Geen bewijs tegen atlete Herzog

De Nederlandse atletiekunie verwacht niet dat atlete Adriënne Herzog geschorst zal gaan worden. De Nederlandse zag in Spanje in Operacion Galgo, een strijd tegen doping in de atletiek, haar trainer Manuel Pascual opgepakt worden.

Herzog zelf was ook verdachte, maar tot nu toe is het niet tot een aanklacht gekomen. In Operacion Galgo werden bij een arts bloedzakken aangetroffen welke vlak voor belangrijke wedstrijden gebruikt werden om de atleet van extra bloed te voorzien. Een ervan leek voor Herzog bestemd te zijn. De Spaanse justitie heeft nu het onderzoek afgerond en geen belastende zaken tegen Herzog gevonden.

"We gaan ervan uit dat de zaak is afgerond en dat Herzog zich weer volledig op haar loopbaan kan richten. Je kunt natuurlijk nooit iets uitsluiten voor de toekomst. Maar we verwachten geen actie te hoeven ondernemen. Ook van de Dopingautoriteit verwacht ik geen stappen," zei directeur van de Atletiekunie Rien van Haperen.

Zijn bond heeft in deze zaak een afwachtende houding aangenomen. "Er is naar aanleiding van de verhalen wel contact geweest met de Spaanse bond. Maar van officiële zijde hebben we nooit iets gehoord, dus we hoefden nooit iets te doen. Ik hoop vooral dat Herzog nu weer tot rust kan komen."