'Rasmussen eist 5,6 miljoen van Rabobank'

Michael Rasmussen eist een schadevergoeding van maar liefst 5,6 miljoen euro van zijn voormalige wielerploeg Rabobank. De Deense wielrenner werd door Rabobank uit de Tour de France van 2007 gezet. Op dat moment reed hij in de gele trui.

Rasmussen, die vervolgens werd ontslagen, beweert nu  dat hij enorme financiële schade heeft opgelopen door het onterechte ontslag. "Nu kan ik aantonen wat de gevolgen van deze beslissing op termijn zijn", aldus Rasmussen in De Telegraaf. "Als Tourwinnaar had ik een contract van enkele miljoenen voor een paar jaar kunnen tekenen. We eisen ruim 5,6 miljoen euro. Daarmee zetten we niet eens te hoog in."

In juli 2008 gaf een rechtbank in Utrecht de Deense wielrenner deels gelijk. Rabobank had Rasmussen terecht ontslagen, maar de wielerploeg was volgens de rechtbank van genoeg feiten op de hoogte om eerder maatregelen te weten. Het team had daardoor Rasmussen niet op staande voet mogen ontslaan. De rechter oordeelde vervolgens dat de wielerploeg een bedrag van 715.000 euro moest betalen aan Rasmussen.

Het hoger beroep dat Rasmussen nu heeft aangespannen tegen zijn voormalig werkgever komt op vrijdag 25 mei voor de rechtbank in Arnhem.