Manager El Hamdaoui kwaad op Ajax

Manager Sigi Lens is kwaad op voetbalclub Ajax dat zijn cliënt Mounir El Hamdaoui op een zijspoor heeft gezet. Hij vindt de handelswijze van de Amsterdammers niet kunnen en ziet met name in hoofdtrainer Frank de Boer de boosdoener.

"Hier wordt moedwillig getracht een mooie carrière om zeep te helpen. Het is een grof schandaal. De Boer is niet eerlijk en onbetrouwbaar. Hij blijft maar herhalen hoe belangrijk Mounir voor Ajax is, maar hij voegt niet de daad bij het woord, want hij stuurt deze, naar eigen zeggen ‘goede, waardevolle speler’ wel naar het tweede elftal," zei Lens tegen NUsport. "Laat hij nou gewoon zeggen dat hij Mounir niet mag, dat deze jongen niet om sportieve, maar om persoonlijke redenen is teruggezet naar Jong Ajax. Dan ben je tenminste een flinke vent."

Lens vindt dat er een eind moet komen aan de acties van Ajax en De Boer. "Hem inschrijven voor de Champions League, blijven roepen hoe goed Mounir niet is, allemaal schijnbewegingen met maar één doel: zijn marktwaarde hoog houden, zodat Ajax bij een eventuele transfer nog flink aan hem kon verdienen."

"Dus eerst een speler de stront induwen om vervolgens wel doodleuk vier miljoen euro te vragen aan geïnteresseerde clubs. Maar toen de transfermarkt sloot, was De Boer er als eerste bij om te verkondigen dat Mounir voor hem een gesloten boek was. Dat hij alleen selectiespelers in de kleedkamer wilde hebben. Hoe diep kan een club zinken? Het is schandalig."