Dr. Dre treft schikking over opbrengst The Chronic

Dr. Dre heeft een schikking getroffen met zijn oude platenmaatschappij WIDEawake Death Row Records. In april besloot een Amerikaanse rechter dat Death Row het album The Chronic illegaal verkocht. De schikking gaat over het door de platenmaatschappij verdiende geld.

The Chronic was een zeer succesvol album en stond aan de wieg van de carrière van collega-rapper Snoop Dogg. Details van de schikking zijn nog niet vrijgegeven, maar het album is sinds maandag niet meer verkrijgbaar via de populaire muziekdienst iTunes. De overeenkomst tussen beide partijen kwam een dag voordat de rechtszaak zou dienen tussen de twee.

Dr. Dre was een van de mede-oprichters van Death Row Records, maar vertrok na een hoop geruzie met de andere oprichter Suge Knight. Ze maakten de afspraak dat Death Row muziek alleen na toestemming van Dr. Dre mocht uitbrengen.

Knight zelf is ook niet meer betrokken bij het platenlabel. Het bedrijf ging failliet en werd overgenomen door nieuwe eigenaren, waarna Death Row onder de nieuwe naam verderging.


Dr. Dre treft schikking over opbrengst The Chronic (Foto: Novum)