[Primera División] Real Madrid maakt geen fout op Mallorca

Real Madrid heeft zaterdag een kleine overwinning in de Primera División geboekt. De ploeg van trainer José Mourinho was op bezoek bij Real Mallorca met 2-1 te sterk. De koploper komt op 46 punten uit achttien duels. Acht meer dan FC Barcelona, dat zondag in eigen huis in actie komt tegen Real Betis.

Real Madrid speelde voor rust in een te laag tempo om het de thuisploeg echt lastig te maken. Via Tomer Hemed nam Mallorca zelfs de leiding in de 39e minuut. Sergio Ramos was voor rust dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal belandde op de lat. In de tweede helft kwamen de Madrilenen scherper voor de dag.

Gonzalo Higuaín maakte twintig minuten voor tijd gelijk op aangeven van Mesut Özil. De bezoekers kregen daarna kansen via onder anderen Cristiano Ronaldo, die met een hard afstandsschot de lat raakte. Het was echter Jose Callejon die zijn ploeg zes minuten voor tijd aan een zege hielp.

Real Madrid kan zich nu op gaan maken voor een treffen met Barcelona woensdag in de Copa del Rey.

Valencia zag de achterstand op Real Madrid verder oplopen. De ploeg van trainer Unai Emery ging voor eigen publiek met 1-0 onderuit tegen Real Sociedad. Antoine Griezmann maakte tien minuten na rust het enige doelpunt. Valencia staat nog wel derde met 34 punten.

Real Madrid maakt geen fout op Mallorca (Foto: Novum)