Reden van vertrekken bij Team Bondi

Op IGN is een artikel verschenen waar verschillende ex-medewerkers van Team Bondi hun mond open doen over de werkomstandigheden tijdens het maken van L.A. Noire. Volgens de ex-medewerkers werden er onrealistische doelen gesteld en de oprichter, Brendan McNamara, stond regelmatig midden op de werkvloer te schelden.

Deze scheldkanonnades vindt McNamara zelf heel normaal en het past bij zijn manier van managen. In 2007 is er een team van buitenaf gekomen om te onderzoeken waarom zoveel mensen steeds weggingen bij Team Bondi maar weinig mensen durfden hun mening te geven. Velen waren bang om op één of andere manier teruggepakt te worden. Na dit onderzoek kwam eruit dat McNamara alleen moest gaan zitten maar dit maakte de sfeer alleen maar erger. McNamara ging juist vaker mensen lastigvallen en stoorde daardoor meer. McNamara zelf is erg onverschillig over de periode, hij heeft gedaan wat hij moest doen.

De ex-medewerkers hebben ook geklaagd over hun werktijden, zestigurige werkweken waren normaal. Er kwamen zelfs weken voor waar de ex-medewerkers tachtig tot honderdtwintig uur per week werkten en bij eerder weggaan werden ze met duivelsogen aangekeken. Een van de ex-werknemers is gestopt bij Team Bondi nadat hij op zijn kloten kreeg voor vijftien minuten te laat komen, hij kwam 09:15 binnen. De baas kon het niks schelen dat hij diezelfde nacht tot 03:15 had doorgewerkt en zelf een taxi naar huis heeft betaald.

McNamara zegt zelf dat iedereen dezelfde uren maakt als hij draait, soms waren er wel lange dagen van 09:00 tot 20:00 maar de regelmaat van overwerken kan de baas niet aangeven. Volgens McNamara moet je echt niet bij een ontwikkelaar gaan werken als je een van 'negen-tot-vijf'-baantje wil hebben. Overuren die je als werknemer draaide werden alleen uitbetaald drie maanden nadat de game af was. Nam je eerder ontslag of werd je eerder ontslagen dan kreeg je dus niks uitbetaald.

In het artikel op IGN gaat het verder nog over de duur van de ontwikkeling en wat er in de toekomst nog gaat gebeuren. Lees het artikel hier.