Musa: "Heel Nigeria heeft mening over mij"

Ahmed Musa is dit seizoen een bepalende speler bij VVV-Venlo. In de eerste zes wedstrijden van het nieuwe seizoen trof de Nigeriaanse aanvaller drie keer doel. Toch heeft de voetballer op dit moment een drukbezet programma.

Zo speelt hij het vandaag met de Nigeriaanse selectie op tegen Guinee. Dit gaat om de kwalificatie voor deelname aan de Afrika Cup, die in 2012 weer wordt gehouden. "Dit is het beroep dat ik altijd heb gewild, dus ik moet niet zeuren. Maar: reizen, spelen, reizen, spelen. Het kost heel veel energie", liet de pas 18-jarige Musa aan Voetbal International weten.

Daarnaast verhoogt de Nigeriaanse media de druk op de jonge voetballer. "De kranten in Nigeria schrijven: Musa moet weg bij VVV", aldus Musa. "Het lijkt wel alsof iedereen in mijn land een mening over dit onderwerp heeft. VVV is een kleine, onbekende club daar. Maar het is mijn loopbaan, ik moet straks een keuze maken. Nu voel ik me goed bij VVV. Als het moment en de club goed zijn, is het tijd om te vertrekken."


Ahmed Musa in actie tegen Dirk Marcellis (Foto: Pro Shots)