L.A. Noire-gamestudio in zwaar weer

Het einde lijkt nabij voor de Australische gamestudio Team Bondi. Het bedrijf achter het detectivespel L.A. Noire heeft surseance van betaling aangevraagd en werknemers en directie hebben het pand verlaten, meldt de website Smart Company.

Hoewel de Australische gamestudio nog kan worden gered door investeerders of een fusie gaat dit door de beschadigde reputatie van het bedrijf waarschijnlijk niet gebeuren. Begin dit jaar klaagden werknemers van de gamestudio over slechte arbeidsomstandigheden en lange werktijden gedurende de zevenjarige ontwikkeling van L.A. Noire. De kritiek van een groot aantal anonieme medewerkers werd breed uitgemeten in de media.

Team Bondi behoort tot de gamestudio's van Rockstar Games, een dochteronderneming van uitgever Take-Two. De studio werd in 2003 opgericht en heeft sinds die tijd slechts één spel uitgebracht. L.A. Noire is met meer dan vier miljoen verkochte exemplaren een commercieel succes en de game gooide ook bij recensenten hoge ogen. Take-Two heeft in het verleden aangegeven de game als het begin van een belangrijke nieuwe spelserie te zien.


L.A. Noire-gamestudio in zwaar weer