Groot applaus bij aankomst Cruijff

Johan Cruijff is vanmiddag aanwezig bij het kort geding dat hij en dertien betrokkenen hebben aangespannen tegen Ajax NV en de overige commissarissen.

Naast Cruijff zijn onder meer ook jeugdtrainers Ronald de Boer en Marc Overmars aanwezig bij de rechtbank in Haarlem. Het kort geding dient om 13.00 uur en is inmiddels begonnen . Namens de Raad van Commissarissen zijn Steven ten Have en Marjan Olfers aanwezig. Commercieel directeur Henri van der Aat is namens Ajax NV in de rechtzaal.

Met het kort geding probeert Cruijff de aanstelling van algemeen directeur Louis van Gaal onrechtsgeldig te verklaren. Ook de aanstelling van directeuren Danny Blind en Martin Sturkenboom staat op de tocht. Bij binnenkomst in de rechtbank was er een groot applaus voor de legendarische nummer 14.

Dat Ajax vanavond nog tegen Real Madrid voetbalt is volgens Cruijff belangrijk. "Maar wat hier vanmiddag in de rechtszaal gebeurt, is belangrijker voor de toekomst van de club. Ik hoop dat het voetbalverstand wint."

De zitting heeft plaats in Haarlem omdat Steven ten Have adviseur is van de rechtbank van Amsterdam. Om de schijn van partijdigheid te voorkomen is daarom uitgeweken naar de hoofdstad van Noord-Holland. De uitspraak volgt komende maandag.