Contador reageert dinsdag op uitspraak CAS

Alberto Contador reageert dinsdagavond op de uitspraak van het internationaal sporttribunaal CAS. De Spanjaard zal in Madrid samen met zijn ploegleider Bjarne Riis van Team Saxo Bank de pers te woord staan. Contador werd maandag vanwege een positieve dopingtest met terugwerkende kracht voor twee jaar geschorst. Bovendien raakt hij zijn Tourzege van 2010 kwijt.

Onduidelijk is nog of Contador de beslissing gaat aanvechten. "Ons team is bezig om alle documenten te bestuderen zodat we de beslissing beter kunnen begrijpen", laat Riis in een verklaring weten. Contador heeft dertig dagen de tijd om tegen de uitspraak van het CAS in beroep te gaan.

Door de diskwalificatie van Contador krijgt Andy Schleck de Tourzege van 2010 in de schoot geworpen. "Er is geen enkele reden om nu vrolijk te zijn", laat de voor RadioShack rijdende Luxemburger weten. "Ik vind het vooral heel vervelend voor Alberto. Ik heb altijd in zijn onschuld geloofd. Dit is een trieste dag voor de wielersport."

Schleck moest in de bewuste Tour 39 seconden op Contador toegeven. "Ik heb tegen hem gestreden en verloren. Mijn doel is om de Tour op de fiets te winnen en niet in de rechtszaal. Als ik daar dit jaar in slaag, zal ik dat als mijn eerste Tourzege beschouwen.