[US Open] Federer: "Dit doet pijn"

Roger Federer stond gisteravond op het punt om de finale te bereiken van de US Open. Zijn tegenstander Novak Djokovic werkte echter de twee matchpoints weg en zegevierde alsnog met 7-5 in de vijfde set. Opmerkelijk, want het was een herhaling van het scenario van vorig jaar toen Federer in New York ook twee matchpoints onbenut liet tegen The Joker.

"Natuurlijk is het teleurstellend, maar ik kan alleen mezelf de schuld geven. Ik deed al het voorwerk perfect, maar ik kon het niet afmaken. Dit doet pijn, maar het is goed zo. Het had ook nog erger gekund, het had namelijk in de finale kunnen gebeuren," zei Federer op nuchtere wijze na zijn verliespartij.

De US Open lijkt voor Federer steeds meer uit te draaien op een nachmerrie, want naast de optredens van dit jaar en vorig jaar was er een pijnlijke nederlaag voor de Zwitser in 2009. Toen ging hij tegen de Argentijn Juan Martin del Potro de finale in als favoriet en ook toen verspeelde hij een voorsprong. Overigens mag Federer niet klagen, want hij won het toernooi in New York in het verleden vijf jaar achtereen.