Buemi heeft meeste inhaalacties, Schumacher beste starter

In het Formule 1-seizoen 2011 zijn met nog de Grand Prix van Brazilië voor de boeg volgens Mercedes Grand Prix 1436 inhaalacties voor een positie geweest. Sébastien Buemi heeft de meeste coureurs ingehaald, terwijl Michael Schumacher in de eerste ronde de meeste plaatsen heeft goedgemaakt.

Van de 1436 vonden er 804 niet in de eerste ronde plaats of kwamen ze doordat een coureur langzaam over het asfalt reed. Dit betekent dat er in achttien races gemiddeld 45 inhaalacties per wedstrijd zijn geweest. Met name Turkije (85) en Canada (79 inhaalacties) steken boven het gemiddelde uit.

Van de 804 inhaalacties hebben er 363 (45%) plaatsgevonden met behulp van het DRS. De overige 441 vonden zonder het systeem doorgang. In Abu Dhabi (89%), Valencia (81%) en India (79%) was het DRS zeer effectief bij het inhalen. In Hongarije en Canada had het DRS vanwege het niet mogen gebruiken in de regen weinig effect. In Monaco kwam dit door de lay-out van het circuit.

Buemi plaatste tot nu toe 112 inhaalacties, gevolgd door Schumacher met 111. Bij deze getallen zijn de inhaalacties in de eerste ronde wel meegenomen, maar de uitvalbeurten van andere rijders niet. Kamui Kobayashi (95), Jaime Alguersuari (90) en Sergio Perez (89) volgen op respectabele afstand.

Beste starter is Michael Schumacher die in de eerste ronde van de races in totaal al veertig plaatsen wist te winnen, waarvan 34 direct na de start. Buemi volgt met 30 inhaalacties. Ook Heikki Kovalainen staat met 29 inhaalacties hoog in dit lijstje.

Wordt de eerste ronde weggelaten dan zijn Buemi en Perez met 82 inhaalacties de besten. Jenson Button (77) en Mark Webber (76) doen het in dit klassement ook goed.