Van Marwijk: ''Goede keuze Wijnaldum en Strootman''

Bondscoach Bert van Marwijk vindt dat Georginio Wijnaldum en Kevin Strootman er goed aan hebben gedaan naar PSV te verkassen. "Nu kunnen ze een flinke stap omhoog zetten."

Die stap omhoog waren beide spelers volgens de bondscoach aan toe. "Voor het buitenland was het nog te vroeg", zegt Van Marwijk tegen Voetbal International. "Vanuit mijn perspectief als bondscoach van het Nederlands Elftal ben ik blij dat Wijnaldum en Strootman deze keuze hebben gemaakt."

Beide spelers stonden ook in de belangstelling van verschillende clubs uit de grote Europese competities. Wijnaldum en Strootman - allebei tekenden ze een vijfjarig contract in Eindhoven - maakten vorige maand deel uit van de Oranje-selectie tijdens de trip naar Zuid-Amerika. Strootman speelde daar zijn derde en vierde interland en imponeerde. Wijnaldum maakte nog niet zijn debuut.

Ook over het aankoopbeleid van PSV was Van Marwijk positief. "Dat PSV nu zelfs fors wil investeren in dit soort jonge voetballers uit de Nederlandse competitie zie je zelden of nooit. Vaak kiezen clubs voor zekerheid, voor meer ervaren spelers. Deze drie (PSV haalde ook Dries Mertens, red.) zullen best zo nu en dan nog een foutje maken, maar ik weet ook zeker dat PSV over een aantal jaren beloond zal worden voor die keuze die ze nu maken."