Guardiola wil uit eten met Mourinho

FC Barcelona-trainer Pep Guardiola zou graag tijdens een diner praten met Real Madrid-coach José Mourinho. "Het zou mij een groot plezier doen."

Guardiola noemde de Portugees tijdens een persconferentie een fantastische trainer. "Ik weet zeker dat we later in ons leven een goed gesprek gaan voeren tijdens een diner. Waarschijnlijk gebeurt dat pas als we beiden onze loopbaan als trainer hebben afgesloten."

Woensdagavond moeten de Blaugrana een 2-1 voorsprong in de Copa del Rey verdedigen. In eigen huis wil de ploeg van Guardiola aartsrivaal Real Madrid uitschakelen in de kwartfinale van het bekertoernooi.

De coach van de Catalanen wilde in de aanloop naar het bekerduel niet te veel woorden vuil maken aan de veelbesproken overtreding die Pepe vorige week op Messi maakte. "Ik weet niet wat ik als trainer zou doen op een dergelijk moment. Bij ons is het gelukkig nog nooit voorgekomen. Als dat wel zo was zou ik met de club overleggen."

Pepe werd na de handstamp flink bekritiseerd. Maar de Spaanse voetbalbond legde hem geen sanctie op en dus hij is inzetbaar voor de return in het bekertoernooi. Toch vindt Guardiola dat er niet meer gesproken moet worden over de actie van de speler. "Laten we de sancties maar aan de tuchtcommissie overlaten."