Di Montezemolo predikt optimisme

Ferrari-president Luca di Montezemolo heeft bij de eindejaarsspeech in Maranello gezegd dat hij vindt dat het Formule 1-team alles nu in huis heeft om het teleurstellende seizoen 2011 achter zich te laten en in 2012 de strijd met onder meer Red Bull Racing aan te gaan.

"Ik wil optimistisch zijn, want ik kan de inzet en het oog voor details zien die Stefano Domenicali, Pat  Fry, Luca Marmorini, Corrado Lanzone, Nikolas Tombazis en de rest van het team leveren. We werken op alle gebieden om verbeteringen door te voeren: het ontwerp van de nieuwe auto, de simulaties, de pitsstops, de starts en nog veel meer," zei Di Montezemolo.

"We kunnen niet trots zijn op de verloop van dit jaar en we hunkeren ernaar om onszelf hiervan te verlossen, maar goede resultaten komen niet vanzelf, ze worden niet door een ooievaar gebracht. Van ieder van jullie wordt hard werken verlangd, er wordt beroep gedaan op de kundigheid om alles perfect te doen en zo van poleposition te starten en juist deze kundigheid is de kracht van dit bedrijf. Achter de fantastische producten zitten fantastische mannen en vrouwen. Alles is op zijn plaats om weer te gaan winnen."

Di Montezemolo hoopt hierbij dat coureur Felipe Massa zijn vorm weer terug zal vinden. De Braziliaan moet samen met Fernando Alonso goed samenwerken met het team om tot goede resultaten te komen.