[RG] Zesde eindzege voor Nadal

Rafael Nadal heeft voor de zesde keer Roland Garros gewonnen. De Spanjaard rekende in vier sets af met de Zwitser Roger Federer; 7-5, 7-6, 5-7 en 6-1. Het is de tiende grandslamoverwinning voor Nadal, die ook twee keer Wimbledon en één keer de Australian Open en de US Open wist te winnen.

Federer begon goed aan de partij en brak Nadal in diens eerste servicegame. Op 2-5 kreeg de Zwitser een setpoint op de service van Nadal, maar zag die weggewerkt worden. De Spanjaard nam daarna de regie over en brak de Zwitser twee keer en serveerde op 6-5 de set uit.

Nadal werd steeds beter en brak Federer ook in het begin van de tweede set. De zestienvoudig grandslamwinnaar rechtte nog een keer de rug en wist op 4-3 terug te breaken. De Spanjaard brak echter weer direct terug, maar kon de set niet uitserveren. In de tiebreak maakte Federer te veel fouten en zag hij Nadal alsnog de set pakken.

Federer leek ondanks de 2-0 achterstand in sets nog wel in een zege te geloven. Een slechte servicegame op 3-2 zorgde echter voor een break achterstand, maar die poetste hij direct weg. Op 5-5 ging Federer, winnaar van het toernooi in 2009, nogmaals door de service van de Spanjaard en serveerde het vervolgens wel uit.

Hij kreeg direct drie breakkansen in de vierde set, maar die werden allemaal weggewerkt door Nadal. Drie games later kreeg de nummer één van de wereld zelf ook drie kansen, waarbij hij wel de eerste wist te verzilveren. Op 4-1 deed Nadal dit nogmaals, waardoor hij de partij kon uitserveren. Zijn eerste matchpoint was direct raak, waardoor hij voor de zesde keer de titel op zijn naam kon zetten.

Met zijn zesde eindzege is Nadal op gelijke hoogte gekomen met Björn Borg die tussen 1974 en 1981 ook het toernooi zes keer wist te winnen.