[Primera División] Hattrick Ronaldo in ruime zege Real Madrid

Real Madrid heeft zondagmiddag zijn koppositie in de Primera Division verstevigd. De ploeg van José Mourinho versloeg in eigen huis Osasuna met 7-1. Cristiano Ronaldo was met drie treffers de grote man aan de zijde van de Koninklijke. Karim Benzema tekende voor twee doelpunten.

Real begon stroef aan het duel met Osasuna. Het duurde ruim twintig minuten voordat de openingstreffer van Ronaldo op het scorebord stond. De Portugees kopte een voorzet van Angel di Maria knap binnen. Osasuna leek vervolgens rijp voor de slacht, maar kwam acht minuten later via een schuiver van Ibrahima Baldé op gelijke hoogte.

De ploeg van Mourinho liet zich niet van de wijs brengen en stond nog voor rust op 3-1 via treffers van Pepe en Gonzalo Higuain. Het bleek de opmaat voor de tweede helft, waarin Ronaldo binnen een tijdsbestek van vier minuten zijn hattrick compleet maakte en Real op 5-1 zette. Osasuna speelde op dat moment al met tien man, na een rode kaart voor Eneko Satrustegui.

Het slotakkoord was voor Benzema. De invaller tikte eerst een voorzet van Fabio Coentrao binnen en bepaalde de eindstand met een knap schot in de linkerbovenhoek. Door de zege heeft Real nu 28 punten na elf wedstrijden. Barcelona, dat zondag nog in actie komt, volgt op vier punten achterstand.