Webber geeft strijd nog niet op

Mark Webber geeft de strijd binnen Red Bull Racing met Sebastian Vettel nog lang niet op. De Duitser was de Australiër vorig jaar in het kampioenschap nipt de baas en ook dit jaar staat hij in de titelstrijd ruim voor op Webber. Maar voor zowel nu als volgend jaar zal er door beide kemphanen voor iedere meter geknokt gaan worden.

"Het seizoen is nog niet voorbij. Er zijn nog zeven Grands Prix te gaan en er kan nog veel gebeuren," zei Webber in zijn column bij de BBC. De Australiër staat in het kampioenschap 95 punten achter op Vettel, maar kijkt al verder dan dit jaar. "Het zou een vergissing zijn om mijn helm na dit seizoen al aan de wilgen te hangen. Het duurde dit jaar weliswaar even voordat ik de Pirelli-banden onder de knie had en op gang kwam, maar ik rij nog altijd prima."

"Ik ben bovendien al sinds het prille begin bij Red Bull betrokken en een integraal deel van het team. Het leek er voor de buitenwacht misschien op alsof de onderhandelingen met Red Bull veel tijd in beslag namen, hetgeen ook komt omdat ik over een aantal verschillende mogelijkheden moest nadenken, maar we waren er eigenlijk vrij snel uit," zei de Australiër. "Ik heb het ook gewoon erg naar mijn zin bij Red Bull en ik zie er naar uit om Sebastian, en alle andere jongens, ook in 2012 weer partij te geven."