[WTT] Vermoeidheid speelde Sijsling parten

Igor Sijsling schreef zijn nederlaag in de eerste ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament mede toe aan vermoeidheid. De Nederlander won vorige week het challengertoernooi in het Franse Quimper en was dinsdag nog niet volledig hersteld. "In de derde set zat ik echt in het rood."

Ondanks zijn zware benen kwam Sijsling tegen Jarkko Nieminen dicht bij een stuntje. De nummer 151 van de wereld verloor met 1-6, 7-6 (7), 5-7 nipt van de Fin, die de 46e plaats bezet. "Al met al ben ik wel tevreden over het niveau dat ik heb gehaald. Ik heb het hem in ieder geval lastig kunnen maken. Het is alleen klote dat ik verloren heb."

Met een zege zou Sijsling 45 punten hebben verdiend voor de wereldranglijst. "Daarom is het erg jammer. Toch hoop ik zo snel mogelijk in de top honderd te staan. Ik leef nu in ieder geval echt voor de sport, dus hopelijk kan ik die sprong maken." De Amsterdammer stond nooit hoger dan de 126e plaats.

Om zijn ambitie kracht bij te zetten, overweegt Sijsling weer met een coach in zee te gaan. "Maar een fulltime coach zie ik niet zitten", vertelt hij. "Ik vind het lastig om dag in dag uit met iemand samen te werken en bovendien is het financieel niet haalbaar. Mogelijk ga ik een coach delen met Thomas Schoorel. Daar zijn we momenteel over in gesprek."