Pirelli met nieuwe compounds naar Brazilië

Bandenfabrikant Pirelli neemt naar de Formule 1 Grand Prix van Brazilië twee nieuwe compounds mee. De coureurs zullen op Interlagos gaan rijden met nieuwe versies van de harde en de zachte band.

De nieuwe harde band zal alleen in de eerste vrije trainingen gebruikt gaan worden. Deze band is een stuk zachter dan de band die tot nu toe als harde band gold. Met de nieuwe zachte band zal wel geracet gaan worden. Deze werd al getest tijdens de vrije trainingen op de Nürburgring en bij de rookietest vorige week in Abu Dhabi.

"De voorbereidingen voor 2012 zijn vergevorderd, dus het wordt interessant om de gedachten van de coureurs te horen over de nieuwe harde en zachte banden die we zullen proberen in Brazilië. We hebben al informatie vergaard over de nieuwe zachte band tijdens de young driver test, dus het zal nuttig zijn die informatie te vergelijken met echte racedata," zei de motorsportbaas van Pirelli, Paul Hembery.

"Het is belangrijk niet al te veel afgeleid te worden door de namen voor de banden: wat we nu een zachte band noemen kan volgend jaar medium zijn, daar gaat het testen nu eenmaal om. Over het algemeen worden de banden volgend jaar minder conservatief, omdat in de tweede helft van dit seizoen is gebleken hoe goed de teams ons product begrijpen. Daardoor konden we enkele redelijk agressieve keuzes maken, zoals voor de zachte en superzachte band in Korea."