Radical over de bruine held in Prototype 2

Blanke protagonists zie je tegenwoordig bijna in elke actiegame, met uitzondering in onder andere GTA: San Andreas. Maar er zijn weinig games die als hoofdpersoon een donkergekleurd iemand hebben. Radical Entertainment, ontwikkelaar van het opkomende Prototype 2, legt in een interview met Official PlayStation Magazine uit waarom ze ervoor gekozen hebben om geen blanke protagonist in het spel te stoppen.

Ken Rosman, het hoofd van Radical Entertainment, geeft toe dat Sgt. James Heller in eerste instantie blank was. Het personage was eerst bedoeld als een soort van samensmelting tussen Hugh Jackman en Clint Eastwood, twee zeer beroemde mannen in de filmwereld. Het eindresultaat werd iets dat leek op James Marsden, dus dacht het team van Radical: toch maar niet.

Tijdens de ontwikkeling van de protagonist, was er iets aan het concept van een blanke man dat gewoon niet klopte, aldus Rosman. Naar dit feit werd het hele team steeds meer toegetrokken, en zo eindigden ze met Heller. Volgens Rosman heeft het niks met het ras zelf te maken, maar meer met hoe het Afrikaans-Amerikaanse volk zich afbeeldt.

Prototype 2 staat gepland voor een release op 24 april 2012, voor de Xbox 360, PlayStation 3 en pc.

prototype 2