Nadal niet jongste ooit met tien grandslamtitels

Rafael Nadal legde zondag voor de zesde maal in zeven jaar beslag op de eindzege op Roland Garros. De Spaanse nummer één van de wereld boekte op het Parijse Court Philippe Chatrier de tiende grandslamzege van zijn loopbaan. Met 25 jaar en twee dagen is de Spanjaard de jongste tennisser ooit die dit bewerkstelligde.

Verliezend finalist Roger Federer bereikte de mijlpaal in 2007 met de winst van de Australian Open. De Zwitser, met zestien titels recordhouder van het meeste aantal Grand Slams, was destijds 25 jaar en 173 dagen oud. Pete Sampras was 25 jaar en 328 dagen oud toen hij zijn tiende titel pakte in één van de vier belangrijkste tennistoernooien.

Slechts vier andere tennissers boekten tien of meer eindzeges op grandslamtoernooien. Dat waren de Australiërs Roy Emerson en Rod Laver, de Zweed Björn Borg en Bill Tilden uit de Verenigde Staten. Emerson was met 29 jaar en 89 dagen de enige van het kwartet die dit lukte voor zijn dertigste.

Update 23:21 uur

Björn Borg blijkt ook na vandaag de jongste tennisser te zijn die tien Grand Slamns op zijn naam heeft geschreven. De Zweed was namelijk 24 jaar en 30 dagen oud toen hem dit voor de tiende maal lukte. Rafael Nadal neemt na vandaag de tweede plaats op de ranglijst in, voor Roger Federer.


Nadal op een na jongste ooit met tien grandslamtitels (Foto: Novum)