Davids: "Cruijff moet excuses aanbieden"

Edgar Davids vindt dat de voetbalwereld niet genoeg onderneemt om racisme uit te bannen. Dit liet de voormalig Ajacied weten tegenover de camera's van CNN. Ook is hij van mening dat Johan Cruijff zijn excuses moet maken voor zijn racistische opmerkingen richting De Pitbull.

"Er is een grens en tegen racistische opmerkingen moet opgetreden worden. De persoon moet gestraft worden en opgevoed. Wat Blatter deed was onvergeeflijk, maar hij heeft zijn excuses gemaakt. Zoiets als dat gebeurde ook in Nederland met een racistische opmerking van Johan Cruijff. Maar hij maakte geen excuses", liet Davids zijn ongenoegen duidelijk merken.

Davids kan het niet begrijpen dat er niet wordt opgetreden tegen het racisme: "De Nederlandse media heeft het een beetje laten lopen, en dat moet je veroordelen. Als iemand een racistische opmerking maakt, is hij geen racist. Maar je moet dan opstaan en aangegeven dat een grens is overschreden en je jouw excuses moet maken. Niet alleen tegen de betreffende persoon, maar iedereen die dagelijks met racisme te maken heeft. Ik vind het onacceptabel als dat niet gebeurt."