[WTT] Nieminen houdt Sijsling van zich af

Igor Sijsling is in de eerste ronde van het ABN Amro World Tennis Tournament uitgeschakeld. Jarkko Nieminen uit Finland bleek met 6-1, 6-7 (7) en 7-5 net te sterk. Eerder op de dag had Andreas Seppi al de tweede ronde bereikt ten koste van Rik de Voest. De Italiaan won zijn eersterondepartij met 1-6, 7-6 (5) en 6-2.

Na in de eerste set te zijn weggespeeld door Nieminen, kwam Sijsling in het tweede bedrijf beter voor de dag. De Amsterdammer, die afgelopen weekeinde in het Franse Quimper een challengertoernooi won, kwam weliswaar een break achter maar maakte die meteen weer goed.

In de tiebreak was Sijsling de eerste die een kans kreeg de set naar zich toe te trekken. Een onterecht niet uitgegeven, maar door Sijsling wel uitgeziene, opslag van de Nederlander betekende een makkelijk punt voor Nieminen en de Fin liep uit naar matchpunt. Dat werkte Sijsling met een fraaie backhandpasseerslag weg en uiteindelijk trok hij de tiebreak met 9-7 naar zich toe.

In de derde set was er weer een vroege break voor Nieminen, maar na een blessurebehandeling vocht Sijsling zich opnieuw terug in de wedstrijd. Op 5-5 had hij zelf een kans om de Fin te breaken, maar dat lukte net niet. Een game later kreeg Nieminen een breakkans en dus een matchpunt op de opslag van Sijsling. De nummer 46 van de wereld liet die kans niet liggen.