Kroon legt focus op Amstel Gold Race

Karsten Kroon heeft de Amstel Gold Race aangevinkt als één van zijn doelen voor het nieuwe wielerseizoen. De inmiddels 35-jarige coureur liet dit weten op de site van de Limburgse heuvelklassieker. In 2012 keert onze landgenoot terug bij de Saxo Bank-ploeg van Bjarne Riis.

Het seizoen zal voor Kroon beginnen in de Rondes van Qatar en Oman. Verder zal hij aan de start verschijnen van Parijs-Nice. Na twee tegenvallende seizoenen bij BMC begint Kroon vol ambitie aan 2012. "Ondanks dat ik in het nieuwe wielerseizoen 36 jaar ben, voel ik mij mentaal goed en fysiek sterk. Ik ben nog prima in staat om in 2012 voor een podiumplaats te rijden. Mijn grootste doelen zijn de voorjaarsklassiekers. Ik rij dan ook alle klassiekers op Parijs-Roubaix na. Ik verwacht te pieken in de Amstel Gold Race.”

Kroon, die in 2009 tweede werd in de Amstel Gold Race, is van mening dat de klassieker hem wel ligt. "Ik ben vooral goed in harde, technische koersen zoals de Amstel Gold Race. Heuvels en kasseien zijn mijn specialiteiten. Daarom fixeer ik mij ook helemaal op de Amstel Gold Race én op de Ronde van Vlaanderen."