië zal er gereden worden met de medium en de harde banden. Net als afgelopen jaar beschikken de coureurs per weekend over in totaal elf setjes droogweerbanden.

Elektrische sigaret ontploft in gezicht

Een Amerikaanse man is ernstig gewond geraakt in zijn gezicht toen de elektrische sigaret die hij rookte ontplofte. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt.

Waarschijnlijk ontplofte de batterij van de sigaret die de man aan het roken was. Hij verloor een deel van zijn tong en enkele van zijn tanden werden door de explosie uit zijn mond geslagen. Ook liep de man ernstige brandwonden in zijn gezicht op.

Het slachtoffer rookte elektrische sigaretten om van het roken van tabak af te komen. Het is onbekend van welk merk de sigaret was.

ANWB waarschuwt voor gladheid in noorden

In het noorden van het land moet het verkeer rekening gaan houden met gladheid. In de loop van de nacht gaat het aan de grond daar licht vriezen. Natte weggedeelten kunnen daardoor glad worden. De ochtendspits zal hier donderdag waarschijnlijk ook nog last van hebben, waarschuwt de ANWB woensdagavond.

De ANWB verwacht dat vooral in Groningen, Drenthe en Overijssel het lokaal glad kan worden. De meldkamer Noord-Nederland meldt woensdagavond dat verschillende gemeenten in Groningen, Drenthe en Friesland al weer aan het strooien zijn. "Dat is nu nog uit voorzorg. Pas in de loop van de nacht wordt het glad", aldus de zegsman van de ANWB. Ook de meldkamer Noord-Nederland adviseert het verkeer voorzichtig te doen.

Duitsland pakt Marokkaanse spion op

De Duitse politie heeft een man gearresteerd die ervan wordt verdacht te hebben gespioneerd voor de Marokkaanse inlichtingendienst. Mohammed B. (56) zou in Duitsland gevestigde aanhangers van Polisario, een beweging die onafhankelijkheid wil voor de Westelijke Sahara, hebben bespioneerd.

De verdachte, die zowel de Duitse als de Marokkaanse nationaliteit heeft, is woensdag in Berlijn opgepakt. Het appartement van de man en de huizen en kantoren van twee andere verdachten zijn door de politie doorzocht.

Polisario streeft onafhankelijkheid na van de Westelijke Sahara, een voormalige Spaanse kolonie die in 1975 werd overgenomen door Marokko.

Verhagen: Tijdelijke steun voor NedCar

Het kabinet is bereid NedCar tijdelijke steun te geven, als er een serieuze overnamekandidaat is met een goed plan. Dat heeft minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA) woensdagavond gezegd tijdens een debat in de Tweede Kamer over de toekomst van de met sluiting bedreigde autofabriek in Born.

Verhagen wilde niet zeggen wat de steun van de overheid kan inhouden, om onderhandelingen met eventuele overnamekandidaten niet te beïnvloeden. Hij herhaalde dat de staat NedCar niet zelf zal overnemen. "Participatie door de overheid sluit ik uit. De overheid is geen goede ondernemer."

Verschillende partijen hadden gevraagd of de deeltijd-ww niet kan worden opengesteld voor NedCar. Volgens minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD) is dat geen optie. De regeling is niet bedoeld voor één bedrijf. Bovendien bestaat het risico dat het toch niet tot een overname komt. Werknemers komen dan alsnog op straat te staan en hebben geen recht meer op ww.

Volgens Verhagen hebben zich al bedrijven gemeld die meer willen weten over de mogelijkheden van een overname. Hij wilde niet zeggen welke. Of de interesse serieus is, blijkt pas als er duidelijkheid is over de voorwaarden van een eventuele overname.

Verhagen gaat volgende week naar Japan, onder meer om te praten met de top van Mitsubishi, het moederbedrijf van NedCar. Hij wil de belofte dat Mitsubishi zal meewerken aan een overname en als dat niet lukt, uitvoering geeft aan een eerder afgesproken sociaal plan voor de 1500 Nedcar-werknemers.

De PvdA en de ChristenUnie vinden dat premier Mark Rutte (VVD) mee moet naar Japan, om de boodschap extra kracht bij te zetten. Verhagen zei dat niet nodig te vinden, maar beloofde dat Rutte zich met de kwestie zal bemoeien als de druk op Mitsubishi moet worden verhoogd.

Mitsubishi wil de NedCar-fabriek in Born eind dit jaar sluiten, omdat de verkoop van auto's in Europa tegenvalt. De werknemers hebben woensdag in Den Haag gedemonstreerd tegen sluiting van de fabriek, en waren 's avonds in groten getale bij het Kamerdebat.

Vrijwel de gehele Tweede Kamer sprak tijdens het debat uit dat het kabinet Mitsubishi moet houden aan het sociaal plan en zich maximaal moet inspannen voor een doorstart. Alleen de Partij voor de Dieren sloot zich daar niet bij aan. Volgens deze partij moet de staat NedCar overnemen en moet de fabriek elektrische auto's gaan produceren.

Mancini: "Behandelde Tévez juist te goed"

Roberto Mancini kan zich niet vinden in de kritiek van Carlos Tévez, die beweerde dat de Italiaan hem onmenselijk had behandeld.

Mancini en Tévez liggen al lange tijd overhoop, maar de trainer van Manchester City liet afgelopen week weten dat de deur weer op een kier staat voor het enfant terrible. Tévez reageerde niet onwelwillend tegenover de verzoeningspoging, maar wil eerst de excuses van Mancini voor het feit dat de Italiaan hem "als een hond behandelde".

"Ik ben het totaal niet eens met Carlos", reageert Mancini woensdag in The BBC. "Ik heb hem namelijk nooit slecht behandeld. Sterker nog, misschien zelfs wel altijd te goed." Tévez speelt al sinds november niet meer voor City. De aanvaller kreeg het destijds tijdens het Champions League-duel met Bayern München aan de stok met Mancini.

Tévez leek afgelopen transferperiode op de drempel van een vertrek te staan. Zowel AC Milan als Paris Saint-Germain waren dichtbij een overeenkomst, maar de clubs kwamen er beiden niet uit met City.

Twitter 'jat' privégegevens

Twitter heeft bevestigd dat het de adresboekgegevens die gevonden worden bij het gebruik van de zogenaamde vriendenzoekdienst, anderhalf jaar bewaart op de eigen servers. Een woordvoerder van de microblogdienst heeft aan de LA Times laten weten dat het de bewuste dienst binnenkort gaat aanpassen, zodat het duidelijk wordt dat Twitter de gegevens opslaat.

Op dit moment is het wel duidelijk dat de gebruiker Twitter toestemming geeft om het adresboek door te lezen op zoek naar mede-twitteraars, maar is het volstrekt niet duidelijk dat het de gegevens ook opslaat.

Buiten dit privacyprobleem op Twitter, kampt ook Apple met een soortgelijke kwestie. Het Amerikaanse Congres heeft zelfs vragen gesteld aan Apple met betrekking tot het privacybeleid en de mogelijkheid dat bepaalde apps ongevraagd persoonlijke informatie kunnen uploaden.

Apple heeft woensdagavond in een verklaring laten weten een nieuwe versie van het iOS uit te brengen. In dit nieuwe OS zal de gebruiker voor elke handeling expliciet toestemming moeten geven.

Uitgebrande gevangenis belaagd door nabestaanden

De volledig afgebrande gevangenis in Honduras is woensdag belaagd door honderden familieleden van de gedetineerden die er vast zaten. De gevangenis kon of wilde niet bekendmaken welke gevangenen er om het leven gekomen waren.

De politie heeft nog geprobeerd de mensenmassa tegen te houden, maar heeft het hazenpad moeten kiezen toen ze werden bekogeld met stenen. Een verslaggever van het Franse persbureau AFP heeft laten weten dat er zowel mannen, vrouwen als kinderen massaal door de poort heen renden op zoek naar (informatie over) hun familieleden.

Bij de uitslaande brand zouden inmiddels meer dan 350 doden zijn gevallen. Een aantal gedetineerden is ontsnapt tijdens de brand. Het is nog niet duidelijk of de brand tijdens een opstand is gesticht of dat er kortsluiting is geweest.

Op het forum loopt ook een topic!  

Sazh's rol in Final Fantasy XIII-2

Voor degenen die Final Fantasy XIII-2 hebben gespeeld en zich afvragen wat het verhaal achter de personages uit het voorgaande deel is, zal er binnenkort antwoord op je vragen komen. Square Enix doet dit door middel van het uitbrengen van speciale hoofdstukken rond de karakters die niet zo veel gezien werden in het huidige deel.

Als eerste is het hoofdstuk van Sazh aan de beurt. Zijn DLC zal gericht zijn op hoe hij uiteindelijk in Serendipity terecht is gekomen. Hierbij speel je gelijk twee nieuwe minigames voor dit casino vrij. Naast dit hoofdstuk zullen er ook nieuwe kostuums voor de twee hoofdpersonen te downloaden zijn. Een bikini voor Serah en een tijdsbewakers-outfit voor Noel.

De DLC komt in Japan op 28 februari uit. Wanneer de DLC in Europa beschikbaar zal zijn, is nog niet bekend.

Final Fantasy XIII-2

[WTT] Federer eenvoudig langs Mahut

Roger Federer heeft zonder veel problemen de tweede ronde bereikt van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. In Ahoy was de Zwitser met 6-4 en 6-4 te sterk voor de Fransman Nicolas Mahut.

Federer begon sterk aan de wedstrijd en wist in de derde game van de eerste set al zijn tegenstander te breken. Die voorsprong gaf hij niet meer weg waarna  op 5-4 het eerste setpoint direct benut werd. In de tweede set ging het langer gelijk op. Bij een stand van 3-3 kreeg Federer enkele breakpunten, maar Mahut slaagde erin deze weg te werken. Op 4-4 slaagde Federer er alsnog in de break te pakken. Vervolgens serveerde hij zonder problemen de wedstrijd uit.

Door de zege staat Federer direct in de kwartfinale. Mikhail Youzhny zou eigenlijk zijn tegenstander zijn in de tweede ronde, maar die heeft zich met een blessure teruggetrokken. Federer treft vrijdag in de kwartfinale de Fin Jarkko Nieminen.


Federer in actie in zijn partij tegen Mahut. (Foto: Pro Shots)

HRT haalt Clos niet vanwege het geld

Dani Clos werd door het HRT F1 Team deze week benoemd tot derde rijder. Er werd al snel geroepen dat de jonge Spanjaard vanwege het geld een contract had gekregen, maar naar eigen zeggen is dit zeker niet het geval geweest.

"Dat is absoluut niet de reden waarom ik hier ben," zei Clos die als hij veel geld had meegebracht dit jaar wel in de Formule 1 had geracet. "Het is overduidelijk dat als je meer betaalt, je ook meer opties hebt. Voor mij is dit nu de plek, en het is ook de plek waar ik nu moet zijn."

Bij HRT wil Clos Formule 1-ervaring opdoen door enkele vrije trainingen te rijden. "Ik zal zeker rijden op vrijdag. Ik ben niet een van die coureurs die er alleen maar is om er bij te zijn," zei de 23-jarige Spanjaard.

[Serie A] Juventus wint niet bij Parma

Juventus heeft woensdag punten verspeeld in de Serie A. De ploeg van trainer Antonio Conte speelde bij Parma met 0-0 gelijk. Het duel werd eerder deze maand afgelast vanwege het barre winterweer in Italië. Eljero Elia zat niet bij de wedstrijdselectie. De vleugelspeler kwam pas twee officiële wedstrijden in actie voor de Oude Dame.

Juventus, dat verzuimde de koppositie over te nemen, ziet de achterstand op koploper AC Milan wel teruglopen tot één punt. De formatie uit Turijn heeft bovendien nog een duel tegoed. Parma bezet de dertiende positie.

Atalanta won woensdag door een treffer van Guido Marilungo thuis met 1-0 van Genoa.


Juventus wint niet bij Parma (Foto: Novum)

'Dikke Duitser heeft nood aan grotere oven'

In Duitsland wordt de bevolking, net als in omringende landen, steeds dikker. Dit heeft tot gevolg dat het crematorium Schweinfurt de deuren van haar verbrandingsoven met 30 centimeter heeft moeten verbreden. Een dikkere Duitser vergt een grotere en stevigere kist, om het gewicht te kunnen dragen. 

Doordat de kisten groter zijn duurt het langer voor de kisten en de dode volledig verbrand zijn. Tijdens het cremeren loopt ook de temperatuur in de oven hoger op. “We verbranden de grote kisten meestal op maandagochtend als de ovens nog koud zijn. Er is meer lichaamsvet dat zich verspreidt en ook moet verbranden.“ zo verklaart de manager van het crematorium.

Gemiddeld krijgt Schweinfurt één keer per week een XXL-lijkkist te verwerken.

Eerlijke man vindt schat

In het Duitse Hannover heeft een goudeerlijke klusjesman een schat gevonden. De man vond tientallen goudstaven en munten achter een keukenkastje. Hij was aan het werk in een woning van een pas overleden huurder. De waarde van de 3 kilo goud wordt geschat op ruim honderdduizend euro.

"Het geeft wel een raar gevoel om zo'n schat te vinden", zegt de klusjesman. De man besloot zijn vondst meteen te melden bij de woningcorporatie. "Later kreeg ik de vraag waarom ik het goud niet gewoon heb gehouden", bekent hij.

De erven van de overleden huurder hebben laten weten dat de eerlijke man 3% van zijn vondst mag houden. Een ruime 3000 euro.

Fotoreportage: Havana

Fotograaf Max Cardelli is naar Havana geweest en heeft daar mooie foto's gemaakt. Altijd interessant om te zien hoe Cuba er uitziet, dit mede door economische sancties opgelegd door de VS en de communistische regering van Castro. 

Die zorgen er namelijk voor dat er (zover ik weet) alleen maar oldtimers rondrijden in de straten, omringd door ooit mooie gebouwen. Op sommige foto's lijkt het net een vervallen Miami, met de Art Deco stijl architectuur. Waarschijnlijk uit een tijd dat zakenmannen, Mafia of niet, in Cuba geld probeerden te verdienen wat voor een korte periode een economische boost gaf. Of misschien zagen we daarvan alleen de beginselen.

Klik hier om de rest te zien.

[CL] Uitslag Zenit St. Petersburg - Benfica

Zenit Sint Petersburg heeft een eerste stap gezet op weg naar de kwartfinales in de Champions League. De Russische ploeg won thuis met 3-2 van Benfica. Roman Shirokov was bij de thuisploeg de grote man met twee doelpunten.

Benfica had in het begin van de wedstrijd het beste van het spel en kwam dan ook via Maxi Pereira op een 0-1 voorsprong. De Urugyaan zag een vrije trap van Óscar Cardoza terug het veld in stuiteren en scoorde vanuit de rebound. Zenit had een doelpunt nodig om op gang te komen en kwam via Shirokov dan ook al snel langszij.

De Russen leken na rust op rozen te zitten toen Semak met de hak scoorde na fraai spel van Aleksandr Kherzhakov en Vladimir Bystrov. Cardozo tekende in de slotfase plots de 2-2 aan, maar Shirokov scoorde een minuut later de 3-2, waardoor de thuisploeg toch nog met de zege aan de haal ging.

FK Zenit Sint-Petersburg

3 - 2

S.L. Benfica

 27' Shirokov
 71' Semak
 88' Shirokov
   20' Maxi Pereira
 87' Cardozo
 
 Gele kaart: Alves, Anyukov (FK Zenit Sint-Petersburg), Luisão, César, Aimar (S.L. Benfica)
 
Stadion: Petrovski Stadion, Sint-Petersburg
Toeschouwers: 21.000
Arbiter: Eriksson (Zwe)
 
Opstelling:   Opstelling:
Zhevnov
Anyukov
Alves
Lombaerts
Hubocan
Denisov
Zyryanov (Semak/46)
Shirokov
Kanunnikov (Bystrov/66)
Kerzhakov
Fayzulin (Rosina/89)
  Artur
M.Pereira
Luisão
Garay
Emerson
Gaitán (Vitor/90)
Matic
Cardozo
Witsel
César (Nolito/76)
Rodrigo (Aimar/30)

THQ sluit Japans kantoor

THQ heeft vandaag bekendgemaakt dat ze het kantoor in Japan gaan sluiten. Al het personeel zal THQ verlaten en dit is besloten nadat bekend is gemaakt dat het financieel niet zo lekker liep met THQ.

THQ zal nu naar andere bedrijven gaan kijken om daar hun games uit te brengen. Voordat dat THQ drie jaar geleden zelf een kantoor in Japan opende deed uitgever Spike veel van dat werk. Naast het sluiten van THQ Japan zullen vestigingen in Azië, Australië en Shanghai het ook met minder personeel moeten doen.

Bulldog adopteert zes biggetjes

Vergeet de drie biggetjes die zich verschuilen voor de grote boze wolf. Deze zes biggetjes hebben een nieuwe vriendin gevonden; de Franse bulldog Baby.

Baby ontfermde zich zaterdag direct nadat ze bij het opvangcentrum Lehnitz buiten Berlijn waren binnengebracht over de wilde zwijntjes, die drie dagen oud waren en rilden van de kou. Toen ze werden binnengebracht rende Baby direct op de gestreepte zwijntjes af en begon ze te knuffelen en warm te houden, ook al zijn ze bijna net zo groot als zij, zei Norbert Damm, die in het opvangcentrum werkt.

Waarschijnlijk heeft een jager de moeder van de zwijntjes gedood en het nest achtergelaten in het bos, aldus Damm. De dieren worden met de fles gevoed tot ze, waarschijnlijk over zo'n drie maanden, in staat zijn voor zichzelf te zorgen. Dan worden ze vrijgelaten in een natuurreservaat.


Bulldog Baby adopteert zes biggetjes (Foto: Novum)

[WTT] Nederlanders wel verder in dubbelspel

Robin Haase en Thiemo de Bakker hebben de tweede ronde van het dubbelspel op het ABN Amro World Tennis Tournament bereikt. De Nederlanders waren te sterk voor de Polen Mariusz Fyrstenberg en Marcin Matkowski: 7-6 (2), 7-5. Haase en De Bakker nemen het in de volgende ronde op tegen Alex Bogomolov jr en Dick Norman.

Igor Sijsling en Thomas Schoorel wisten ook de eerste ronde van het dubbelspel in Rotterdam te overleven. Jarkko Nieminen en Viktor Troicki werden verrassend met 1-6, 7-5, 10-8 verslagen.

In het enkelspel is Jesse Huta Galung de enig overgebleven Nederlandse troef. Hij neemt het in de volgende ronde op tegen Viktor Troicki.

[EK] Badmintonsters eenvoudig langs Hongarije

De Nederlandse badmintonsters zijn het EK voor landenteams in Amsterdam goed begonnen. Oranje zette woensdag eenvoudig Hongarije aan de kant met 5-0. Judith Meulendijks, Patty Stolzenbach en dubbelspelers Paulien van Dooremalen en Lotte Jonathans bezorgden het gastland een beslissende 3-0 voorsprong.

Debutante Soraya de Visch Eijbergen maakte vervolgens ook geen fout en Samantha Barning en Ilse Vaessen sloten het duel in stijl af. Nederland neemt het donderdag op tegen Zweden. Dinsdag waren de mannen al met 5-0 te sterk voor Hongarije.

Best verkochte PSN-games januari

Sony heeft een lijstje gemaakt waarin we zien wat de best verkochte games zijn via PSN in Januari. Het lijstje is van het Amerikaanse PSN en bevat naast volledige PSN- en PS3-games ook add-ons en PSP-games.

Top 20 PSN & PS3 Full Games

  1. NFL Blitz
  2. NBA JAM: On Fire Edition
  3. Mortal Kombat Arcade Kollection
  4. inFAMOUS 2 Festival of Blood
  5. Sonic CD
  6. PAYDAY: The Heist
  7. Dungeon Defenders
  8. Oddworld: Stranger’s Wrath HD
  9. AMY
  10. Crysis
  11. Resident Evil 4
  12. Shadow of the Colossus
  13. Castle Crashers
  14. Trine 2
  15. REAL STEEL
  16. Darksiders
  17. Call of Duty 4: Modern Warfare
  18. Battlefield 1943
  19. Street Fighter III: Third Strike Online Edition
  20. Saints Row 2

Top 5 PS3 Add-Ons

  1. Battlefield 3 – Back to Karkand
  2. Call of Duty: Black Ops
  3. Gran Turismo 5 – Car Pack 3
  4. Gran Turismo 5 – Speed Test Course Pack
  5. Battlefield 3 – SPECACT Kit & Dog Tag Bundle

Top 5 PSone Classics

  1. Final Fantasy VII
  2. Final Fantasy VI
  3. Final Fantasy Origins
  4. Chrono Cross
  5. Final Fantasy IX

Top 5 PSP Games

  1. Corpse Party
  2. Mega Man Maverick Hunter X
  3. NBA 2K12 PSP
  4. FINAL FANTASY TACTICS: THE WAR OF THE LIONS
  5. Pro Evolution Soccer 2012 PSP

'AC: Revelations-DLC met Desmond in hoofdrol'

Uit een lijst van nieuwe achievements voor Assassin's Creed: Revelations is af te leiden dat er een DLC met een singleplayermissie met Desmond uit gaat komen. Er is geen naam voor de DLC bekend.

Met de extra content zijn er tweehonderdvijftig extra gamerscore-punten te verdienen en zijn er achievements met namen als "Jump they say" en "Save yourself". In het verleden heeft Ubisoft al eerder geteaset met extra herinneringen voor Desmond, en het originele spel had twee extra niet te bereiken pilaren.

Of, wanneer en voor hoeveel de DLC gaat uitkomen is niet bekend, want dit alles is natuurlijk nog een gerucht.

Ecclestone: "GP Bahrein niet in gevaar"

Formule 1-baas Bernie Ecclestone vindt niet dat het doorgaan van de Grand Prix van Bahrein in gevaar is nu de onrust in het land terug is gekeerd. De politie in Manama sloeg gisteren daar een demonstratie uiteen.

"Het enige dat ik heb gehoord is, dat het een kleine groep was die slaags raakte met de politie. We zijn van plan af te reizen naar Bahrein. Ik heb altijd gezegd dat als er iets zou gebeuren dat dat zou gebeuren op deze dag. De mensen hier hebben er vertrouwen in dat het geen problemen oplevert voor de race over twee maanden. Vorig jaar lag het meer voor de hand om niet te gaan, maar de omstandigheden zijn sindsdien behoorlijk veranderd," zei Ecclestone in The Telegraph.

Ook de FIA ziet vooralsnog geen problemen. "De FIA denkt dat het doorgaan van de Grand Prix kan helpen in het overbruggen van de moeilijkheden waarmee Bahrein wordt geconfronteerd. De FIA is niet in een positie waarin het de zaken op poliitiek gebied kan beïnvloeden. We kunnen alleen hopen op een vredige oplossing," zo meldde een woordvoerder van de internationale autosportfederatie.

Wozniacki strandt in tweede ronde Qatar

Caroline Wozniacki is woensdag al in de tweede ronde van het WTA-toernooi in Doha uitgeschakeld. De als tweede geplaatste Deense verloor met 6-4, 4-6 en 6-7 (3) van de Tsjechische Lucie Safarova. Voor Wozniacki was het de eerste partij sinds ze de eerste plaats op de wereldranglijst af moest staan.

Safarova neemt het in de derde ronde op tegen Svetlana Kuznetsova (14) uit Rusland, die haar landgenote Maria Kirilenko de baas was: 6-4 en 6-4.

Vera Zvonareva kan titelprolongatie in Qatar uit haar hoofd zetten. De Russin, de nummer zes van de plaatsingslijst, moest tegen Monica Niculescu opgeven met een heupblessure. Ze keek op dat moment tegen een achterstand aan van 5-7 en 2-3.

Ook de geplaatste spelers Francesca Schiavone (7), Jelena Jankovic (8), Shuai Peng (12) en Julia Görges (16) overleefden de tweede ronde niet.


Wozniacki strandt in tweede ronde Qatar (Foto: Novum)

De Overwatch-map van CoD:MW3 met Rob Riggle

Er is een nieuwe map onderweg voor Call of Duty: Modern Warfare 3. Net als bij de maps Liberation en Piazza neemt Rob Riggle ons mee op een tour door de aanstaande Overwatch-map. De map speelt zich af in New York en aan het filmpje te zien voornamelijk op de daken van New York.

De Overwatch-map is vanaf 21 februari exclusief beschikbaar voor Xbox 360 en alleen te downloaden door Call of Duty Elite-members.

Groen licht voor overname AT5

De overname van AT5 is definitief rond. Een meerderheid van de gemeenteraad in Amsterdam gaat ermee akkoord dat vanaf 2013 gedurende tien jaar jaarlijks ruim 2,8 miljoen euro subsidie in lokale media wordt gestopt. Daardoor is geld genoeg voor een overname door Het Parool, AVRO en RTV Noord-Holland.

"Jongens, overname AT5 door Het Parool, Avro en RTV-NH is definitief", maakte hoofdredacteur Barbara van Beukering van Het Parool op Twitter bekend. "Lokale televisie voor Amsterdam voor tien jaar gegarandeerd." De definitieve overname staat gepland op 1 juli.

De laatste jaren kampte AT5 met financiële problemen. Daardoor was onduidelijk of de stadszender kon blijven bestaan. Eind november maakten Het Parool, AVRO en RTV Noord-Holland bekend dat zij AT5 willen overnemen. De drie partijen denken goedkoper programma's te kunnen maken, omdat ze al beschikken over locaties, studio's en ondersteunende afdelingen.

Trein ontspoort en versplintert in Noorwegen

Bij een ernstig treinongeluk in Holmestrand, Noorwegen, is vandaag om 10.30 uur de machinist ernstig gewond geraakt toen hij tegen de voorruit werd gesmakt. Hij werd met een helikopter overgebracht naar het universiteitsziekenhuis in Oslo. Vier anderen die zich in de trein bevonden zijn met minder ernstige verwondingen opgenomen in een ziekenhuis in Tonsberg.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. De trein, die een testrit maakte, ontspoorde op een plaats waar de maximumsnelheid 70 kilometer per uur bedraagt. De zijkant van de trein versplinterde hierbij. Of het ongeluk een gevolg is van een te hoge snelheid wordt nu onderzocht. De trein beschikt over een tachograaf die meer informatie over de snelheid van de trein zou moeten verschaffen.

De trein is door het ongeluk zwaar beschadigd. Voor foto's van de ravage klik je hier.

Titans-regisseur pakt Ninja Turtles aan

Jonathan Liebesman wil de nieuwe film over de Teenage Mutant Ninja Turtles regisseren. De Turtles worden in de nieuwe film gespeeld door acteurs van vlees en bloed. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety.

Liebesman is vooral bekend van zijn sciencefictionfilm World Invasion: Battle Los Angeles en de volgende maand te verschijnen fantasyfilm Wrath of the Titans. Transformers-regisseur Michael Bay gaat de nieuwe Turtles-film produceren.

De tv-serie Teenage Mutant Hero Turtles werd in de jaren tachtig een onverwacht grote hit. De vier gemuteerde schildpadden beheersten allemaal een andere oosterse vechtkunst maar aten alleen pizza en hielden verder vooral van skateboarden, computerspelletjes en andere populaire tienerbezigheden.

In de jaren negentig verschenen drie Turtles-films met echte acteurs. In 2007 verscheen de computeranimatiefilm TMNT. Hierin leken de personages erg op de figuren uit de animatieserie, maar de plot was veel rauwer en gewelddadiger.

Het valt te bezien of de acteurs zich, net als in de eerste drie films, weer in omvangrijke groene schildpadpakken hijsen. Wellicht wordt gebruikgemaakt van moderne motion capture-technieken, waarbij bewegingen van acteurs worden overgezet op digitaal geanimeerde personages.

Het scenario wordt geschreven door Josh Appelbaum and André Nemec, bekend van Mission: Impossible - Ghost Protocol. Over de plot is nog weinig bekend, anders dan dat de makers het over een geheel andere boeg willen gooien. Niet verwonderlijk, want de drie bestaande Turtles-films staan tegenwoordig bekend als een toonbeeld van goedkope, wansmakelijke producties met slechte stunts.

De première van Teenage Mutant Ninja Turtles staat gepland voor 2014.


Titans-regisseur pakt Ninja Turtles aan (Foto: Novum)

Assassin's Creed III komt 30 oktober

Ubisoft heeft bekendgemaakt dat Assassin's Creed III op 30 oktober van dit jaar zal uitkomen en een nieuw hoofdpersonage zal bevatten. Meer informatie over het spel is nog niet bekendgemaakt.

Het nieuws van een derde deel is vandaag in een telefoontje naar de aandeelhouders bekendgemaakt. Vandaag is ook bekendgemaakt dat Far Cry 3 op 6 september uit zal komen. Assassin's Creed III zal voor Windows, PS3, Xbox 360 en Wii U uitkomen.

Ass

Guild Wars 2 voor consoles bevestigd

Guild Wars 2 komt naast Windows op console uit nadat de pc-client live is gegaan. Dit is gezegd tijdens een investeerdersvergadering door NCSoft, waarbij een paar console-specifieke uitspraken zijn gedaan.

Daarnaast is er het beta-testen ter sprake gekomen voor de aankomende game. "In maart en april zullen er op grote schaal tests voor Guild Wars 2 zijn. Afhankelijk van de testresultaten zal de commerciële planning worden bepaald. De console-versies zullen afzonderlijk worden gelanceerd van de pc-versie op een later tijdstip."

NCsoft zegt ook dat 'seizoensgebonden factoren' meewegen bij het bepalen van de definitieve release voor Guild Wars 2.

Guild Wars 2

Dear Esther maakt winst binnen zes uur

Nog geen zes uur nadat de game Dear Esther op Steam stond was hij al zovaak verkocht dat er winst gemaakt werd. Binnen 24 uur is de game zo'n 16.000 keer verkocht via het digitale platform.

Met dit resultaat heeft de ontwikkelaar de volledige ontwikkeling van het spel terugverdiend en komt hij momenteel ook nog eens bovenaan te staan bij de best verkochte Steam-games op dit moment. De game is van origine een Half-Life 2-mod die verder is ontwikkeld. De game is voor €7,99 te downloaden via Steam.

Prince Of Persia-bedenker werkt aan remake Karateka

Prince Of Persia-bedenker Jordan Mechner gaat Karateka, de game waarmee hij in 1984 op de Apple II doorbrak, opnieuw uitbrengen voor de online netwerken van de Xbox 360 en PlayStation 3. De remake is zijn eerste gameproductie sinds Prince of Persia: The Sands Of Time uit 2003.

"Het is geweldig hoeveel mensen nog steeds goede herinneringen aan Karateka hebben", begint Mechner in gesprek met de website VentureBeat. "Bij de première van de Prince Of Persia-film in Moskou kwam er zelfs een journalist op me af die naar Karateka vroeg."

Karateka werd in 1984 geroemd om de realistische animaties van de spelfiguren. In het spel moet de speler prinses Mariko uit handen van de boosaardige Akuma in een kasteel redden.

Mechner gaat het spel in samenwerking met verschillende investeerders uitbrengen. Het is niet bekend wanneer Karateka uitkomt.


Prince Of Persia-bedenker werkt aan remake Karateka

Angels niet naar kerkje Landsmeer

De Hells Angels verhuizen niet naar het kerkje in Landsmeer. "Dat is totale onzin", zegt een woordvoerder van Stadsherstel, eigenaar van het heilige huisje.

"Het berust op een misverstand", zegt de woordvoerder naar aanleiding van berichtgeving in Het Parool. Stadsherstel is wel in gesprek met een partij die de kerk wil kopen. Dat is toevallig (een andere) hobbyclub voor brommers.

De Amsterdamse chapter van de Angels moet het al geruime tijd stellen zonder clubhuis. Eerder werd de motorclub in verband gebracht met een verhuizing naar Den Ilp, waarop de nodige ophef volgde. De paniek bleek echter voorbarig.

Ook een verhuizing naar Diemen leek even een reële optie, maar de gemeente Diemen bleek hier niet zo'n trek in te hebben.

Minecraft-ontwikkelaar wil 13 miljoen steken in Psychonauts 2

De kans dat Psychonauts 2 ontwikkeld gaat worden wordt steeds reëler. De ontwikkelaar van het origineel, Tim Schafer, zei vorige week dat hij graag de game zou ontwikkelen, en ook meerdere malen uitgevers heeft benaderd hiervoor, maar nog geen geldschieters had.

Markus 'Notch' Persson, bedenker van Minecraft, twitterde hierop "Let's make Psychonauts 2 happen." Inmiddels hebben de gamegrootheden elkaar gesproken en heeft Persson aangeboden te helpen de dertien miljoen dollar, het bedrag wat Schafer als schatting noemde als benodigd budget, bij elkaar te brengen. Dit zei de Minecraft-miljonair in een interview. Het is nog onduidelijk dat dit betekent of Persson zelf gaat investeren in de game, of dat hij gaat helpen investeerders aan boord te brengen.

Sterker nog, Notch ontkent zelfs dat er al gesproken is. Hij twittert: "I haven't even spoken to Tim yet! Stop hyping things up prematurely, internet! What are you, game developers?"

Hogeschool betaalde begeleider per diploma

De Haagse Hogeschool heeft een studiebegeleider betaald per behaald diploma van studenten. De begeleider kreeg voor gemiddeld 40 uur werk 1200 euro, mits die student zijn of haar diploma behaalde. Zakte de student, dan werd er niets betaald. Dat blijkt uit een brief aan de betrokken medewerker.

De directeur dienst Onderwijs- en Studentenzaken, Corrie Snelders, zei geen weet te hebben van deze werkwijze. "Het verbaast me. We gaan ervoor zorgen dat dit niet meer kan voorkomen." De Haagse Hogeschool heeft drie keer iemand van buiten ingehuurd, al is onduidelijk of die ook volgens een prestatiebeloning hebben gewerkt.

Gevaarlijke kinderen in Binary Domain

Volgende week komt Binary Domain uit voor de PS3 en Xbox 360 en in onderstaande trailer zien we een setje gevaarlijke kinderen. In Binary Domain zijn robots in het geheim tussen de mensen geplaatst en deze denken dat ze echt mensen zijn.

Als de mensen erachter komen en de robots zelf ook ondervinden dat ze een robot zijn breekt de hel los. Bekijk de trailer hieronder en zie wat deze hel doet voor de mensheid en de kinderen ervan.

Treinvandaal richt voor 3500 euro schade aan

Een 36-jarige brandstichter uit Almere heeft drie december voor 3500 euro schade aan een trein aangericht. De man stichtte op meerdere plaatsen brand in de trein die reed tussen Almere en Lelystad. De passagiers waren al uitgestapt.

De brandstichter is dinsdag aangehouden en heeft bekend, meldt de politie. Op camerabeelden is te zien hoe de man door de trein loopt en op verscheidende plaatsen brand sticht. Het vuur doofde snel waardoor grote schade uitbleef.

Postbode mishandeld om foute postsortering

Een 24-jarige postbode uit Tilburg is dinsdagmiddag door een buurtbewoner geschopt en geslagen omdat hij de post verkeerd zou sorteren. De postbode raakte niet ernstig gewond. De belager is aangehouden.

De postbode kreeg het met de buurtbewoner aan de stok toen hij terugliep naar het postsorteercentrum. Daar bemoeide de man zich met de sorteerkwaliteiten van een andere postbode. Een poging de man rustiger te krijgen leverde niets op, waarna de belager de postbode een klap in het gezicht gaf.

Direct daarna stormde de 19-jarige zoon van de verdachte uit een portiek. Die deelde een karatetrap uit aan de geslagen postbode en schreeuwde: "Wat doe je met mijn vader." De postbode nam de benen en belde de politie.

De man en zijn zoon beweerden op het bureau dat de postbode tegen hun auto had getrapt. Dat zou de aanleiding zijn geweest voor het fysieke geweld. Het tweetal is na verhoor in vrijheid gesteld.

Leers verdedigt PVV-meldpunt in Europa

Minister voor Immigratie Gerd Leers (CDA) verdedigt het omstreden PVV-meldpunt tegenover zijn Oost-Europese collega's. Leers kondigde woensdag aan uit te gaan leggen dat de PVV met het meldpunt voor overlast door Oost-Europeanen niemand in de hoek heeft willen zetten.

Volgens hem wil de PVV met het meldpunt slechts problemen met arbeidsmigranten inventariseren en aan de kaak stellen. "Maar het zou niet mijn initiatief zijn."

"De ophef over het meldpunt heeft mij niet onberoerd gelaten", gaf Leers woensdag in een debat met de Tweede Kamer toe. "Men heeft zich in de hoek gezet gevoeld." Hij doelde hiermee op de brief van tien ambassadeurs van Oost-Europese landen die in een open brief de regering opriepen om afstand te nemen van het meldpunt.

Leers reist begin maart naar Polen waar hij zijn collega-minister ontmoet. "Ik zal daar uitleggen dat de website geen initiatief is van de regering."

Dit was ook wat premier Mark Rutte (VVD) dinsdag zei toen hem tijdens het vragenuurtje werd gevraagd zich te distantiëren van het meldpunt. Rutte onthield zich van een oordeel.

De opmerking van Leers dat de PVV slechts problemen in kaart wil brengen zette kwaad bloed bij de oppositie. GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi sprak van een 'beschamende reactie' en ook PvdA-Kamerlid Diederik Samsom vroeg zich verbaasd af of Leers werkelijk van plan was om in het buitenland uit te gaan leggen dat de PVV het goed bedoelt.

Eerder in het debat uitte CDA-Kamerlid Raymond Knops zijn vrees dat het meldpunt de kans verkleint dat de Europese regels voor gezinsmigratie worden aangescherpt. "Ik baal van dat meldpunt", zei hij.

Preview: Un amour de jeunesse

Parijs 1999. De vijftienjarige Camille en Sullivan zijn hartstikke verliefd op elkaar. De rest van de wereld, daar trekken ze zich niets van aan waarom zouden ze ook: samen is meer dan genoeg. Camille zegt half voor de grap dat ze in de Seine zou springen mochten ze ooit worden gescheiden.

Camille benoemt haar liefde voor Sullivan als 'haar enige bestaansreden' en haar wereld stort dan ook in als Sullivan gaat backpacken in Zuid-Amerika met enkele vrienden. Al zegt hij van niet, Camille gelooft niet meer in het feit dat hij voor altijd van haar zal blijven houden. En niet ten onrechte: in Zuid-Amerika dooft zijn hartstocht voor haar langzaam maar zeker uit. 

De film Un Amour de Jeunesse toont de kracht van de eerste liefde en óók de mokerslag als deze liefde niet eeuwig blijkt te zijn. Regisseur Mia-Hansen Love brengt met een groot inlevingsvermogen in beeld hoe Camilla van een dolgelukkige tiener in een zielig hoopje mens verandert. Haar ouders staan haar met goede raad ter zijde maar zijn tegelijkertijd ook machteloos.

Langzaam maar zeker kruipt Camilla weer uit het dal en vindt een nieuwe liefde. Maar haar liefde voor Sullivan blijft, zoals ook in het echte leven, altijd op de achtergrond aanwezig. Un Amour de Jeunesse belooft een schitterend drama te worden over kalverliefde, wat in dit verband beter met de term 'leeuwenliefde' kan worden aangeduid.

Un Amour de Jeunesse is vanaf 16 februari te zien in de Nederlandse bioscoop. Hieronder is de trailer nog te bekijken.

Hugo

Martin Scorsese, de Amerikaanse regisseur van films als Taxi Driver, Raging Bull en The Departed, is deze keer in de bioscoopzalen te bewonderen met een familiefilm genaamd Hugo. Niet alleen qua genre bevindt Scorsese zich met deze film op onbekend terrein, ook het gegeven dat de film in 3D is opgenomen is volstrekt nieuw voor deze filmlegende. Voor de liefhebbers van de klassieke cinema is Hugo een film om niet te missen. De vele referenties aan oude films en regisseurs zijn schitterend om te zien. In feite laat Scorsese met Hugo zien hoe de cinema zich in ruim een eeuw ontwikkeld heeft. Desondanks kan de film ook gezien worden als een gemiste kans. Met name als kinderfilm komt Hugo tekort. De film blijft nogal afstandelijk, mede door het matige script en acteerwerk.

[Upd] Far Cry 3-trailer bevestigt release op 6 september

Update 18:25 uur
Ubisoft Nederland heeft de trailer ook alweer online gezet, bekijk hem hieronder.

Update 15:03 uur
Ubisoft heeft de trailer inmiddels laten verwijderen van YouTube. Naar verwachting zal deze morgen, met de officiële release weer te zien zijn. 

AllGamesBeta heeft een uitgelekte Duitse versie online gezet van een trailer voor Far Cry 3. De trailer zou officieel morgen gelanceerd worden. Het eind van de trailer bevestigt de release van het spel op 6 september.

In de bijna drie minuten durende cinematic trailer zien we de hoofdpersoon Jason Brody met zijn vriendin en een vriend op een eiland dat niet op de kaart staat. We zien hoe ze ontvoerd worden en weer proberen te ontsnappen.

Far Cry 3 komt 6 september uit op Xbox 360, PlayStation 3 en pc.

[WTT] Del Potro naar tweede ronde, Nieminen kwartfinalist

Juan Martin del Potro heeft de tweede ronde van het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam bereikt. De als derde geplaatste Argentijn rekende in drie sets af met Michaël Llodra: 6-4, 6-7 (3) en 6-4.

De 23-jarige Del Potro neemt het in de tweede ronde op tegen Karol Beck. De Slowaak was met 7-6 (6) en 6-3 te sterk voor de Duitser Philipp Petzschner.

Jarkko Nieminen drong als eerste door tot de kwartfinale in Ahoy. De 30-jarige Fin, die in de eerste ronde Igor Sijsling uitschakelde, was Lukasz Kubot uit Polen de baas met 6-3, 5-7 en 7-6 (2).

Zwitserse satelliet gaat ruimte schoonmaken

Zwitserse wetenschappers zijn van plan een 'schoonmaaksatelliet' de ruimte in te sturen. De satelliet is speciaal ontworpen om afval dat in een baan om de aarde zweeft op te ruimen. Dat heeft het Swiss Space Center woensdag bekendgemaakt.

De tien miljoen frank kostende CleanSpace One - die tevens dient als prototype voor dit type satelliet - wordt gebouwd door het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie in Lausanne (EPFL), waar het Swiss Space Center onder valt.

Volgens de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA cirkelen er rond een half miljoen brokstukken van brandstofraketten, kapotte satellieten en andere apparaten met een snelheid van bijna 28.000 kilometer per uur in een baan om de aarde. Daarmee vormt het afval een groot gevaar voor satellieten of ruimteschepen die zware schade kunnen oplopen als ze in botsing komen met de rommel.

De eerste taak van de CleanSpace One, die binnen drie tot vijf jaar moet worden gelanceerd, is het opruimen van twee Zwitserse satellieten die in 2009 en 2010 werden gelanceerd.

Voor de ontwikkeling van de satelliet moeten drie grote problemen worden opgelost. Het eerste probleem is de baan rond de aarde waar het afval zich in bevindt. De opruimsatelliet moet precies in dezelfde baan als de rotzooi zitten om het te kunnen opruimen. Hiervoor wil het EPFL een compacte motor ontwikkelen. Ten tweede moet de satelliet in staat zijn om het ruimteafval op hoge snelheid vast te grijpen en vast te houden. Onderzoek naar de manier waarop planten en dieren dingen vastpakken moet de onderzoekers op het juiste spoor zetten. Ten derde moet de CleanSpace One in staat zijn om het afval weer terug te brengen naar de atmosfeer waar het vervolgens verbrandt.

'Oranje mag toch nog hopen op wereldtitel '78'

Nederland mag nog een sprankje hoop koesteren dat het alsnog wordt uitgeroepen tot winnaar van het WK voetbal van 1978. Volgens diverse Zuid-Amerikaanse media is wereldvoetbalbond FIFA een onderzoek gestart naar de wijze waarop Argentinië de finale bereikte. Daarin werd na verlenging gewonnen van Nederland.

Argentinië eindigde op het WK in eigen land bovenaan in de tweede groepsfase dankzij een omstreden 6-0 overwinning op Peru. Op basis van een beter doelsaldo was dat net voldoende om Brazilië uit de finale te houden. Snel na de wedstrijd doken al verhalen op dat Peru door de Argentijnse regering royaal was beloond voor de kansloze nederlaag, maar het bleef bij geruchten.

De Peruaanse oud-senator Genaro Ledesma verklaarde onlangs dat zijn land Argentinië inderdaad de helpende hand had geboden. De FIFA zou daarop een onderzoek zijn gestart, al wilde de wereldvoetbalbond dat bericht bevestigen noch ontkennen.

De KNVB neemt de berichten niet al te serieus. "Wij hebben in ieder geval niets gehoord. Ook niet van de FIFA", laat een woordvoerder weten.

Guur carnavalsweekeinde op komst

Carnavalsvierders staat komend weekeinde een koude en gure optocht te wachten. Zondag kan het op enkele plaatsen glad zijn en is er kans op sneeuw, meldt weeronline.nl woensdag.

De komende dagen tot aan carnaval verlopen nog relatief zacht en wisselvallig. Daarna krijgt het land te maken met een korte koude-inval. De kou komt dit keer niet uit het oosten, maar wordt door een krachtige noordwestenwind aangevoerd.

De temperatuur ligt zondag een paar graden boven het vriespunt. In de loop van de dag krijgen carnavalsvierders te maken met winters buien. Door de stevige wind kan het langs de kant van de weg onaangenaam worden. Volgens het weerbureau is het daarom verstandiger om een berenpak aan te trekken dan een verpleegstersjurkje.

Na zondag wordt het warmer en is de kans op neerslag kleiner. Wel kan het maandag en dinsdag glad worden.

Hogere omzet voor Heineken

De omzet van bierbrouwer Heineken is in het afgelopen jaar met 3,6 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. De nettowinst daalde 1,2 procent als gevolg van een bijzondere bate in 2010. Heineken voorziet verdere volumegroei in opkomende markten en waardegroei in ontwikkelde markten, maakt de onderneming woensdag bekend.

De omzet kwam uit op 17,12 miljard euro tegen 16,13 miljard euro een jaar eerder. De nettowinst bedroeg 1,43 miljard euro tegen 1,45 miljard in 2010. Analisten hadden vooraf gemiddeld gerekend op een jaaromzet van 16,999 miljard euro en een nettowinst van 1,414 miljard.

Het resultaat voor rente en belasting (EBIT) daalde van 2,49 miljard euro in 2010 naar 2,46 miljard euro afgelopen jaar. Hogere kosten en investeringen waren hier debet aan.

Heineken verwacht in 2012 verdere groei in opkomende markten. Het ziet aanhoudend stijgende prijzen voor grondstoffen en verpakkingen. Heineken start een nieuw kostenbesparingsprogramma, waarmee in der periode 2012-2014 500 miljoen euro moet worden bespaard. Het groepsbiervolume steeg 1,1 procent naar 213,9 miljoen hectoliter.


Hogere omzet voor Heineken (Foto: Novum)

Politie vindt ton in Limburgse woning

In een woning in Geleen is in de nacht van dinsdag op woensdag bijna honderdduizend euro aan contanten gevonden. Het geld is in beslag genomen, meldt de politie.

De politie ging rond 01.00 uur naar de woning aan de Napoleonsbaan-Noord na een melding van een ruzie. De bewoner zou zijn ex-vriendin en haar nieuwe vriend voor de deur hebben bedreigd.

Toen de politie zijn verhaal wilde optekenen roken ze een henneplucht die uit de woning kwam. Er werd vervolgens inderdaad een kleine hoeveelheid hennep gevonden. De agenten stuitten daarnaast op bijna een ton aan contant geld. De 30-jarige man is aangehouden op verdenking van witwassen.

Jennifer Aniston krijgt ster op Walk of Fame

Jennifer Aniston wordt geëerd met een ster op de Walk of Fame. De actrice krijgt de 2462e ster op de beroemde boulevard in Hollywood.

De ceremonie vindt volgende week woensdag plaats, maakte organisatie The Hollywood Chamber of Commerce bekend. De actrice, die zaterdag haar 43e verjaardag vierde, werd in de jaren negentig bekend door haar rol van Rachel Green in de comedyserie Friends.

Aniston was ook te zien in een aantal films, waaronder The Switch, Marley & Me en The Bounty Hunter. Ze regisseerde onder meer de korte film Room 10. Daarnaast wordt ze door de organisatie van de Walk of Fame geroemd om haar inzet voor verschillende goede doelen.


Jennifer Aniston krijgt ster op Walk of Fame (Foto: Novum)

The Black Keys en Spinvis op Lowlands

Lowlands heeft woensdag nog meer namen bekendgemaakt die op het muziekfestival zullen optreden. Zo komt de Amerikaanse rockband The Black Keys naar Biddinghuizen en zal ook Spinvis van de partij zijn.

De Britse band Enter Shikari en de Amerikaanse Skrillex zijn ook bevestigd. Ook de Ierse singer-songwriter James Vincent McMorrow en de Nederlandse Kees van Hondt treden op.

Eerder maakte het festival bekend dat onder anderen Feist, Ane Brun en Blaudzun naar Biddinghuizen komen. De twintigste editie van Lowlands vindt plaats op 17,18 en 19 augustus. De kaarten voor het festival waren binnen twee uur uitverkocht.

Nieuwe Europese prijs voor jeugdfilms

De European Film Academy gaat jaarlijks een prijs uitreiken aan de beste jeugdfilm. De prijs is in het leven geroepen vanwege het 25-jarig jubileum van de Europese filmprijzen, maakte de organisatie woensdag bekend.

De European Film Academy Young Audience Award wordt uitgereikt op 10 juni op een speciaal voor jeugdfilms ingerichte dag. Op die dag worden in Amsterdam, Belgrado, Kopenhagen, Erfurt, Stockholm en Turijn drie films aan een jury van jongeren van 10 tot 13 jaar oud getoond. Aan het einde van de dag wordt de prijs in het Duitse Erfurt uitgereikt.

Het Nederlandse Eye Instituut is ook betrokken bij de nieuwe filmprijs. "Deze nieuwe Europese jeugdfilmprijs onderstreept het belang dat Eye hecht aan het stimuleren van jongeren om in contact te komen met de Europese arthousecinema," zegt Sandra den Hamer van Eye in een verklaring.

Dode bij schietpartij in Limburg

Bij een schietpartij in Hoensbroek in Limburg is woensdagmiddag een 56-jarige man doodgeschoten. De 32-jarige dader uit Heerlen heeft zichzelf aangegeven en zit vast. Dat meldt de politie.

De schietpartij vond rond 13.15 uur plaats aan De Koumen. Toen het slachtoffer was neergeschoten liep hij nog honderd meter voordat hij in elkaar zakte, zegt een woordvoerder van de politie. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. Er vielen geen andere slachtoffers.

Jolie hoopt met regiedebuut Syrië te bereiken

Angelina Jolie hoopt dat haar regiedebuut In the Land of Blood and Honey de situatie in Syrië kan veranderen. "Ik ben tevreden met de film en geloof dat het belangrijkste doel - dat de politiek iets doet aan de wantoestanden - heel tijdsgevoelig is, zeker met de ontwikkelingen in Syrië."

De 36-jarige Jolie hoopt dat haar film de internationale gemeenschap aanspoort om meer aandacht te besteden aan de wreedheden in Syrië. De Hollywoodster is in de Bosnische hoofdstad Sarajevo waar haar film dinsdagavond in première ging. "Dat ik deze film nu met jullie kan delen, betekent veel voor me", zei de actrice geëmotioneerd.

In the Land of Blood and Honey gaat over een liefde tussen een Serviër en een Bosnische die door de oorlog wordt vernietigd. Jolie verwerpt de kritiek dat haar film anti-Servisch zou zijn. "Als deze film iemand als schuldige aanwijst, is het de internationale gemeenschap," zegt de regisseuse die zich tevens inzet voor de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties.

Toch wordt In the Land of Blood and Honey niet vertoond in Servië. "Er is gewoon geen interesse in de film hier", zegt de distributeur die verantwoordelijk is voor het Servische deel van Bosnië. "Het feit dat Serven als slechteriken worden neergezet is de reden", gaat hij verder. "De film is waardeloos, ik heb hem gezien en hij heeft slechte kritieken gekregen."


Jolie hoopt met regiedebuut Syrië te bereiken (Foto: Novum)

Vrouw overleden na aanrijding in Maastricht

Bij een aanrijding in Maastricht is woensdagmiddag een 54-jarige fietsster overleden. Ze werd geschept door een auto die een vrachtwagen inhaalde. De automobilist is aangehouden.

De vrouw fietste rond 14.30 uur over de Pergamijndonk en werd bij de kruising met de Papyrussingel aangereden. Een van links komende vrachtwagen gaf de vrouw voorrang, maar een auto die de vrachtwagen inhaalde kon haar niet meer ontwijken.

Star Trek-ster aangeklaagd door agentschap

Chris Pine is aangeklaagd door zijn agentschap SDB Partners. Het bedrijf dat de Star Trek-acteur representeerde, vindt dat Pine te plotseling de stekker uit hun samenwerking heeft getrokken. SDB Partners loopt nu miljoenen mis in provisies, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

SDB Partners heeft de aanklacht dinsdag ingediend. De 31-jarige Pine is in de Verenigde Staten vanaf vrijdag te zien in de actiefilm This Means War. Ook speelt hij in de aankomende Star Trek-film opnieuw in de huid van Captain Kirk. Hij zou hebben verzuimd om de tien procent provisie van zijn loon voor die films te betalen aan zijn agentschap.

"Met deze rechtszaak wil SDB niet alleen het afgesproken percentage van de miljoenen die Pine al heeft verdiend krijgen, maar ook de miljoenen die hij nog gaat verdienen," staat te lezen in de aanklacht. Het bedrijf zegt recht te hebben op het geld, omdat het Pine als acteur op de kaart heeft gezet.

Volgens het agentschap is Pine in 2002 onder hun vleugels gekomen toen 'niemand met hem wilde samenwerken'. Het bedrijf hielp de acteur naar eigen zeggen aan de rol in de eerste Star Trek-film van J.J. Abrams in 2009. De manager van Pine heeft nog niet gereageerd op de aanklacht.


Star Trek-ster aangeklaagd door agentschap (Foto: Novum)

Kate Winslet niet blij met 3D-versie Titanic

Kate Winslet ziet zichzelf niet graag driedimensionaal. De actrice vond het moeilijk om naar de 3D-versie van Titanic te kijken en heeft dan ook maar 17 minuten gezien. "Ik zei: ben ik dat en oh mijn God, laat het ophouden", zegt de 36-jarige actrice tegen de Amerikaanse krant USA Today.

"Ik was nog niet zo'n goede actrice. Het is vijftien jaar geleden, ik weet nu veel meer dan toen." De Britse actrice vindt het maar een gek idee dat de film uit 1997 opnieuw uitkomt. "Ik vind het echt een beetje raar. Titanic gaat opnieuw beroemd worden."

Hoewel ze zichzelf niet graag uit het scherm ziet spatten, vindt ze de versie wel erg mooi. Haar tegenspeler in het bootdrama, Leonardo DiCaprio, doet het volgens de actrice erg goed in 3D. "Leo ziet er zo jong en dun uit", zegt de Britse vertederd.

De twee zijn na Titanic goed bevriend gebleven en zijn 'hechter dan ooit'. Dit betekent overigens niet dat de twee melancholisch samen naar de film gaan kijken. "Er komt geen reünie. We zullen eerder meer verbaasd naast elkaar zitten, zo van: dit is echt raar." De vernieuwde versie van de tranentrekker gaat in april in première.

Peiling: Rutte moet afstand nemen van PVV-meldpunt

Premier Mark Rutte (VVD) moet in het openbaar afstand nemen van het PVV-meldpunt voor overlast door Oost-Europese arbeiders. Dat vindt een meerderheid van 53 procent van de Nederlandse bevolking, blijkt woensdag uit een peiling van Maurice de Hond.

Tot nu toe weigert Rutte een oordeel te geven over het meldpunt, ondanks felle kritiek uit binnen- en buitenland. Alleen de kiezers van VVD en PVV steunen dat in meerderheid, blijkt uit de peiling: 84 procent van de PVV'ers en 77 procent van de VVD'ers is het eens met de redenering van Rutte dat hij zich niet hoeft uit te spreken, omdat het meldpunt een initiatief is van de PVV en niet van het kabinet.

Van de CDA-kiezers vindt 56 procent dat Rutte het meldpunt moet veroordelen. Bij de linkse partijen is meer dan driekwart deze mening toegedaan. Ruim een derde van alle ondervraagden verwacht dat Rutte een draai zal maken en alsnog afstand zal nemen van het meldpunt.

Van alle ondervraagden vindt 53 procent het PVV-meldpunt discriminerend. Ruim zestig procent denkt dat het meldpunt schade voor Nederland in het buitenland zal opleveren. Driekwart van de ondervraagden zegt zelf geen overlast van Oost-Europese arbeiders te ondervinden. Achttien procent spreekt van 'een beetje overlast' en zes procent zegt veel overlast te hebben.

Anna Drijver was rotpuber

Anna Drijver was vroeger een ontzettend moeilijk kind. "Ik had op de basisschool altijd ruzie, vocht heel veel, werd altijd uit de klas gestuurd. Eigenlijk was ik helemaal niet leuk", zegt de actrice voor de camera van Novum Nieuws. Ook in de Nederlandse familiefilm Tony 10 lapt haar personage alle fatsoensregels aan haar laars.

De 28-jarige Drijver weet nog goed hoe haar ouders haar destijds met haar gedrag confronteerden. "Ik heb een oudere broer die als kind juist heel lief was. Mijn ouders hebben me wel eens verteld dat, als ik de eerste was geweest, ze misschien geen tweede kind hadden genomen."

Als kind was Drijver niet zozeer gemeen maar vooral recalcitrant. "Ik werd altijd heel boos dat ik in een systeem mee moest draaien en niet mijn eigen zin door kon drijven."

In Tony 10 speelt de actrice een secretaresse die het probeert aan te leggen met haar nieuwe baas, Tony's vader, een rol van Jeroen Spitzenberger: "Wanda is echt een keiharde carrièretante die alles overheeft voor een betere positie. Dat er een kind achter de man van haar dromen zit, vindt ze alleen maar lastig."


Inmiddels is Drijver wel bijgedraaid. Ze zet zich in voor de belangenvereniging van Nederlandse acteurs en zou zelfs de politiek in gaan om het land te helpen. "Als ik zou worden gevraagd, zou ik meteen ja zeggen. Zeker nu. Mijn handen jeuken om eens met de huidige politici te gaan praten."

Tony 10 draait vanaf woensdag in de Nederlandse bioscopen.


Anna Drijver was rotpuber (Foto: Novum)

Figurant aangereden op set Bondfilm Skyfall

Een stuntman heeft zaterdag een figurant aangereden op de filmset van de nieuwe Bondfilm Skyfall. Regisseur Sam Mendes zat ook in de wagen en actrice Judi Dench was ooggetuige van het ongeluk in Londen, schrijft de Britse boulevardkrant The Sun.

De gewonde man werd meteen bijgestaan door de medische dienst. De opnames van de 23e Bondfilm werden voor een uur stilgelegd zodat cast en crew konden bijkomen. Bij de bewuste scène waren zo'n 75 voertuigen betrokken, waaronder auto's en bussen. De 76-jarige Dench, die de rol van Bonds baas M speelt, zat in een van de auto's die werden gefilmd.

"Alle auto's gingen met volle snelheid", zegt een ooggetuige. "Judi was zich kapot geschrokken maar de man was duidelijk in goede handen. Hij is voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht maar er bleek niets ernstigs aan de hand te zijn."

Daniel Craig, die voor de derde maal de rol van 007 op zich neemt, was niet op de set aanwezig.

Skyfall verschijnt in november in de Nederlandse bioscopen.


Figurant aangereden op set Bondfilm Skyfall (Foto: Novum)

Ritzege Sagan, Slagter derde in Oman

Peter Sagan heeft woensdag de tweede etappe van de Ronde van Oman gewonnen. De Slowaakse renner van Liquigas was na 140 kilometer tussen Sur en Wadi Dayqah Dam de snelste in de sprint. De Australiër Baden Cooke werd tweede. Nederlander Tom-Jelte Slagter van Rabobank kwam als derde over de streep.

Sagan neemt dankzij zijn ritzege de leiderstrui over van André Greipel, die dinsdag de eerste etappe op zijn naam had geschreven. De Ronde van Oman, die vorig jaar werd gewonnen door Robert Gesink, duurt tot en met zondag.

[Upd] Honderden doden bij uitslaande brand gevangenis Honduras

Bij een uitslaande brand in een gevangenis in Honduras zijn meer dan 200 doden gevallen. Volgens persbureau Reuters is het dodenaantal zojuist bevestigd op 272 dodelijke slachtoffers. Volgens een woordvoerder, die meldt dat hij minimaal 100 verkoolde lichamen in cellen heeft geteld, is er ook een schietpartij geweest voordat er brand uitbrak.

Naast de doden die gevallen zijn, zijn er ook een hoop mensen ontsnapt uit de gevangenis die zich in Comayagua, 140 kilometer ten noorden van de hoofdstad Tegucicapla, bevindt. De gevangenis is volledig uitgebrand. Een van de mogelijke oorzaken zou een opstand onder de gevangenen zijn, die zelf brand veroorzaakt zouden hebben. Deze theorie wordt gestaafd door de melding over een schietpartij. Volgens de autoriteiten zou ook kortsluiting nog tot de mogelijkheden behoren.

Een foto van de brand is te vinden op de website van El Heraldo.

Update 16.33 uur:
Hondurese krant El Heraldo meldt ondertussen dat er sprake is van meer dan 350 doden.

Praat ook mee op het forum!  

Duke Nukem Forever weer uitgesteld

Hoewel we in Europa na een jaar of dertien wachten al met Duke Nukem Forever aan de slag konden, moeten de Japanners nog steeds geduld hebben. Duke Nukem Forever zou Duke Nukem Forever niet zijn als de game op tijd verschijnt en is dus nóg eens drie weken uitgesteld, tot 29 maart.

In Duke Nukem Forever worden Dukes vrouwen ontvoerd door aliens. Duke gaat ze achterna, vrouwen zijn belangrijk! Het spel is een over de top actiegame. De review van Duke Nukem Forever kun je hier lezen.

Duke

NBA in de ban van 'Lin-sanity'

Basketbalsterren als LeBron James, Kobe Bryant en Kevin Durant staan in de Amerikaanse profcompetitie NBA momenteel in de schaduw van een 23-jarige nieuwkomer met Taiwanese roots. 'Lin-sanity', zo wordt de krankzinnige hype rond Jeremy Lin al met een knipoog genoemd. Shirtjes met het nummer 17 en de naam van Lin zijn momenteel niet aan te slepen bij Madison Square Garden, het onderkomen van New York Knicks.

"Soms heb je wat geluk nodig in het leven. Jeremy kreeg een kans en heeft die gepakt", zegt coach Mike D'Antoni van de Knicks. "Er zijn heel veel spelers in de NBA die daar niet in geslaagd zijn. Het verhaal van Lin is geweldig, dus geniet er nog maar even van. Hopelijk gaat het heel lang door."

Het verhaal van de Amerikaanse basketballer met Taiwanese ouders is inderdaad bijna te mooi om waar te zijn. Lin genoot zijn studie op Harvard, een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld waar vaker een president dan een topbasketballer werd opgeleid. Het leverde hem bij de jaarlijkse 'draft' in eerste instantie dan ook geen plek in de NBA op. Uiteindelijk besloot Golden State Warriors de 1,91 meter lange guard toch aan te trekken. Een doorbraak bleef echter uit.

Afgelopen december mocht Lin een bescheiden contract tekenen bij New York Knicks, dat nog wel een versterking in de breedte kon gebruiken. Door de afwezigheid van Amare Stoudemire en Carmelo Anthony verscheen hij begin deze maand, noodgedwongen, voor het eerst in de basis. Sindsdien nam de 'Lin-sanity' een enorme vlucht. Met Lin in de ploeg wonnen de Knicks zes keer op rij. De tot voor kort anonieme bankzitter overklaste Bryant in het duel met Los Angeles Lakers en besliste dinsdag met een ijskoude driepunter in de laatste seconde het duel met Toronto Raptors (90-87).

"Ik ben mijn coach en teamgenoten dankbaar dat ze mij op het einde de bal toevertrouwden. Ik wilde zeker weten dat ik bij het aflopen van de klok een goed schot zou afleveren", zo omschreef Lin de indrukwekkende en koele wijze waarop hij de wedstrijd besliste. Stoudemire, de vedette van de Knicks, zag het bewonderend aan. "Hij speelt met zoveel lef. Ik ben nog steeds een beetje verbaasd door de manier waarop hij speelt."

Rechercheur verliest vertrouwelijk dossier

Afgelopen dinsdag is een rechercheur van het korps Rotterdam-Rijnmond een vertrouwelijk dossier verloren. Ze had het dossier, met daarin informatie over een overvalonderzoek op het dak van haar auto gelegd, waarna ze is ingestapt en weggereden. De politie kwam vandaag zelf met dit bericht naar buiten.

De rechercheur reed rond 16.30 uur weg van het hoofdbureau aan het Doelwater, en is via de Mariniersweg, Blaak, Rochussenstraat en de Maastunnel naar Rotterdam-Zuid gereden. Ergens op dit traject zou het dossier van het dak gevallen moeten zijn.

De informatie, bestaande uit onder andere kopieën van verhoren, foto's en persoonlijke informatie over verdachten, zit in een zwarte leren map met een rits. Een deel van de informatie was al publiekelijk bekend, andere gegevens zijn nog geheim.

Verscheidene politiemedewerkers hebben dinsdagavond naar de map gezocht, echter zonder resultaat. Mocht iemand het dossier vinden of reeds gevonden hebben, dan verzoekt de politie om deze af te geven op het dichtstbijzijnde bureau of om het algemene nummer 0900-8844 te bellen.

5 jaar geëist tegen Berlusconi

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag een celstraf van 5 jaar geëist in het corruptieproces tegen oud-premier Silvio Berlusconi van Italië. Dat heeft persbureau ANSA gemeld.

De mediamagnaat is aangeklaagd wegens omkoping van de Britse advocaat David Mills in ruil voor een vals getuigenis, dat Berlusconi in een eerdere rechtszaak moest beschermen tegen een veroordeling. Mills werkte als adviseur voor Fininvest, een van de bedrijven van Berlusconi.

De Brit is zelf al schuldig bevonden aan het aannemen van 600.000 dollar van de mediamagnaat. Die wist de zaak tegen hemzelf te vertragen door een speciale wet te laten aannemen dat hij als premier niet terecht hoefde te staan. Het Italiaanse Constitutionele Hof maakte daar korte metten mee. Daardoor kon de zaak worden hervat.

Volgens de advocaten van Berlusconi, die zegt onschuldig te zijn, is de zaak al verjaard. Het OM is het daar niet mee eens.

5 jaar geëist tegen Berlusconi
5 jaar geëist tegen Berlusconi (Foto: ANP)

Iran ontkent stopzetten olie-export

Het Iraanse Ministerie van Olie ontkent dat het land de olie-export heeft gestopt naar zes EU-landen waaronder Nederland. Dat heeft een woordvoerder van het Ministerie woensdag gezegd.

Het Iraanse tv-station Press TV meldde eerder op de dag dat de export was stilgelegd naar Nederland, Griekenland, Frankrijk, Portugal, Spanje en Italië. De Iraanse minister van Olie zei op 4 februari dat de olie-export naar 'sommige' Europese landen zeker zou worden gestopt. De EU legde de Iraanse regering een olie-importboycot op vanwege haar nucleaire programma.

Adele lacht om geruchten over pauze van vijf jaar

Adele is bepaald niet van plan om vijf jaar te stoppen met muziek maken. Eerder deze week meldden verschillende media dat de zangeres een aantal jaar uit de muziekwereld zou stappen om zich te richten op haar nieuwe liefde.

"Vijf jaar?", reageert de Britse zangeres sarcastisch op haar weblog. "Eerder vijf dagen!"

Volgens haar manager Jonathan Dickins moet Adele, die zondag zes Grammy Awards in de wacht sleepte, juist worden afgeremd. "Ze is volledig hersteld van de operatie aan haar stembanden, maar net als met een blessure moet je het weer rustig opbouwen." Volgens Dickins wordt er nog gesproken over de toer van dit jaar.

De 23-jarige zangeres trad afgelopen zondag tijdens de Grammy's voor het eerst weer op sinds enkele maanden. Ze ging eind vorig jaar onder het mes wegens stemproblemen. "Ik heb nu een paar dagen vrij", zegt Adele. "Dan ga ik naar de Brit Awards en daarna ga ik weer de studio in."


Adele lacht om geruchten over pauze van vijf jaar (Foto: Novum)

Iran start nieuwe centrifuges op

Iran heeft nieuwe geavanceerde centrifuges in gebruik genomen in Natanz, de belangrijkste plek voor uraniumverrijking in het land. Dat heeft het Iraanse persbureau Fars woensdag gemeld. Eerder op de dag begon het land met het vullen van een onderzoeksreactor in Teheran met zelf vervaardigde splijtstofstaven.

President Mahmoud Ahmadinejad bracht de eerste brandstofstaaf aan in de onderzoeksreactor tijdens een ceremonie die live op televisie werd uitgezonden. Iran gaat hiermee rechtstreeks in tegen de wens van westerse landen, die sancties hebben ingesteld om het regime in Teheran ertoe te bewegen zijn atoomprogramma op te geven.

Uit onvrede over een van deze sancties, het Europese embargo tegen de Iraanse olie-industrie, heeft Iran de export van olie naar zes Europese landen, waaronder Nederland, opgeschort.

[Upd] John, Maher en Narsingh in Oranje-selectie

Bert van Marwijk heeft zijn voorlopige selectie bekendgemaakt voor de oefeninterland tegen Engeland op 29 februari. Opvallende namen in de 27-koppige selectie zijn Ola John, Adam Maher en Luciano Narsingh. Dit drietal werd nog niet eerder opgeroepen voor het Nederlands elftal.

Het drietal maakt dit seizoen grote indruk in de Eredivisie. Maher doet dit in dienst van AZ. John en Narsingh, beiden vleugelspelers, maken bij respectievelijk FC Twente en sc Heerenveen indruk. De selectie van Maher mag opvallend genoemd worden, aangezien hij nog geen keuze heeft gemaakt tussen het 'grote' Oranje en Marokko.

Volledige selectie:

Doel: Tim Krul (Newcastle United), Maarten Stekelenburg (AS Roma), Michel Vorm (Swansea City)

Verdedigers:
Vurnon Anita (Ajax), Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart),  Jeffrey Bruma (HSV), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (Málaga), Erik Pieters (PSV), Ron Vlaar (Feyenoord)

Middenvelders: Mark van Bommel (AC Milan), Urby Emanuelson (AC Milan), Nigel de Jong (Manchester City), Adam Maher (AZ), Stijn Schaars (Sporting Portugal), Wesley Sneijder (Internazionale), Kevin Strootman (PSV), Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur), Georginio Wijnaldum (PSV)

Aanvallers: Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Ola John (FC Twente), Luuk de Jong (FC Twente), Dirk Kuijt (Liverpool), Jeremain Lens (PSV), Luciano Narsingh (sc Heerenveen), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Bayern München)

Sagna: "Henry wil bij Arsenal blijven"

Arsenal-speler Bacary Sagna geeft aan dat zijn landgenoot Thierry Henry bij Arsenal wil blijven. Tegelijkertijd is Henry echter loyaal naar zijn werkgever New York Red Bulls.

Henry speelt op huurbasis bij The Gunners, de club waar hij in het verleden uitgroeide tot een absolute sterspeler. Zijn terugkeer bij de Londense club is echter van korte duur. Na het Champions League-duel met AC Milan keert de Fransman weer terug naar New York.

Coach Arsène Wenger heeft aangegeven dat hij heeft geprobeerd om Henry langer bij zijn selectie te houden. De spits zelf heeft eveneens kenbaar gemaakt dat hij met heel veel plezier is teruggekeerd naar zijn oude liefde. "Hij zou hier graag willen blijven, maar hij wil ook loyaal blijven aan New York Red Bulls", aldus ploeg- en landgenoot Sagna tegenover L'Équipe.

Robin van Persie, de huidige sterspeler van Arsenal, is een bewonderaar van Henry en erkent dat de Fransman erg veel genoten heeft van zijn tijdelijke terugkeer. "Gedurende zijn hele carrière moest hij gefocust zijn en moest hij scoren. Hij moest dat maar blijven herhalen, steeds opnieuw. Hij had daarin geen moment rust, hij moest werken als een machine. Hij heeft mij echter verteld dat hij voor het eerst echt plezier in zijn spel heeft beleefd", aldus de Rotterdammer.

Maradona wil ooit coach van Napoli worden

Diego Maradona, momenteel coach bij Al Wasl, hoopt ooit weer eens herenigd te worden met Napoli, de club die hij naar grote successen heeft geleid. Tussen 1984 en 1991 was hij actief bij de Partenopei.

Met de aanwezigheid van de Argentijnse sterspeler behaalde de club uit Zuid-Italië, die tot dan toe een vrij onbeduidende rol in het Italiaanse voetbal speelde, ongekende successen op nationaal en internationaal niveau.

Maradona hoopt zodoende ooit nog eens als coach weer actief te worden in Napels. Er is echter één probleem: hij is de Italiaanse fiscus nog 37 miljoen euro verschuldigd. Alhoewel het Argentijnse voetbalicoon beweert dat daar niets van klopt, weerhoudt dit gegeven hem er wel van voet te zetten op Italiaanse bodem.

"Het zou geweldig zijn als ik weer bij Napoli zou kunnen werken. Het is mijn droom om ooit eens coach te zijn bij Napoli. Ik houd van Napoli en van het land, maar door de Italiaanse autoriteiten wordt ik als een verrader beschouwd. Iedere keer als ik terugkeer naar Italië, voel ik me verschrikkelijk. Ik heb absoluut niets te maken met die belastingschuld. Eén of andere manager heeft een listige truc uitgehaald", aldus Maradona tegenover Il Corriere dello Sport.

Prototype 2 Blackwatch collector's edition naar Nederland

Radical Entertainment heeft vandaag bekendgemaakt dat er een speciale Prototype 2 Blackwatch collector's edition zal verschijnen. De speciale uitgave zal vanaf 24 april beperkt beschikbaar zijn en heeft een adviesprijs van €89,99.


Het pakket bevat de volgende items:

• Prototype 2 Radnet Edition Content
• Gratis Prototype 2 DLC-pack 1 - Colossal Mayhem
• Officiële Prototype 2 soundtrack-cd
• Exclusief gebonden boek met prototype 2-schetsen
• Digitale strip 'Prototype: The Labyrinth' van Dark Horse
• Waardebon voor 20% korting in de prototype Merchandise Store

"Toen het idee voor een collector's edition van PROTOTYPE 2 ter sprake kwam, wisten we meteen dat we iets speciaals moesten maken voor onze trouwste fans. We willen alle gamers verwennen die de originele game meerdere keren hebben uitgespeeld, die constant ruziën of Mercer of Heller het stoerst is en iedereen die halsreikend uitkijkt naar het moment dat ze zich op PROTOTYPE 2 kunnen storten", aldus Ken Rosman, studiohoofd van Radical Entertainment. "Daarom bevat de Blackwatch Collector's Edition niet alleen de onlangs aangekondigde RADNET-content, maar ook het eerste betaalde DLC-pack Colossal Mayhem dat in mei uitkomt en een downloadcode voor de derde en laatste PROTOTYPE 2-strip van Dark Horse genaamd The Labyrinth. Ook krijg je de soundtrack en een schetsenboek van de game, en 20% korting in de PROTOTYPE-winkel, waar je allerlei PROTOTYPE 2-gerelateerde spullen kunt kopen. Kortom, alles wat een echte P2-fan zich kan wensen!"

In Prototype 2 speel je James Heller, die net terug van een militaire missie is. Hij komt er achter dat hij zijn familie en geliefde kwijt is geraakt. Omdat hij het leven niet meer zag zitten is hij de Red Zone in gegaan, eigenlijk om te sterven. Maar Alex Mercer, ons bekend van het eerste deel, heeft andere plannen met hem. Hij gaat op hem experimenteren om een monster te kweken met superkrachten, zoals hij zelf ook is. Na de experimenten gaat James op zoek naar Alex om hem te vermoorden. Hij zal de Red Zone weer in moeten, maar dit keer om te overleven.

Prototype 2 staat gepland voor een release op 24 april 2012, voor Xbox 360 en PlayStation 3. De pc-versie zal later volgen.

[WTT] Berdych eenvoudig verder in Rotterdam

Tomas Berdych heeft zijn openingspartij op het Amro World Tennis Tournament in Rotterdam simpel gewonnen. De als tweede geplaatste Tsjech was zijn landgenoot Lukas Rosol met 6-4 en 6-2 de baas. Berdych, de nummer zeven van de wereld, schopte het vorig jaar in Ahoy tot de kwartfinale.

Berdych speelt in de volgende ronde tegen Marcos Baghdatis. De Cyprioot had tegen qualifier Matthias Bachinger uit Duitsland ook maar twee sets nodig: 7-6 (2) en 6-2.

Roger Federer komt woensdagavond voor het eerst de baan op. De nummer één van de plaatsingslijst neemt het op tegen de Fransman Nicolas Mahut.

'Hells Angels brengen bod uit op kerkje Landsmeer'

De Hells Angels azen op een oud kerkgebouw in Landsmeer als nieuw clubhuis. De motorclub zou een bod hebben uitgebracht op het voormalige gebouw van de Nederlands-hervormde kerk in het dorp boven Amsterdam-Noord, schrijft Het Parool woensdag.

Het kerkje, dat schuin tegenover het gemeentehuis in Landsmeer staat, is eigendom van Stadsherstel Amsterdam. De instantie die monumentaal erfgoed rond Amsterdam opkoopt en restaureert, kocht het pand ooit voor drie ton van de gemeente. De kerk wordt nu alleen nog gebruikt voor trouwerijen.

Een woordvoerder van Stadsherstel wil in de krant bevestigen noch ontkennen dat er met de Hells Angels wordt gepraat. Wel heeft een motorclub belangstelling getoond. Volgens Het Parool zorgt de eventuele komst van de Hells Angels voor grote commotie in Landsmeer.

Het voormalige clubhuis van de motorclub in Amsterdam-Oost ging begin deze maand tegen de vlakte. Na jarenlang bakkeleien met de gemeente verlieten de Angels het terrein aan de H.J.E. Wenckebachweg. De club kreeg daarvoor een vertrekpremie van vier ton.

Er gingen eerder geruchten dat de Hells Angels zich wilden vestigen in Den Ilp, verderop in de gemeente Landsmeer. De motorclub ontkende dat echter. In oktober vorig jaar werd de prominente Hells Angel Harry S. nog opgepakt in zijn huis in Landsmeer.

Ni no Kuni komt volgend jaar

Namco Bandai heeft aangekondigd dat Ni no Kuni het eerste kwartaal van 2013 in de Europese winkels zal liggen. De PS3-exclusive kwam in 2011 in Japan uit en verschijnt binnenkort in de Amerikaanse winkels.

In de Europese versie kun je kiezen tussen de originele Japanse stemmen of een Engelse cast. Ondertitels verschijnen in het Engels, Frans, Italiaans, Duits en Spaans.

"We have worked very hard on Ni no Kuni: Wrath of the White Witch and it has been a great honour to collaborate with Studio Ghibli and [composer] Joe Hisaishi, so it was important for me that players outside Japan also have the best experience of the game we can give them," aldus Level-5-baas Akihiro Hino. "To make this possible, we decided to invest the time in localising the game so that as many people as possible across Europe can enjoy the full experience in their own language."

Sauber en Lotus willen meer kostenbesparingen

De Formule 1-teams Sauber en Lotus Renault GP dringen aan op verdere kostenbesparingen in de sport. Beide renstallen vinden de huidige plannen niet ver genoeg gaan en willen daarom extra maatregelen.

"Het bespreken en doorvoeren van besparingsplannen in de Formule 1 is een complexe en gevoelige kwestie," zei Peter Sauber op de officiële site van de Formule 1. Er bestaat een Resource Restriction Agreement, maar dat gaat volgens hem niet ver genoeg. "Het is zeker niet makkelijker geworden voor de kleine teams. De RRA was een stap in de goede richting, maar er moeten nu snel meer stappen gezet worden."

De RRA was een initiatief van de Formula One Teams' Association waarvan HRT, Ferrari, Sauber, Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso inmiddels geen lid meer zijn. Een reden ervoor wil Sauber niet geven. "We zien dit als een interne kwestie en willen het er niet publiekelijk over hebben. Wij hanteren de RRA en blijven ook met de rest praten over kostenbesparing en andere belangrijke zaken," zei de Zwitser die benadrukt dat de samenwerking tussen de teams blijft bestaan.

Lotus Renault GP-eigenaar Gerard Lopez is het op ESPNF1 eens met Sauber. "Het is een lastige situatie, maar op het moment is er een soort compromis gesloten dat niet echt werkt. Volgens mij zijn er namelijk veel teams die niet kostendekkend opereren en is het tijd om een duidelijke lijn te trekken en een strikter kostenbesparingsprogramma te introduceren. Ik ga geen bedragen noemen, maar in andere sporten - zoals bijvoorbeeld de NBA - is duidelijk te zien dat strengere regels om de uitgaven te beperken goed werken."

"Het belangrijkste is in zo'n geval dat je bereid bent de knoop door te hakken en vervolgens duidelijke regels opstelt en deze ook op een goede manier handhaaft," zei Lopez die om die reden ook zegt te overwegen zijn lidmaatschap van de FOTA op te zeggen.

[EL] Janssen en Enoh niet tegen ManU

Ajax-trainer Frank de Boer heeft vandaag zijn wedstrijdselectie bekendgemaakt voor het Europa League-duel tegen Manchester United. Meest opvallende namen die ontbreken zijn Theo Janssen en Eyong Enoh. Daar tegenover staat wel de terugkeer van Nicolai Boilesen.

Janssen is nog altijd niet fit en Enoh viel afgelopen weekend geblesseerd uit in de competitiewedstrijd tegen NAC Breda. Vermoedelijk staat de Afrikaanse middenvelder ongeveer vier weken langs de kant. Boilesen kende afgelopen maandag een uitstekende rentree bij Jong Ajax en is door De Boer opgenomen in de wedstrijdselectie. Het is niet bekend of de Deense linksback direct in de basis zal starten.

ING-app moet storing internetbankieren opvangen

Klanten van ING kunnen binnen enkele maanden bij een storing bij internetbankieren uitwijken naar mobiel bankieren en omgekeerd. Dat zei directielid Ron van Kemenade woensdag in een toelichting op de maatregelen die zijn genomen nadat de bank de afgelopen tijd door meerdere storingen werd getroffen. Ook de betalingsdienst iDeal moet onafhankelijk worden van de overige betaaldiensten.

Hij benadrukte dat het niet de bedoeling is dat de bank nog eens met een storing te maken krijgt. "Maar als het toch gebeurt, moeten er uitwijkmogelijkheden zijn."

De bank had vorige maand vier dagen op rij te maken met storingen. Die blijken verschillende oorzaken te hebben. De eerste twee werden door menselijke fouten veroorzaakt, de derde door een 'zeer uitzonderlijke situatie' waardoor een stuk programmeertaal verkeerd werkte en de vierde door een haperend systeem. Voor vrijwel alle systemen heeft ING een backup. "Maar omdat dit systeem het nog een beetje deed, schakelde het niet over naar de backup."

De brancheorganisatie voor webwinkels Thuiswinkel.org beklaagde zich eerder al over de storing bij iDeal. Die zou webwinkels miljoenen hebben gekost. ING stelde toen in een eerste reactie dat de beschikbaarheid van internetdiensten in de voorwaarden niet wordt gegarandeerd.

Daarmee leek de kans op een schadevergoeding verkeken, maar de bank wil er toch over praten. "We gaan het per geval bekijken. Als ING verwijtbaar is zullen wij de schade vergoeden", zei Van Kemenade. Ook particuliere klanten maken nog kans op schadevergoeding.

ING is de grootste bank in Nederland als het gaat om internetbankieren. Meer dan vier miljoen klanten bankieren via internet. De mobiele app, die sinds november beschikbaar is, is meer dan zevenhonderdduizend keer gedownload en wordt dagelijks meer dan 350.000 keer gebruikt.

Hollywood maakt horrorfilm over Tsjernobyl-ramp

Paranormal Activity-scenarist Oren Peli werkt aan een horrorfilm over de kernramp in Tsjernobyl in 1986. De film moet nog dit jaar in de bioscopen draaien, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

In Chernobyl Diaries gaat een groepje vrienden op vakantie in het oosten van Europa. Ze stranden in de verlaten spookstad Prypiat waar voor de kernramp in 1986 duizenden werknemers van de kerncentrale woonden. Daar ontdekken ze dat ze niet alleen zijn.

Wie de hoofdrollen gaan spelen in de horrorfilm over de ramp waarbij duizenden slachtoffers vielen, is nog niet bekend. De horrorfilm over de ramp in Oekraïne wordt geregisseerd door Brad Parker, die eerder werkte aan visuele effecten van films als Fight Club en Let Me In.

Brabantse scholieren aangevallen door hond

Drie scholieren zijn woensdagochtend in Etten-Leur aangevallen door een loslopende hond. De kinderen liepen bijtwonden op en moesten door een huisarts worden behandeld, meldt de politie.

Het incident gebeurde op de Hilsebaan in de Brabantse plaats. Ze zijn vermoedelijk gebeten door een Duitse herder. Het dier en zijn baasje zijn ondanks een zoektocht in de omgeving nog niet gevonden.

Middelbare school in Hoorn stelt iPad verplicht

Ouders van nieuwe brugklassers op de Tabor d'Ampte worden binnenkort verplicht extra kosten te maken als ze hun kind naar deze school willen laten gaan. Het wordt namelijk verplicht gesteld door de school om vanaf leerjaar 2013-2014 een iPad aan te schaffen om de lessen te kunnen volgen.

Ook al draagt de school bij in de kosten, zij neemt één derde van de aanschafkosten voor haar rekening, en kunnen de ouders het resterende bedrag in termijnen betalen, het plan valt niet in goede aarde bij de ouders. Er komen bij de redactie van Hoorn aan Zee veel verontruste mailtjes binnen van de ouders.

Komend schooljaar starten de eerste twee klassen, de mavoklas en het nieuwe vakcollege al met het volgen van lessen op de iPad.

Op het forum loopt ook een topic!

NedCar-werknemers in eigen auto's naar Den Haag

Ongeveer vijftienhonderd werknemers van de met sluiting bedreigde autofabriek NedCar rijden woensdag in door hen zelf in elkaar gezette auto's naar Den Haag. Daar gaan ze actievoeren voor het behoud van hun werk of een goed sociaal plan als dat niet lukt. Dat heeft FNV Bondgenoten dinsdag laten weten.

De werknemers willen de Tweede Kamer en minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA) oproepen de druk op Mitsubishi 'maximaal' op te voeren. Het Japanse automerk is eigenaar van de NedCar-fabriek en heeft het lot ervan in handen. Verhagen spreekt volgende week in Japan met het bedrijf.

De werknemers uit het Limburgse Born rijden naar Den Haag in ongeveer honderd Mitsubishi's van de types Colt en Outlander. Ook worden 25 toerbussen ingezet. Op het Malieveld volgt in de middag een manifestatie. Verhagen heeft toegezegd de actievoerders toe te spreken. Ook verschillende fractievoorzitters komen langs.

's Avonds vindt in de Tweede Kamer een debat plaats met Verhagen over de dreigende sluiting van de autofabriek. Tweehonderd werknemers van NedCar zullen dan op de publieke tribune plaatsnemen.

"We vinden dat Verhagen het een derde partij zo aantrekkelijk mogelijk moet maken om NedCar over te nemen", zegt bestuurder Henk van Rees. Volgens hem behoren subsidies of fiscale maatregelen tot de mogelijkheden. "Dit wordt ook in België, Frankrijk en Duitsland gedaan. Je moet niet kijken wat niet kan, maar naar wat wel kan."


Nedcar-werknemers in eigen auto's naar Den Haag (Foto: Novum)

Mateschitz: "Gelijke kansen voor Vettel en Webber"

Red Bull-baas Dietrich Mateschitz vindt dat Sebastian Vettel en Mark Webber voor het Formule 1-seizoen 2012 weer gelijke kansen verdienen. De afgelopen twee jaar was Vettel de baas over zijn teamgenoot, maar dat betekent niet dat de Duitser voorgetrokken zal worden bij Red Bull Racing.

"Onze aanpak is hetzelfde, wij doen niet aan teamorders. Beide rijders starten weer vanaf nul. Het is moeilijk te zeggen wie van de twee dit jaar de boventoon voert. Dat zou zomaar Mark Webber kunnen zijn, en niet Sebastian Vettel. Alles is mogelijk. Ik ben benieuwd hoe zwaar, moeilijk of onmogelijk het voor Sebastian zal worden om zijn dominantie voort te zetten," zei Mateschitz in de Kleine Zeitung.

De Oostenrijker denkt daarnaast dat deze Formule 1-winter er niet voor gezorgd heeft dat er grote verschuivingen in het veld zullen zijn. "Op basis van tests kan je eigenlijk weinig zeggen, iedereen richt zich op zijn eigen programma. Maar ik denk wel dat de verhoudingen nog ongeveer hetzelfde zijn."

Naakte bruidsparen op Jamaicaans strand

Negen stellen uit de Verenigde Staten en Canada zijn dinsdag op een Jamaicaans strand naakt met elkaar in het huwelijk getreden. Ze waren de winnaars van een wedstrijd die was georganiseerd door een resort in de toeristenplaats Negril, waar de huwelijken werden voltrokken. Een televisieploeg maakte opnamen.

Een van de bruidsparen woont in een nudistengemeenschap in Florida. "Voor ons was het makkelijk, omdat we eraan gewend zijn, maar sommige van de anderen waren buiten hun slaapkamer nog nooit naakt geweest", zei bruidegom Kevin Young.

Zo'n tien jaar geleden leidde een soortgelijk trouwfestijn in het resort tot protesten van Jamaicaanse zijde. Daarvan was dit keer geen sprake. In het resort worden ook gekostumeerde trouwerijen georganiseerd, bijvoorbeeld met als thema 'vampiers'.


Naakte bruidsparen op Jamaicaans strand (Foto: Novum)

[CL] Seedorf staat voor bijzondere mijlpaal

Clarence Seedorf staat voor een bijzondere mijlpaal in zijn actieve voetballoopbaan. De middenvelder van AC Milan kan vanavond in het Champions League-duel tegen Arsenal zijn honderdste Europese duel voor de Italiaanse ploeg spelen.

Sinds zijn overstap van Internazionale naar AC Milan in de zomer van 2002 kwam Seedorf tot nu toe 99 keer in Europees verband uit voor de Rossoneri; 86 keer in de Champions League, vier in de voorronden van het miljoenenbal, zeven in het UEFA Cup-toernooi en tweemaal in de strijd om de Europese Super Cup.

De laatste tijd zijn de Europese optredens van Seedorf bij AC Milan niet altijd succesvol geweest. Van zijn laatste achttien gespeelde wedstrijden werden slechts vier duels gewonnen. Van de overige veertien eindigden er acht in een gelijkspel en zes Europese wedstrijden gingen verloren.

Vorige week bereikte Seedorf in het bekerduel tegen Juventus (1-2 verlies) een andere mijlpaal. Hij speelde toen zijn achthonderdste officiële duel in zijn actieve voetballoopbaan.

Valentijnballon veroorzaakt stroomstoring

Een ter ere van Valentijnsdag opgelaten ballon heeft in het zuiden van Californië tot een storing in de elektriciteitsvoorziening gezorgd, waardoor ruim vijftienduizend huishoudens zonder stroom kwamen te zitten.

De rondzwevende met helium gevulde ballon maakte dinsdagavond contact met een verdeelstation, waarna in alle huizen die via dat station van elektriciteit worden voorzien, de stroom plotseling uitviel.

De storing duurde ruim een uur, zei een woordvoerder van de elektriciteitscentrale.

Diëtisten slepen minister Schippers voor gerecht

De Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) sleept minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) voor de rechter vanwege de bezuinigingsmaatregelen. Een bezoek aan de diëtist wordt sinds dit jaar niet meer vergoed vanuit het basispakket.

Doordat patiënten sinds 1 januari vrijwel alle behandelingen door diëtisten zelf moeten betalen, is het aantal consulten volgens de diëtisten met de helft gedaald. De NVD spreekt van een ernstige ontwikkeling voor patiënten en diëtisten.

De NVD noemt de bezuiniging van de minister kortzichtig. "Patienten die geen goed voedingsadvies krijgen, komen vaker bij de huisarts, gebruiken meer medicijnen en lopen een verhoogde kans dat ze moeten worden opgenomen in bijvoorbeeld een ziekenhuis", zegt directeur Anja Evers. "Zo kosten ze de maatschappij uiteindelijk veel meer geld."

De vereniging wil dat de kortgedingrechter de maatregel opschort en een overgangsregeling instelt. Wanneer de zaak dient, is nog onbekend.


Diëtisten slepen minister Schippers voor gerecht (Foto: Novum)

Verkooptelefoontjes grootste ergernis consument

Ongewenste verkooptelefoontjes waren vorig jaar de grootste ergernis van consumenten. Dat blijkt uit de jaarcijfers van Consuwijzer. Het consumentenloket van de overheid ontving vorig jaar zo'n 85.000 meldingen van consumenten.

De website consuwijzer.nl werd bijna 2,3 miljoen keer bezocht. Informatie over het opzeggen van een abonnement of contract werd het meest geraadpleegd. Consumenten hebben daarnaast ruim 490.000 keer voorbeeldklaagbrieven van de website gedownload.

De meldingen bij Consuwijzer vormen voor de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), de Consumentenautoriteit en de OPTA belangrijke bronnen voor onderzoek en boetes. Zo legde de NMa een energiebedrijf een boete op omdat het klanten die waren overgestapt geen geld terugbetaalde. De OPTA schreef in 2011 voor 1,2 miljoen euro boetes uit voor overtreding van telemarketingregels.

RTL snoert Britt Dekker de mond

Britt Dekker mag voorlopig niet meer twitteren. Haar werkgever RTL heeft de blondine een twitterverbod opgelegd, maakt Dekker zelf bekend via het sociale medium. "Ik heb een twitterverbod gekregen, dus bij deze. Ik ga jullie missen."

Een woordvoerder van RTL vindt het bericht van Britt 'nogal heftig'. "Het gaat alleen om tweets over haar nieuwe programma", licht de zegsvrouw toe aan Novum Nieuws. "Britt twittert nogal veel en we zijn bang dat ze van alles vertelt over waar ze is en wat ze doet. Dan is het programma niet meer zo spannend."

De 18-jarige Dekker is woensdag met haar partner in crime Ymke Wieringa vertrokken voor een nieuw tv-programma. De twee 'echte meisjes' reizen voor hun nieuwe show de wereld rond. "Zometeen naar Schiphol en dan negen weken on the road", twitterde Britt woensdag.

Britt vindt de reis erg spannend maar heeft zich nog niet zo goed voorbereid."Ik heb niet eens genoeg onderbroeken, hoop wel dat ze in die landen eerstehands onderbroeken hebben." Wel heeft ze genoeg middelen om in contact te blijven met het thuisfront. "Ik neem zes telefoons mee, ik kan niet zonder mijn vriendinnen."

PSV zonder Labyad, maar met Wijnaldum naar Turkije

Zakaria Labyad speelt donderdag niet met PSV tegen Trabzonspor. De 18-jarige aanvaller kampt met een liesblessure en zit niet bij de selectie voor het Europa Leagueduel tegen de Turken. Georginio Wijnaldum reist wel af naar Turkije. De middenvelder keert terug na een kuitblessure.

Labyad kan mogelijk zondag wel spelen tegen FC Groningen. Zijn blessure wordt van dag tot dag bekeken. Behalve de aanvaller mist PSV-trainer Fred Rutten de al langer geblesseerde Orlando Engelaar, Erik Pieters en Abel Tamata.

FC Twente, dat donderdag speelt tegen Steaua Boekarest, moet het doen zonder Wesley Verhoek. De onlangs aangetrokken buitenspeler is nog onvoldoende hersteld van zijn enkelblessure. Denny Landzaat en Dwight Tiendalli reizen wegens blessures ook niet af naar Roemenië.


PSV zonder Labyad, maar met Wijnaldum naar Turkije (Foto: Novum)

Dag en nacht shoppen in Amsterdam

Op korte termijn moeten er in Amsterdam 24 uur per dag winkels open zijn. Dat stelt een meerderheid van de hoofdstedelijke gemeenteraad.

"Vrije sluitingstijden horen bij een internationaal aantrekkelijke metropool. De concurrentie tussen Europese steden is groot en Amsterdam moet zo aantrekkelijk mogelijk zijn voor bedrijven, expats, toeristen en natuurlijk voor de inwoners zelf", zegt raadslid Maurice Piek van de hoofdstedelijke VVD.

Naast de andere collegepartij GroenLinks zijn ook D66 en de Partij voor de Dieren voorstander. De partijen roepen de verantwoordelijke PvdA-wethouder Carolien Gehrels - die bedenkingen bij het voorstel heeft - op om openingstijden rond de klok mogelijk te maken.

Vorig jaar lanceerde burgemeester Eberhard van der Laan reeds een plan om 24-uursvergunningen voor de horeca in het leven te roepen. Hiervoor hebben zich al verschillende ondernemers gemeld.

Australië krijgt 18+-leeftijdsclassificatie voor videogames

De Australische regering heeft een wetsvoorstel ingediend waarmee het land eindelijk een 18+-leeftijdsclassificatie krijgt voor videogames.

De hoogst mogelijke classificatie is op dit moment 15+. Als de Australische classificatieauthoriteit een spel niet geschikt vindt voor kinderen krijgt deze nu geen classificatie en mag het spel niet in Australië verkocht worden.

In 2009 kreeg de regering bijna 60.000 reacties op een discussie over het onderwerp. In reactie hierop heeft de Australische minister van binnenlandse zaken Jason Clare destijds beloofd zo snel mogelijk met een wetsvoorstel te komen dat dit rechttrekt.

"Dit brengt de classificaties voor computerspellen in lijn met de classificaties zoals ze gebruikt worden voor films en het maakt het Australische classificatieregime gelijkwaardig aan de internationale standaard", aldus Jason Clare.

De verwachting is dat het wetsvoorstel vanaf 2013 van kracht zal zijn.

Topmannen Fortis schuldig aan misleiding beleggers

De twee voormalige topmannen van Fortis, bestuursvoorzitter Maurice Lippens en financieel directeur Gilbert Mittler, hebben in 2008 beleggers misleid door onjuiste informatie te verstrekken over de solvabiliteit van de bank. Tot dat oordeel is de rechtbank in Utrecht woensdag gekomen.

Een groep beleggers, beter bekend als Kortekaas cs, had een rechtszaak tegen onder anderen de bestuursvoorzitter en de financieel topman aangespannen. Zij voelden zich benadeeld omdat Fortis in het openbaar had volgehouden dat de solvabiliteitspositie van de bank gezond was en de versterking daarvan volgens plan verliep.

Achteraf bleek dat Fortis al eerder wist dat dit niet waar was. Tegen eerdere beweringen in werden vervolgens nieuwe aandelen uitgegeven om de solvabiliteit te versterken. Hierdoor verwaterde de positie van de huidige aandeelhouders. Ook werd het dividendbeleid van Fortis ten nadele van de beleggers gewijzigd.

De rechtbank oordeelt dat Lippens en Mittler aansprakelijk zijn voor de onjuiste uitlatingen. Ook Fortis wordt door de rechtbank aansprakelijk gesteld. De voorzitter van de raad van commissarissen, Jean-Paul Votron, is door de rechter vrijgesproken.


Topmannen Fortis schuldig aan misleiding beleggers (Foto: Novum)

Giggs, Berbatov en Evra niet tegen Ajax

Trainer Alex Ferguson zal niet alle grote namen meenemen voor de Europa League-wedstrijd tegen Ajax. Routiniers Ryan Giggs, Dimitar Berbatov en Patrice Evra behoren niet tot de wedstrijdselectie van Manchester United voor de confrontatie met de Amsterdammers.

Behalve dit drietal kan Ferguson ook geen beroep doen op de geblesseerden Anders Lindegaard, Nemanja Vidic, Darren Fletcher, Anderson en Michael Owen. Daar staat wel tegenover dat Chris Smalling, Nani en Phil Jones terugkeren van blessureleed. Ook jeugdspelers Ezekiel Fryers en Paul Pogba behoren tot de selectie van twintig spelers.

Duitsland passeert Oranje op FIFA-ranglijst

Het Nederlands elftal heeft de tweede plek op de wereldranglijst van de FIFA moeten afstaan aan Duitsland. Dat bleek woensdag uit de nieuwste ranking van de wereldvoetbalbond.

Oranje stond sinds juli 2010 tweede, achter Spanje. De Europees- en wereldkampioen staat ook in februari nog altijd onbedreigd aan kop met 1566 punten. Duitsland neemt nu de tweede plek in met 1369 punten, Oranje heeft er 1359.

Vertonghen: "Weinig echte sterren bij ManU"

Voor Ajax wacht donderdagavond de eerste wedstrijd in de Europa League dit seizoen. De Amsterdammers werden voor de winterstop op dramatische wijze uitgeschakeld in de Champions League. Tegenstander in de Europa League is de Engelse topclub Manchester United.

Aanvoerder Jan Vertonghen liet in gespek met Voetbal Magazine weten aan de ene kant enorm blij te zijn met de Engelse tegenstander: "Dat we tegen Manchester United spelen heeft denk ik wel geholpen om ons over die ontgoocheling heen te zetten. Ik kijk er enorm naar uit. Die club imponeert mij vooral door haar regelmaat. United presteert al jaren op topniveau."

Jan Vertonghen
"Weinig echte sterren bij Manchester United" (Foto: Pro Shots)

De Belgische verdediger van Ajax noemt vooral het collectief van de formatie van trainer Alex Ferguson als sterk punt: "Er lopen weinig echte sterren rond, enkel Wayne Rooney en Nani. Maar Manchester United is een geoliede machine. En wie er ook weggaat, telkens slaagt de club erin om weer een sterk elftal op poten te zetten."

Twente zonder Verhoek naar Boekarest

Wesley Verhoek zal zijn debuut voor FC Twente toch nog even moeten uitstellen. De vleugelaanvaller, die vorige maand overkwam van ADO Den Haag, is niet fit genoeg bevonden voor het Europa League-duel tegen Steaua Boekarest. Samen met de eveneens niet fitte Dwight Tiendalli en Denny Landzaat blijft hij achter in Enschede.

Wel van de partij zijn Wout Brama en Emir Bajrami. Zij maken deel uit van de groep van negentien voetballers die trainer Steve McClaren meeneemt naar Roemenië. Zowel Brama als Bajrami was de laatste dagen niet geheel klachtenvrij, maar zijn voldoende hersteld om komende donderdag in actie te komen.

Buschauffeur filmt onder rokjes

Een Australische buschauffeur heeft op briljante wijze duizenden vrouwen onder hun rok gefilmd. De beste man had namelijk een kleine camera gemonteerd in de vloer van zijn bus.

De 48-jarige man had vlakbij de deuropening van de bus een kleine camera in de grond geplaatst. Telkens als er een tienermeisje of vrouw met een rokje de bus inliep, werd een zogeheten 'upskirt' foto gemaakt.

Op deze manier heeft de man de slipjes van duizenden onwetende dames en meisjes gefotografeerd. Bij huiszoeking troffen politieagenten foto's aan die al enkele jaren oud zijn. De buschauffeur moet volgende maand voor de rechter verschijnen.

Clijsters niet fit genoeg voor Indian Wells

Kim Clijsters doet volgende maand niet mee aan het tennistoernooi van Indian Wells. De 28-jarige Belgische ondervindt nog te veel hinder van een blessure aan haar linkerenkel. Ze liep deze blessure op tijdens de halve finale van de Australian Open in januari.

Clijsters, die afgelopen jaar werd geteisterd door blessures, is bezig met haar laatste seizoen als prof. Ze stopte al eerder in 2007, maar keerde in 2009 terug in het tenniscircuit. De nummer 34 van de wereld won in haar carrière drie grandslamtitels.

Het toernooi in Indian Wells begint op 5 maart en wordt ook wel het vijfde grandslamtoernooi genoemd. Vorig jaar wist Caroline Wozniacki de titel te pakken in Californië.


Clijsters niet fit genoeg voor Indian Wells (Foto: Novum)

Portugese clubs stevenen op faillissement af

De Portugese voetbalclubs dreigen failliet te gaan omdat er hen nog een gezamenlijke belastingclaim van 33 miljoen euro boven het hoofd hangt. De topploegen hebben de overheid om steun gevraagd, maar nul op het rekest gekregen, waardoor grote problemen dreigen.

Onder de clubs die in de problemen zitten zijn Sporting Lissabon, dat Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel onder contract heeft staan, FC Porto, dat enkele weken geledenMark Janko overnam van FC Twente, Benfica, Guimaraes en Sporting Braga.

Volgens de baas van de Portugese voetbalbond FPF, Fernando Gomes, kunnen de clubs het bedrag niet ophoesten. "We moeten dringend een oplossing vinden. Als er de volgende weken geen geld op tafel komt, moeten tientallen clubs onvermijdelijk hun activiteiten staken," zei hij.

De Portugese topclubs hebben in de afgelopen jaren met geld gesmeten en hebben veel transfers nog niet helemaal afgerond. De betalingen van de spelers verlopen vaak in termijnen, maar worden net als de lonen wel op tijd overgemaakt. De belastingschuld kan roet in het eten gooien.

Hinder door spoedreparatie Schipholtunnel

In de Schipholtunnel in de A4 richting Amsterdam is woensdagochtend maar één rijstrook beschikbaar vanwege spoedwerkzaamheden. Door het winterweer zijn tussen de Schipholtunnel en knooppunt Badhoevedorp groeven in het asfalt ontstaan die voor de verkeersveiligheid tijdelijk moeten worden opgevuld met koud asfalt.

Rijkswaterstaat verwacht ernstige hinder voor verkeer. Weggebruikers vanuit Den Haag in de richting Amsterdam wordt geadviseerd via de A5 en de A9 naar hun bestemming te rijden.

Rijkswaterstaat begint vrijdagavond met het structurele herstel van het beschadigde asfalt.

Vandaaltjes beloond met seks

In Engeland dient momenteel de rechtszaak tegen Davina Travi. De 42-jarige vrouw uit Bournemouth heeft meerdere malen seks gehad met twee jongens van 13 en 14 jaar oud. De moeder van vijf wilde de pubers hiermee belonen wegens het slopen van de auto van haar liefdesrivaal.

Travi kon het niet verkroppen dat ze door haar man werd ingeruild voor een andere vrouw. Ze zinde op wraak en gooide het met de twee knapen op een akkoordje. Als zij de auto van de nieuwe vriendin van haar ex zouden verbouwen, zouden ze rijkelijk worden beloond.

Zo gezegd, zo gedaan. De twee jochies namen de Peugeot 306 van de vrouw flink onder handen. Als bewijs dat zij zich aan hun woord hadden gehouden, overhandigden zij de kentekenplaat aan Travi.

Hierop nam de dame in kwestie een van de jongens mee naar haar slaapkamer en gaf hem de beurt van zijn leven. Hierna werd hij de kamer uitgeschopt en werkte ze vandaaltje nummer twee af. De jongste van de twee besloot enkele dagen later terug te komen om nogmaals seks te hebben met Travi.

Na de vrijpartijen bestookte ze het duo met seksueel getinte sms'jes: 548 berichten in totaal, die ze allemaal tijdens lesuren ontvingen. De vijfvoudige moeder maakte gebruik van een geheime code om aan te geven dat ze weer klaar lag om genomen te worden. Zij ontkent echter schuldig te zijn aan seksueel misbruik.

Terugdringen schooluitval hapert

Als geen maatregelen worden genomen, wordt het doel voor het terugdringen van de schooluitval niet gehaald. "Een extra inzet van alle betrokkenen is dus noodzakelijk", schrijft minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) woensdag in een Kamerbrief.

Het ministerie wil de uitval terugdringen tot 25 duizend jongeren in 2016. Landelijk gezien daalt het aantal schoolverlaters, maar nog lang niet snel genoeg om het doel te halen. In sommige regio's is de uitval zelfs al weer gestegen.

Vorig schooljaar hadden volgens de plannen niet meer dan 35 duizend jongeren tussen de 11 en 22 jaar met hun middelbare school of hun mbo moeten stoppen, maar het werden er 38.600. Wel is sprake van een afname. Een jaar eerder waren er nog bijna veertigduizend uitvallers.

Ook kan volgens de minister eigenlijk worden gesteld dat het doel om onder de 35 duizend te blijven is gehaald, omdat vierduizend jongeren eigenlijk niet zouden moeten meetellen in de cijfers. Het gaat dan om jongeren die zijn overgestapt naar niet-bekostigd onderwijs of een opleiding zijn gaan volgen bij defensie of politie.

In het schooljaar van 2005 op 2006 waren er 53 duizend uitvallers en tien jaar geleden waren er nog 71 duizend. Het aantal is dus aardig teruggedrongen. Dat is volgens het ministerie terug te zien in andere cijfers. Zo is de jeugdwerkloosheid relatief laag vergeleken met andere Europese landen.

Van Bijsterveldt gaat in maart afspraken maken met scholen en roc's om het aantal uitvallers verder terug te dringen. Die instellingen zouden jongeren beter moeten begeleiden bij hun studiekeuze en eerder melding moeten maken van spijbelende leerlingen.

Hongaren in Den Haag opgepakt voor mensenhandel

Twee Hongaren van 27 en 38 jaar zijn dinsdag in Den Haag aangehouden wegens mensenhandel. Ze hebben vermoedelijk maandenlang een aantal jonge landgenotes uitgebuit en in de prostitutie laten werken in de Haagse Doubletstraat, meldt het Openbaar Ministerie woensdag.

Twee Hongaarse vrouwen hebben aangifte van mensenhandel gedaan tegen de twee mannen. Ze moesten naar eigen zeggen een groot deel van hun inkomsten afgeven aan de verdachten. Een van de vrouwen zou bovendien zijn mishandeld.

Vorig jaar bleek al dat in het Haagse prostitutiegebied vrouwen tegen hun wil en tegen zeer lage tarieven in de prostitutie werken. Sommige vrouwen zouden door hun pooiers worden betaald met drugs. Anderen krijgen 25 euro per klant. De hoge werkdruk zou bovendien leiden tot het accepteren van onveilige seks.

Niet alleen pooiers, maar ook raamexploitanten en beheerders profiteren volgens justitie van de uitbuiting van overwegend jonge vrouwen uit Oost-Europa.

Eerste Nederlandse vrouw op Winterspelen overleden

Oud-skiester Gratia Schimmelpenninck van der Oye is op 99-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de Nederlandse skivereniging bekendgemaakt. De barones was de eerste Nederlandse vrouw die deelnam aan de Olympische Winterspelen. In 1936 werd ze in Garmisch-Partenkirchen dertiende op de afdaling.

Schimmelpenninck kreeg de skisport mee in Oostenrijk, waar ze samen met haar moeder woonde. Later mocht ze meetrainen met het Franse en het Engelse team. In 1997 benoemde de Nederlandse skivereniging haar tot erelid.

Bedrijven willen helderheid kabinet over meldpunt

Het helpt de Nederlandse bedrijven die actief zijn in Polen niet dat het regeringsstandpunt over het PVV-meldpunt over Oost-Europeanen onduidelijk blijft. "Het zou mooi zijn als daar duidelijkheid over kwam", zei voorzitter van de Pools-Nederlandse Kamer van Koophandel Elro van den Burg op Radio 1.

Hij is een van de ondertekenaars van een brief aan minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA). Daarin wordt erop gewezen dat de bedrijven door het omstreden meldpunt imagoschade lijden.

Van den Burg wees erop dat Nederlandse bedrijven sinds 1993 22,9 miljard euro in Polen hebben geïnvesteerd. "Philips is hier heel groot, een aantal Nederlandse banken zit hier, net als diverse grote transportbedrijven." De politiek moet volgens hem een eigen afweging maken. "Maar denk ook aan ons."

De voorzitter zegt veel verzoeken te hebben gehad om in Poolse media te reageren op het meldpunt. "Ik ben op de landelijke televisie geweest om uit te leggen dat dit niet het standpunt van Nederland, maar een deel van de Nederlanders is."

Waar gesprekken in Polen vroeger over Marco van Basten en Amsterdam gingen, gaan ze nu volgens Van den Burg over de PVV. "Wij moeten vaak uitleggen dat hun standpunt niet het regeringsstandpunt is. Het helpt dan niet dat daar in Nederland een soort van onduidelijkheid over is."

Het grootste radiostation van Polen, RMF24, heeft al opgeroepen tot een boycot van Nederlandse producten. "Er is ook een grote actie opgezet om brieven naar de Nederlandse ambassade in Warschau te sturen. Daarbij heeft het radiostation een Facebookpagina over de kwestie opgezet. Het is meteen een grote actie geworden."

Voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW Bernard Wientjes sprak zich eerder al uit tegen het meldpunt. Ook Europees commissaris Viviane Reding, Neelie Kroes en VVD-europarlementariër Hans van Baalen hebben kritiek geuit.

Premier Mark Rutte (VVD) weigert tot nu toe afstand te nemen van het meldpunt omdat het om een website van de PVV gaat en niet van de regering. Dat kwam hem maandag op felle kritiek van de oppositie te staan. GroenLinks-leider Jolande Sap sprak van 'slap gedoe' van Rutte en Alexander Pechtold (D66) wond zich op over de 'joviale houding' van de premier.

Vitesse hoeft Janssen niet: "Geen FC Arnhem"

Theo Janssen heeft er nooit een geheim van gemaakt ooit terug te willen keren bij Vitesse. De club uit Arnhem geeft nu aan dat de middenvelder van Ajax "geen optie" is.

Janssen verruilde afgelopen zomer FC Twente voor Ajax. In Amsterdam, waar de middenvelder niet bepaald lekker in zijn vel zit, loopt het contract van Janssen tot de zomer van 2013.

Technisch directeur Ted van Leeuwen laat aan Voetbal International weten dat de supporters van Vitesse niet hoeven te rekenen op een rentree van Janssen. "Dat wordt al drie jaar geroepen, maar daar doen we niet aan mee. Hij is geen optie. Puur door de simpele reden dat we al tien spelers hebben voor de drie posities op het middenveld. Het houdt een keer op."

De beslissing om Janssen niet terug in dienst te nemen heeft niets te maken met de speler zelf. "Ik zeg niet dat hij een slechte speler is, er is niets mis met Theo's kwaliteiten. Maar nog een middenvelder erbij is overbodig en ik ga dus niet mee in dat speculeren. We trekken toch ook geen zes keepers aan? Net als de reden dat hij een Arnhemmer is, zoiets moet ook niet de doorslag geven. We zijn Vitesse, geen FC Arnhem."

26 nieuwe tips over ontvoeringszaak Oudenbosch

De politie heeft dinsdagavond 26 tips ontvangen over de ontvoering van een 5-jarig meisje in Oudenbosch. De tips worden onderzocht, zegt een woordvoerder van de politie woensdag. De politie heeft nu ruim honderd tips binnengekregen. De dader en de lichtblauwe auto waarin hij het meisje meenam zijn nog spoorloos.

De zaak werd dinsdagavond behandeld in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Het slachtoffer werd donderdag seksueel misbruikt tijdens de ongeveer een uur durende ontvoering. De politie heeft 25 rechercheurs op de zaak gezet en houdt de omgeving van de school van het meisje in de gaten.

Het opsporingsprogramma Bureau Brabant van Omroep Brabant besteedde maandagavond ook aandacht aan de zaak.

[NBA] Miami wint ook bij Indiana

Miami Heat heeft voor de derde dag op rij een uitwedstrijd in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA gewonnen. De ploeg uit Florida boekte een 105-90 zege bij de Indiana Pacers. Miami bezet de tweede plaats in de Eastern Conference. Alleen Chicago Bulls, dat met 121-115 won van Sacramento Kings, staat er beter voor.

LeBron James werd met 23 punten topscorer bij Miami. Dwyane Wade nam zestien punten voor zijn rekening. Miami is het eerste team in 33 jaar dat in drie opeenvolgende dagen drie uitwedstrijden weet te winnen. Phoenix deed hetzelfde in het seizoen 1978-1979.

Chicago leek tegen Sacremento op een eenvoudige zege af te stevenen, maar kwam toch nog in de problemen toen een voorsprong van negentien punten in het laatste kwart bijna werd ingeleverd. Sterspeler Derrick Rose ontbrak opnieuw vanwege een blessure. Luol Deng was met 23 punten de productiefste speler bij de thuisploeg.

Overige uitslagen
Toronto Raptors - New York Knicks 87-90
Detroit Pistons - San Antonio Spurs 95-99
Memphis Grizzlies - Houston Rockets 93-83
Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 111-85
Denver Nuggets - Phoenix Suns 109-92
Portland Trailblazers - Washington Wizards 109-124
Los Angeles Lakers - Atlanta Hawks 86-78


Miami wint ook bij Indiana (Foto: Novum)

Kleinste kameleon ter wereld ontdekt

Onderzoekers hebben in Madagaskar de kleinste kameleonsoort ter wereld ontdekt. De lijfjes van de beestjes zijn hooguit 1,6 centimeter lang, met staart 2,9 centimeter.

In tegenstelling tot andere kameleons kan de nieuw ontdekte soort niet van kleur veranderen: de minikameleons zijn altijd bruin. De minuscule hagedissen zijn met uitsterven bedreigd, aldus Miguel Vences van de universiteit Braunschweig in Duitsland.

De nieuwe soort is brookesia micra gedoopt en komt alleen in een heel klein gebied voor, het zeer kleine eiland Nosy Hara ten noordwesten van het hoofdeiland van Madagaskar. In dat land leeft ook de grootste bekende kameleonsoort, die bijna 70 centimeter lang wordt.

Madagaskar heeft een zeer gevarieerde fauna. Meer dan 40 procent van de 193 bekende kameleonsoorten komt alleen in de Afrikaanse eilandstaat voor.

Hoofddoekplicht voor Afghaanse nieuwslezeres

Nieuwslezeressen op de Afghaanse televisie moeten verplicht een hoofddoek gaan dragen. Ook moeten zij minder make-up gaan dragen. Dit heeft het ministerie van Informatie en Cultuur in Kabul woensdag gezegd.

President Hamid Karzai stond onder druk van de raad van ulema, de hoogste islamitische geestelijken van het Centraal-Aziatische land, toen het besluit is genomen, aldus een woordvoerder van het staatshoofd.

Karzai probeert te onderhandelen met de radicaalislamitische Taliban, die het land tot 2001 regeerden. Veel vrouwen in Afghanistan vrezen dat toenemende invloed van de Taliban zal leiden tot nieuwe onderdrukking van vrouwen.

Wegener schrapt ruim 300 banen

Uitgever Wegener gaat dit jaar 300 tot 350 banen schrappen. Dat maakte het concern woensdag bekend. De banenreductie maakt onderdeel uit van een nieuwe strategie waarbij Wegener de nadruk wil leggen op digitale media.

Het bedrijf wil tussen 2012 en 2014 in totaal 50 miljoen euro aan kosten besparen en tegelijkertijd geld gaan verdienen aan internet. Daarbij gaat Wegener zich richten op onder meer betaalde apps voor smartphones en tablets. Ook wil het concern manieren vinden om mensen te laten betalen voor nieuwswebsites die geïntegreerd zijn met de regionale dagbladen van Wegener.

Wieteke van Dort nog 'verre van stabiel'

Wieteke van Dort ligt nog op de intensive care van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. "Haar toestand is nog verre van stabiel", vertelt haar man Theo Moody. De actrice onderging vorige week een hartoperatie.

"Ze krijgt zuurstof door haar neus toegediend, omdat haar hart nog niet goed genoeg functioneert om haar lichaam van voldoende zuurstof te voorzien", vertelt Moody aan het AD. "En haar bloeddruk schommelt, doordat haar hart en longen nog niet optimaal zijn, van heel hoog naar heel laag."

Wel merkt haar man verbetering. "Mijn vrouw is alweer een paar dagen aanspreekbaar en haar geheugen keert langzaam weer terug." Hoelang de 68-jarige Van Dort nog op de intensive care moet blijven, is nog niet bekend.

Van Dort werd vorige week onwel en onderging een zware hartoperatie. Ze bleek onder meer een lekkende hartklep te hebben."Eigenlijk had ze al veel eerder voor controle naar het ziekenhuis gemoeten. Maar ja, Wieteke is een doordouwer en een alleswiller."

Laatste vier personages SFxT aangekondigd

Capcom heeft de laatste vier personages bekendgemaakt voor Street Fighter X Tekken. Het zijn M. Bison en Akuma uit Street Fighter en Jin en Ogre uit Tekken.

Eerder al waren de geruchten er al, maar nu heeft Capcom het ook officieel bekendgemaakt dat de vier in de aanstaande crossoverfighter zullen verschijnen.

Met deze aankondiging heeft Capcom ook vier nieuwe trailers uitgebracht. Twee trailers zijn voor de laatste vier personages, één is een cinematic trailer en de laatste is een story promo.

Tot slot heeft de uitgever aangekondigd dat de pc-versie van Street Fighter X Tekken op 11 mei in Amerika zal worden uitgebracht, waarbij mag worden aangenomen dat de Europese release dan op 14 mei zal zijn. Meer details over de PS Vita-versie komen 'in de nabije toekomst'.

Street Fighter X Tekken komt 9 maart uit op Xbox 360 en PlayStation 3.

Excuses mormonen voor ongevraagd dopen Joden

De mormoonse kerk heeft dinsdag haar excuses aangeboden voor het ongevraagd postuum dopen van joden. Aanleiding was een klacht van het Simon Wiesenthal Center, dat vernoemd is naar een beroemde joodse nazijager.

Diens ouders werden afgelopen maand ongevraagd na hun dood alsnog gedoopt in mormoonse kerken in de staten Utah, Arizona en Idaho. Dat was een actie van een individueel lid van de kerk dat daarvoor is berispt, aldus een dinsdag uitgegeven verklaring.

Het ongevraagd dopen van joden is al jaren onderwerp van een conflict tussen mormonen en rabbijnen in de VS.

Toots Thielemans (90) geeft concertreeks

Toots Thielemans, de jazzlegende uit Brussel, gaat ter ere van zijn 90e verjaardag een reeks concerten geven in België. Vanaf 30 april zal hij acht optredens verzorgen in Antwerpen, Gent, Brussel, Hasselt, Brugge, Luik en Dinant. Dit is bekendgemaakt door zijn management.

Thielemans werd wereldberoemd door zijn mondharmonica, hoewel hij zijn carrière begon als gitarist. Sinds 1949 trad hij op met onder anderen Ella Fitzgerald, Miles Davis en Charlie Parker. Een van zijn bekendste werken is Bluessette uit 1962. De intro van de tv-serie Baantjer is ook van zijn hand.

Jeugdzorg komt met enkelband voor jongeren

Jeugdzorg Nederland gaat vanaf deze zomer criminele jongeren die opnieuw in de fout gaan, voorzien van een enkelband als alternatief voor een directe terugkeer naar de gevangenis. Volgens de organisatie is het middel bedoeld om de jongeren te laten leren van hun fouten.

Door het elektronisch toezicht wennen de jongeren aan een zelfstandig leven zonder criminaliteit, is de gedachte van Jeugdzorg. De combinatie van het voortdurende toezicht en de dreiging dat ze opnieuw in het gevang belanden bij een fout, zou ze op het rechte pad kunnen houden.

Jeugdzorg wil de enkelband landelijk invoeren voor jongeren ouder dan 15 jaar.

Jeugdzorg komt met enkelband voor jongeren
Jeugdzorg komt met enkelband voor jongeren (Foto: ANP)

Bobby Brown niet welkom bij uitvaart Houston

Bobby Brown mag niet bij de begrafenis van zijn ex-vrouw Whtiney Houston zijn. De zanger zou 'extreem teleurgesteld' zijn dat hij niet welkom is bij het afscheid van de zaterdag overleden Houston.

Verschillende bronnen vertellen aan de Amerikaanse entertainmentzender TMZ dat Houstons familie Brown niet bij de uitvaart wil hebben. Ze zouden hem hebben gewaarschuwd dat hij niet moet proberen om toch bij het afscheid aanwezig te zijn.

Brown zou per se bij de begrafenis van zijn ex willen zijn om hun dochter Bobbi Kristina te steunen. De zanger vloog zondag naar Los Angeles om bij zijn dochter te zijn, maar de familie van Houston zou hem weghouden bij Bobbi Kristina. Het 18-jarige meisje belandde zondag in het ziekenhuis na een paniekaanval.

Brown en Houston gingen in 2007 na een huwelijk van veertien jaar uit elkaar. Beiden kampten met een drugsverslaving. Het levenloze lichaam van Houston werd zaterdag in een hotelkamer gevonden, de doodsoorzaak is nog niet bekend. De uitvaart vindt zaterdag plaats in de New Hope Baptist Church in Newark.

FOK!filmtips van de dag: Icon

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Icon poster

Vanavond op de tv weer een ruime keuze uit films. Zo kunnen we om 20.30 uur kiezen uit een Thriller, een actiefilm en een exponent uit de diepste krochten van de filmhel, een romantische komedie met Sarah Jessica Parker. Voor de enkeling die de graatmagere pukkel kunnen weerstaan is er de film Failure to Launch op RTL 5. De film had net zoo goed Failure to Watch kunnen heten afgaande op het verhaal van de film waarbij meteen het gevoel je bekruipt dat je deze film maar beter over kan slaan. Dan kan je beter de tv op RTL8 zetten waar op hetzelfde tijdstip de FOK!filmtip van de dag Icon te zien is, met onder meer Patrick Swayze, Joss Ackland en Ben Cross. De film begint in Rusland in 1999. Het land staat aan de afgrond. Jason Monk (Swayze) is een voormalig Amerikaans geheim agent die in Rusland is gaan wonen. Als hij ontdekt dat een voormalige vijand een gooi doet naar presidentschap van het nieuwe Rusland moet Monk in actie komen. Een fijn stuk kijkvoer als je van ouderwets spannende spionagefilms houdt. Op RTL7 om 20.30 uur de rampenfilm Vulcano. In de film met onder meer Tommy Lee Jones, Anne Heche en Don Cheadle heeft een vulkaan het gemunt op een stadje in Amerika. Nou ja stadje, het kreng duikt op in het hart van Los Angèles. En dan heb je een behoorlijk probleem. Een lekkere actiefilm die regelmatig doet denken aan de grootse rampenfilms uit de zeventiger jaren.

Icon film

Om 22.30 uur nog een romantische komedie op RTL 5. In de film John Tucker Must Die draait het om drie meiden die wraak willen nemen op de grote versierder van hun vroegere school. Ze willen dat een meisje de man verleid en daarna dumpt zodat hij kan ervaren hoe dat aanvoelt. Ik zou zeggen zet maar een teiltje klaar, dan komt uw avondeten u vanzelf gezelschap houden. Nu hoef je ook niet naar deze mierzoete bagger te kijken. Op RTL7 komt namelijk om 22.35 uur de remake van de John Carpenter klassieker The Fog. OK, de film kan niet tippen aan het origineel maar is nog steeds een goed te pruimen horrorfilm met behoorlijke schrikmomenten.

The Fog 02

Voor de nachtbrakers is er tenslotte nog een tweetal fijne films te zien op de BBC. BBC1 om precies te zijn. Daar is om 00.55 uur de film Frozen River te zien. Een alleenstaande moeder smokkelt illegale immigranten over de grens van Canada met Amerika. Ze moeten daarvoor met een oude pick-up truck over een bevroren rivier rijden en zeggen elke keer dat het hun laatste rit zal zijn. Maar dan ontdekken dat ze aan beide kanten van de grens problemen met de wet hebben gekregen. Een film die behoorlijk realistisch aandoet. Tenslotte voor de echte diehards om 03.00 uur het Britse oorlogsdrama The Night Watch uit 2011.

Frozen River

Veel kijkplezier.

'Reizen op spoor kan sneller en veiliger'

Met de trein reizen kan sneller en veiliger door een nieuw beveiligingssysteem aan te schaffen. Dat systeem is lang niet zo duur als de NS en spoorbeheerder ProRail doen voorkomen, concludeert een Tweede Kamercommissie volgens De Telegraaf in een onderzoek naar onderhoud en innovatie op het spoor. Het naar de krant gelekte onderzoek wordt donderdag gepresenteerd.

Vooral de NS zou huiverig zijn voor het invoeren van het beveiligingssysteem, ERTMS. Behalve de spoorbaan moeten ook de treinen worden aangepast. Dat zou de NS driehonderdmiljoen euro kosten. Het beveiligingssysteem zou reizen veiliger maken en de reis- en wachttijden inkorten. Treinen kunnen dan namelijk sneller rijden en korter na elkaar vertrekken.

Betere computerprogramma's moeten orde scheppen bij grote verstoringen op het spoor. De chaos van afgelopen week kwam volgens de krant onder meer doordat medewerkers bij verstoringen de treinenloop grotendeels eigenhandig moeten bijsturen. Ze verloren het overzicht.

ERTMS zou seinen overbodig maken omdat de trein bij gevaar automatisch stopt. Er kunnen dan geen ongelukken meer gebeuren doordat een machinist een sein niet heeft gezien.

PvdA wil hulp kinderen gedetineerde ouders

De PvdA wil dat gedetineerde ouders een vaste ondersteuning krijgen, met name voor hun kinderen, in de vorm van een gezinscoördinator.

De partij pleit daarvoor in de nota Maak van een onschuldig kind, geen slachtoffer van Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester.

Bouwmeester deed zelf onderzoek door zich voor te doen als moeder met twee kinderen die op het punt staat de gevangenis in te gaan. Ze klopte bij tientallen gemeenten aan voor hulp voor haar kroost maar ontdekte dat de gemeenten geen raad wisten met haar verzoek. Een gezinscoördinator moet daar verandering in brengen.

"Natuurlijk moeten mensen die over de schreef gaan een straf krijgen, maar als het om ouders van jonge kinderen gaat, worden nog te vaak deze kinderen ook gestraft", zegt Bouwmeester. "Dat wil ik voorkomen. De kinderen hoeven geen dupe te worden van de fouten van hun ouders, maar hebben recht op ondersteuning en een band met hun gedetineerde ouder."

Vijf huizen verwoest na woningbrand Culemborg

Bij een woningbrand in Culemborg (Gelderland) zijn in de nacht van dinsdag op woensdag vijf huizen verwoest. Behalve het huis waar de brand uitbrak, zijn ook vier omliggende woningen vanwege de grote hoeveelheid waterschade onbewoonbaar. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De brand ontstond volgens de politie doordat op de eerste verdieping van het huis een blad met kaarsen was omgevallen.

Bij de brand zijn volgens de politie drie mensen gewond geraakt. Een 38-jarige vrouw is naar het ziekenhuis afgevoerd omdat ze van de eerste verdieping naar beneden was gesprongen. Daarbij heeft ze ernstig letsel opgelopen. Twee andere personen hebben rook ingeademd. Een van hen, de 37-jarige bewoner van het pand, is daarvoor naar het ziekenhuis gebracht.

Door die brand moesten 13 huizen ontruimd worden. De bewoners daarvan werden in het gemeentehuis van Culemborg opgevangen. Als er geen gevaarlijke stoffen worden aangetroffen, mogen de personen van wie het huis niet verwoest is, hun woning weer in.

Sony plant een Twisted Metal-film

Bryan Taylor, de regisseur van Ghost Rider: Spirit of Vengeance, gaat een film op basis van het spel Twisted Metal maken. Hij zal ook het script gaan schrijven. Sony Pictures heeft naar verluidt een miljoenendeal met Taylor gesloten voor de flim. Avi en Ari Arad, bekend van onder meer de Spiderman-films, zullen de film gaan produceren.

De setting van de film wordt dezelfde als in het spel. Het verhaal zal zich gaan afspelen rondom een illegale race, waarbij de deelnemers hun auto's uitrusten met verschillende soorten wapens.

Er is verder nog weinig bekend over de film. Volgens zeggen zal de film in ieder geval de gamepersonages Sweet Tooth en Dollface bevatten.

'Nederland in recessie'

Nederland is mogelijk vorig kwartaal al in een recessie beland. Economen gaan ervan uit dat er in het vierde kwartaal van 2011 opnieuw sprake was van economische krimp; woensdagochtend om 9.30 uur blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) of die voorspelling klopt.

Gemiddeld rekenen economen op een achteruitgang van het bruto binnenlands product, de optelsom van alle goederen en diensten die in Nederland worden gemaakt, van 0,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. In het derde kwartaal was al sprake van een krimp met 0,2 procent. Met twee opeenvolgende kwartalen van economische krimp is er sprake van een recessie.

De laatste recessie in Nederland werd in de tweede helft van 2009 afgebroken. Daarvoor ging de Nederlandse economie van het vierde kwartaal van 2008 tot en met het tweede kwartaal van 2009 onafgebroken achteruit.

Het CBS meldt ook de totale economische groei in 2011. Het Centraal Planbureau rekent daarbij op een plus van 1,5 procent, na een groei van 1,7 procent in 2010.

'Nederland in recessie'
'Nederland in recessie' (Foto: ANP)

Obama profiteert van economische groei

President Barack Obama stijgt in de peilingen nu de Amerikaanse economie uit het dal klimt. Hij krijgt inmiddels waardering van 50 procent van de ondervraagden in een peiling van The New York Times en CBS, die dinsdagavond is bekendgemaakt.

Dat is de hoogste score in bijna 2 jaar, afgezien van de eenmalige waarderingspiek na de moord op Osama bin Laden in mei 2011.

In de VS daalt de werkloosheid, stijgen de aandelenkoersen en neemt de consumentenverkoop toe. Het aantal Amerikanen dat denkt dat de economie verder groeit is nu groter dan het aantal landgenoten dat denkt dat de economie verslechtert, aldus de enquête.

Obama hoopt in november te worden herverkozen als president van de VS.

Obama profiteert van economische groei
Obama profiteert van economische groei (Foto: ANP)

Iraniër pleegt aanslag in Bangkok

Een Iraniër heeft dinsdag in de Thaise hoofdstad Bangkok een aanslag gepleegd, waarbij vier Thaise burgers gewond zijn geraakt. De dader verloor bij een van de explosies zijn beide benen. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Maandag vielen bij een bomaanslag op de auto van een Israëlische diplomaat in de Indiase hoofdstad New Delhi vier gewonden en kon een aanslag op een Israëlische diplomaat in de Georgische hoofdstad Tbilisi worden voorkomen. Volgens Israël stak Iran ook achter deze beide acties.


Iraniër pleegt aanslag in Bangkok (Foto: Novum)

528 miljoen geclaimd door passagiers cruiseschip

39 overlevenden van het gekapseisde cruiseschip Costa Concordia eisen 528 miljoen dollar (circa 400 miljoen euro) schadevergoeding. Ze hebben daartoe dinsdag in Miami een proces aangespannen tegen het Amerikaanse Carnival Cruise Lines en dochterbedrijf Costa Cruise Line, eigenaar van het schip.

Volgens de passagiers voer de rederij "op een erg roekeloze manier, met totale minachting voor de veiligheid, het leven en het welzijn van de passagiers"', aldus de advocaat van de eisers.

Bij de ramp vorige maand in Italië zijn naar schatting 32 van de 4229 opvarenden omgekomen. Vijftien van de lichamen zijn echter niet gevonden.

Enorme schadeclaim passagiers cruiseschip
Enorme schadeclaim passagiers cruiseschip (Foto: ANP)

'Werken Appel van emotioneel onschatbare waarde'

De schilderijen en tekeningen die teruggevonden zijn van de Nederlandse schilder Karel Appel zijn van 'onschatbare waarde' aldus Harriët Appel, de weduwe van de schilder. Ze is heel erg blij met de vondst van de ruim 400 werken van haar overleden man.

De werken, die gestolen werden tijdens een transport in 2002, bevatten volgens Harriët veel experimenteel werk en het merendeel van het werk was niet voor de markt bedoeld. "Hij heeft bijvoorbeeld bijzondere materialen gebruikt, zoals fotopapier waarop hij tekeningen heeft gemaakt."

Gisteren werd bekend dat er onlangs een groot aantal van de gestolen Appels werd teruggevonden in een loods in Groot-Brittannië. Harriët heeft in eigen persoon de werken geïndentificeerd als het werk van haar man.

Polen blij met debat over meldpunt

De Poolse ambassade is tevreden over het Kamerdebat over het meldpunt dat Geert Wilders heeft ingesteld. "Vrijwel alle partijen, behalve de PVV, hebben benadrukt dat er ook positieve kanten aan de komst van Oost-Europese arbeiders zijn", zei een woordvoerder van de ambassade dinsdag.

Tijdens het debat wilde premier Mark Rutte geen afstand nemen van het initiatief van Geert Wilders. Polen zegt daar niet al te zwaar aan te tillen. "We zien dat de mening van de PVV verschilt van het standpunt van de regering", aldus de zegsman.

Bavaria neemt afscheid van Open Air

Het festival Bavaria Open Air verliest zijn sponsor en verhuist van Lieshout naar Eindhoven. Het evenement gaat voortaan Brabant Open Air heten en moet plaatsvinden op het plein voor het Klokgebouw in de stad. Dat heeft organisator Marc Meeuwis gezegd tegen Omroep Brabant.

Vorig jaar stonden artiesten als Guus Meeuwis, UB40 en Caro Emerald op het podium van het tweedaagse festival. Ruim twintigduizend mensen kwamen af op het festival in Lieshout, waar de brouwer gevestigd is. Bavaria zou overwegen op het oude terrein zelf een evenement op te zetten.

De organisator van Brabant Open Air moet wel nog een nieuwe sponsor vinden voor het festival, dat dit jaar op 24 en 25 augustus moet plaatsvinden.

Zoektocht naar explosief materiaal op bungalowpark

Een woning op een bungalowpark in Baarle-Nassau is dinsdagmiddag doorzocht door explosievenexperts nadat er vermoedens waren gerezen dat er gevaarlijke stoffen lagen. Vijf omliggende woningen werden uit voorzorg ontruimd. Er werd echter geen explosief materiaal gevonden, meldt de politie.

De politie doorzocht het vakantiehuis aanvankelijk in de ochtend, omdat werd vermoed dat er drugs lagen. Die werden ook aangetroffen. Later ontstond het vermoeden dat er ook explosief materiaal in de woning lag. Even na 17.00 uur werd de woning vrijgegeven en konden de bewoners van de ontruimde woningen weer naar huis.

Twee mannen van 32 en 38 jaar zijn aangehouden. De politie wil nog niets zeggen over welke drugs zijn aangetroffen en in welke hoeveelheid.

'Hacker kraakt database Philips'

Een hacker heeft een server van Philips waarop marketingsites werden gehost, gekraakt. Dat claimt de hacker tegenover ict-nieuwssite Tweakers.net. De hacker zou zo zeker tweehonderdduizend e-mailadressen en telefoonnummers hebben gestolen.

Een deel van de inhoud van de database is volgens tweakers.net online gezet. De rest van de persoonsgegevens wil de hacker verkopen op de zwarte markt. Onder de buitgemaakte gegevens zouden ook e-mailadressen en telefoonnummers van Nederlanders zitten.

Volgens Tweakers.net is de kwetsbare server inmiddels offline gehaald. Op de webserver zou databasesoftware gedraaid hebben die sinds 2006 niet meer is bijgewerkt. Een woordvoerder van Philips bevestigt tegenover de site dat de webserver is 'aangetast', maar wil niet zeggen of de hacker toegang had tot persoonlijke gegevens. Het bedrijf heeft een onderzoek ingesteld.

Volgens Philips bevatte de server zogenoemde microsites, pagina's voor reclamecampagnes en andere speciale acties. Of mensen op die sites persoonsgegevens konden invullen, is niet duidelijk.


'Hacker kraakt database Philips' (Foto: Novum)

Playmate wil agressieve zoon Hugh Hefner vergeven

Claire Sinclair is bereid de zoon van Hugh Hefner te vergeven. De 21-jarige Marston, die zijn vriendin verschillende keren toetakelde, werd zondag gearresteerd wegens mishandeling. Nadat een borgsom was betaald, kwam hij weer op vrije voeten.

"Ik keur huiselijk geweld niet goed, maar als er iets goeds uit deze nare ervaring kan komen, kan ik daar mee leven en vooruitkijken", vertelt de 20-jarige Sinclair aan de Amerikaanse entertainmentsite TMZ. De twee hebben sinds 2010 een knipperlichtrelatie.

De playmate is ook niet van plan de zoon van Hugh Hefner aan te klagen. "Als hij tenminste zijn woord houdt en publiekelijk zijn excuses aanbiedt en hulp zoekt voor zijn woedeproblemen."

Hugh lijkt ondertussen niet al te zwaar aan de zaak te tillen. "Als ze om elkaar geven, leggen ze het bij."

Colombiaanse priesters lieten zich vermoorden

Twee Colombiaanse priesters die vorig jaar waren doodgeschoten, blijken daar zelf de opdracht voor te hebben gegeven. Ze schakelden twee huurmoordenaars in, omdat een van de geestelijken leed aan hiv. Mogelijk hadden de twee slachtoffers een relatie met elkaar.

Dat heeft het Colombiaanse Openbaar Ministerie dinsdag bekendgemaakt. Enkele dagen voor de moord probeerden de twee priesters samen zelfmoord te plegen, maar dat mislukte. Daarop besloten ze twee moordenaars in te huren. Voor de moord betaalden ze 15 miljoen pesos, omgerekend bijna 6400 euro.

Joodse groep mag bouwen in Oost-Jeruzalem

De Israëlische regering heeft een conservatieve joodse groep toestemming gegeven een archeologisch centrum te bouwen in een Arabische wijk in Oost-Jeruzalem. Dat heeft het Israëlische ministerie van binnenlandse zaken dinsdag gezegd.

De toestemming voor het centrum werd eerder deze week gegeven. Het gebouw moet worden aangelegd in Silwan, een arme wijk nabij de Oude Stad. Op de plek waar het centrum moet verrijzen worden archeologische opgravingen verricht door Elad, een conservatieve joodse groepering. Dat de bouw op veel verzet van de Palestijnen kan rekenen staat vrijwel vast.

Oost-Jeruzalem vormt een van de grootste twistpunten tussen Israël en de Palestijnen. De laatsten eisen het stadsdeel op als hoofdstad van een toekomstige Palestijnse staat. Israël daarentegen spreekt van Jeruzalem als de eeuwige en ondeelbare hoofdstad van de joodse staat, ook al is de annexatie van het oostelijke stadsdeel in 1967 nooit internationaal erkend.

[WTT] Haase: "Dit is heel teleurstellend"

Robin Haase ging in de eerste ronde van de ABN Amro World Tennis Tournament tenonder tegen Nikolay Davydenko. De Nederlander vond dat hij niet zozeer van zijn tegenstander verloren had, maar van zichzelf.

"Dit is heel teleurstellend. Ik zat niet lekker in de partij, stond niet goed te spelen in het begin van de partij. Mijn service liep wel goed, hielp mij er doorheen," zei Haase die in de eerste set op de stand van 5-4 toch zijn service inleverde en uiteindelijk de set met 7-5 verloor. Daarna zette Davydenko door en won de Rus de tweede set met 6-2. "Ik probeerde in de tweede set in mijn hoofd punt voor punt te spelen, ik probeerde meer te doen en mijn ritme te vinden. Ik ging daardoor meer fouten maken en hij juist minder. Ik liep in de tweede set continu achter de feiten aan."

De zenuwen speelden Haase in de eerste set parten. "Ik wilde hier heel graag winnen. Dit toernooi is heel belangrijk voor mij, een van de belangrijkste van het jaar. Dan knaagt het aan je als het niet goed gaat. Want je wilt op z’n minst strijdend ten onder. Eigenlijk moet ik juist vergeten dat ik in Rotterdam sta. Moet ik denken dat ik ergens anders speel, want in andere landen speel ik vaak gemakkelijker."

Haase wil doorstoten naar de top dertig van de wereld en zegt dat hij om dit te bereiken wedstrijdritme nodig heeft. "Ik heb het dan nodig om een paar potjes te winnen, zoals ik twee weken terug deed in Zagreb. In de Davis Cup wilde ik dat doortrekken tegen Finland, maar ik had de pech dat ik daarin weinig weerstand kreeg. Dan is Davydenko ineens een heel ander verhaal. Nogmaals, ik moet hard blijven werken. Ik geloof in mezelf en ik denk dat het komt."

In Rotterdam is Haase niet de enige Nederlander die in de eerste ronde onderuit ging, want ook Thiemo de Bakker en Igor Sijsling konden hun koffers alweer pakken. Alleen Jesse Huta Galung kwam in de tweede ronde waarin hij de bedwinger van De Bakker, Viktor Troicki, treft.

Schumi mag als eerste met nieuwe W03 rijden

Mercedes Grand Prix zal op 21 februari de W03 gaan presenteren. De Duitse renstal zal de bolide direct daarna op de eerste testdag in de tweede wintertestweek aan de tand gaan voelen. Michael Schumacher zal de eer te beurt vallen om dit te doen.

Mercedes is hiermee het laatste topteam dat de auto voor 2012 zal gaan onthullen. Red Bull Racing, McLaren en Ferrari kwamen al eerder met hun auto, maar Mercedes koos ervoor om de ontwikkelingstijd voor de nieuwe bolide te verlengen en bij de eerste test te rijden met een aangepaste 2011-auto. Nico Rosberg zal de W03 op de tweede testdag in Barcelona gaan besturen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.