[WRC] Loeb wint Rally van Monte Carlo

Sébastien Loeb (Citroën) heeft voor de zesde maal in zijn carrière de Rally van Monte Carlo op zijn naam geschreven. De Fransman kreeg in de eerste rally van het jaar de zege cadeau doordat zijn concurrenten in de fout gingen en uitvielen of veel tijd verloren.

Jari-Matti Latvala (Ford) nam door een goede bandenkeus in het begin van de wedstrijd de leiding en pakte dertig seconden op Loeb, maar ging daarna in de fout en viel uit. Loeb was daarna de snelste en gaf de zege niet meer uit handen. Dani Sordo (Mini) werd tweede, een resultaat dat hij na problemen met de vering eerder in de rally niet meer verwacht had.

Petter Solberg werd bij zijn terugkeer bij Ford derde. De Noor streed lang mee om plaats twee, maar ging donderdag in de fout met zijn bandenkeus, waardoor hij bijna een minuut verloor. Mikko Hirvonen (Citroën) kende een stroeve start van de rally en werd uiteindelij vierde. Een spin gisteren voorkwam dat hij nog derde kon worden.

De meest opvallende prestatie in het zesdaagse evenement kwam op naam van Sébastien Ogier die met zijn Skoda Fabia S2000 even vierde stond in de rally. Een zware crash op woensdag betekende het einde van zijn wedstrijd. Co-rijder Julien Ingrassia liep lichte verwondingen aan zijn arm op. De S2000-klasse werd nu gewonnen door de Nederlander Kevin Abbring.