Lotus Renault GP wil Renault-motoren behouden

Lotus Renault GP wil ook in de toekomst de Renault-motoren graag behouden. Hiertoe heeft het Formule 1-team de besprekingen met Renault Sport geopend. Het huidige contract loopt tot en met 2013, maar Lotus Renault GP wil dit met enkele jaren gaan verlengen.

Onlangs doken er op de paddock geruchten op dat de renstal van teambaas Eric Boullier een betalingsachterstand heeft voor de motoren en dat daarom volgend jaar uitgeweken moet worden naar de Cosworth-krachtbronnen. "Die geruchten kan ik nu de kop indrukken, want ons contract met Reanult eindigt eind 2013. We zijn al gesprekken gestart over een verlenging en nu moeten we onderhandelen," zei Boullier tegen Autosport.

De Fransman weet dat de verhoudingen anders liggen dan enkele jaren geleden, omdat de chassisbouwer en motorleverancier Renault van elkaar gescheiden zijn. Boullier wil de band van zijn team met Frankrijk vergroten om zo betere voorwaarden in het nieuwe contract af te kunnen dwingen. Zo spant hij zich in om de Grand Prix van Frankrijk terug op de Formule 1-kalender te krijgen en wil hij weer een Franse coureur voor zijn team laten rijden. Romain Grosjean wordt hierbij genoemd om mogelijk dit jaar nog de tegenvallende Nick Heidfeld te vervangen.