Manchester City past transferbeleid aan

Manchester City kocht in de afgelopen tijd bijna iedere speler die de club op de korrel had. Die periode is volgens trainer Roberto Mancini voorbij. De koploper in de Premier League heeft de maatregel ingesteld omdat het verlies in het afgelopen boekjaar meer dan 200 miljoen euro bedroeg.

"Wat we in januari gaan doen? We moeten eerst twee of drie spelers van de hand doen, daarna zien we wel weer," zei trainer Mancini in The Guardian. Hij weet dat de club eigendom is van de steenrijke sjeik Mansour die de verliezen voor zijn rekening neemt. De nieuwe regels van de UEFA staan deze methode echter binnenkort niet meer toe, waardoor de club zelf het huishoudboekje op orde moet hebben.

Mancini zou om de strijd met Manchester United te winnen er nog graag een verdediger, centrale middenvelder en aanvaller bij hebben. "Ik vroeg Mansour om Lionel Messi, maar dat is niet mogelijk," zei de coach lachend. Spelers die op de transferlijst staan zijn onder meer Carlos Tévez, Nedum Onuoha en Wayne Bridge.