Pozzato wordt kopman Farnese Vini

Filippo Pozzato verlaat het Russische Katusha om kopman te worden bij Farnese. Dat maakte de Italiaanse wielerploeg vandaag bekend. Pozzato stond in de belangstelling van meerdere grote ploegen, maar koos voor Farnese waar hij zijn landgenoot Giovanni Visconti vervangt. Die rijdt in 2012 voor het Spaanse Movistar.

Pozzato, in 2006 winnaar van Milaan-San Remo, kijkt uit naar de rol van kopman. "Het wordt een uitdaging, een weddenschap met mezelf die ik wil winnen. Ik voel dat deze ploeg mij het kader kan bieden om opnieuw te beginnen. Mijn beslissing lijkt vreemd, maar voor mij de enige juiste. Hier voel ik me goed"

Pozzato heeft zeer zorgvuldig nagedacht over zijn keuze. Na enkele teleurstellende jaren bij Katusha was hij toe aan een nieuwe omgeving. "Ik wil teams als Geox, Europcar, Lampre, Saxo Bank en Green Edge bedanken voor hun belangstelling", zegt de 30-jarige Italiaan. "Ik ben zeer vereerd, maar ik heb nu de juiste keuze gemaakt. Nu wil ik iedereen bij het team belonen voor hun vertrouwen in mij."

In 2000 begon de Italiaan hij met koersen bij Mapei-Quickstep. In 2003 verkast hij naar Fassa Bortolo, om vervolgens in 2005 terug te keren bij Quickstep. Daarna reed hij ook nog voor Liquigas. In 2009 maakte hij de overstap naar zijn huidige ploeg Katusha.