Southampton probeert Hooiveld definitief over te nemen

Southampton heeft bij Celtic een bod neergelegd om Jos Hooiveld definitief over te nemen. De 28-jarige verdediger speelt dit seizoen op huurbasis voor The Saints. Met de ploeg gaat Hooiveld aan de leiding in de Championship.

"Ze hebben laten weten ook na 31 december met hem door te willen", liet Alex Kroes, zaakwaarnemer van Hooiveld, weten aan VI. "Maar tot nu toe wil het niet echt vlotten. Celtic wil Hooiveld wel graag verkopen, maar ziet ook dat hij goed presteert bij Southampton. Het bod dat de club heeft uitgebracht hebben ze afgewezen. Ik vermoed dat Celtic de tijd neemt en afwacht of het straks misschien de prijs nog ietsjes kan opdrijven."

Hooiveld, die eerder uitkwam voor onder meer SC Heerenveen, FC Zwolle en het Zweedse AIK, heeft bij Celtic nog een contract tot de zomer van 2013. Onder de huidige technische staf kan hij echter niet op speeltijd rekenen. Bij Southampton is Hooiveld daarentegen een vaste waarde. In elf competitiduels wist hij tweemaal te scoren. Ook scoorde hij in het toernooi om de Lague Cup.

Dat Celtic het bod op Hooiveld weigerde, is opmerkelijk te noemen, aangezien de Schotse ploeg in een weinig luxe positie zit. Om die reden ging ook de tussentijdse komst van Boudewijn Zenden niet door. Celtic vroeg afgelopen zomer voor Hooiveld een bedrag van een miljoen pond. "Had dat nu het geval geweest, waren alle partijen er heel snel uit geweest", aldus Kroes.