Vacansoleil stelt verwachtingspatroon opwaarts bij

Vacansoleil verwacht dat er komend seizoen een grote stap voorwaarts gezet kan worden. "In de afgelopen Tour waren we blij wanneer we in de goede ontsnapping zaten. Het tweede jaar mag je meer van ons verwachten", zei manager Daan Luijkx tijdens de presentatie van de ploeg voor het nieuwe seizoen in Maastricht.

Luijkx verwacht dat Vacansoleil op meerdere vlakken gaat scoren. "We hebben daarvoor de renners in huis. Ik denk aan een top tien in de eindklassering en etappewinst in een grote ronde en een podiumplaats in een monumentale klassieker. En ik kijk vol verwachting uit naar het WK in Valkenburg."

Onder de 29 renners die volgend jaar voor Vacansoleil rijden, bevinden zich twaalf nieuwkomers. Daarnaast verlengden veel talenten hun contract. "De doorbraak van jonge renners is een van onze kenmerken geworden", vindt Luijkx. "Hoe jonge renners direct vooraan kunnen meestrijden lieten Wout Poels, Thomas de Gendt en Pim Ligthart zien in 2011. De renners die vorig seizoen geweldig presteerden, krijgen ons volste vertrouwen."