Van der Sar complimenteert Vorm

Michel Vorm kent een uitstekend eerste half jaar bij Swansea City. Dat viel ook Edwin van der Sar, voormalig keeper van onder meer Ajax en Manchester United, op. De onlangs gestopte keeper gaf de oud-doelman van FC Utrecht dan ook een groot compliment.

"Het niveau van de Nederlandse keepers vind ik behoorlijk goed", liet Van der Sar aan Ons Oranje weten. "Maarten Stekelenburg is natuurlijk de onbetwiste nummer één. Maar dat Michel Vorm het in zijn eerste jaar in de Premier League zo geweldig doet, had ik niet verwacht. Hij speelt fantastisch bij Swansea. Mijn complimenten hiervoor."

Van der Sar gaf daarnaast toe Tim Krul, de goalie van Newcastle United, niet te kennen. "Ik wist dat het een jongen uit Den Haag was die op zijn zeventiende al naar het buitenland ging. Of ik verbaasd ben dat hij zich zo goed ontwikkelt bij Newcastle United? Ik vind het knap dat hij een gedegen stappenplan heeft doorlopen en het nu ook waarmaakt bij zijn club. Ik ben benieuwd hoe hij zich in Oranje zal gaan ontwikkelen."